Ga naar inhoud

IEDierckx

Gouden donateur
 • Aantal items

  69
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over IEDierckx

 • Verjaardag 19-03-1972

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Iwan
 • Woonplaats
  Antwerpen
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-19

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Voorscheer: Grooming Dept. - Rainforest Zeep: Barrister and Mann - Fougère Angelique Mes: Bluesman Blades - Clouds in Bone Kwast: West Coast Shaving - Honeycomb White - 26mm Synthetic Nascheer: Ariana & Evans - Post Shave Serum De scheereigenschappen van de zeep zijn goed tot uitstekend (al draagt ook de voorscheer bij tot de uitstekende gladheid). De geur valt echter tegen, had ik echt veel meer van verwacht. Het is een zeer lichte citrusgeur (sterkte 1/5)
 2. Voorscheer: Grooming Dept. - Rainforest Zeep: Tallow & Steel - Yakushima Kwast: Dorian Crafts - TwinDragons - 26mm Motherload Synthetic Mes: Bluesman Blades - Clouds in Bone 7/8 Nascheer: Maol - Marlogue Woods Zeep ruikt voor mijn gevoel peperig en scheert goed. Eerste scheerbeurt met dit mes en mooi glad in 2 gangen, geen wondjes, absoluut fantastisch en veel beter dan de Koraat De Marlogue Woods zorgt voor een zeer goed nascheer gevoel, net iets minder dan Sebum maar haast net zo goed en voor significant minder geld.
 3. Voorscheer: Grooming Dept. Rainforest Zeep: Highland Springs Soap Co. - Kootenay Blue Kwast: West Coast Shaving - Honeycomb Blue - 26mm Synthetic Mes: Kai Captain met Feather Light Blades Nascheer: Sebum purple
 4. @vanopy Ik vond die vulcano een erg goede zeep, hoe was jouw ervaring ?
 5. Voorscheer: Grooming Dept. Rainforest Zeep: Southern Witchcrafts - Desairology Kwast: TF Custom - Antique Gold - 30mm Tuxedo Synthetic Krabber: Feather WS-D2S Mes: Feather Hi-Stainless Nascheer: aluin, Sebum purple De grooming dept. voorscheer 'plakt' bij het aanbrengen op droge huid maar als je daarna de huid nat maakt is het erg glad zonder dat het voelt als olie, meer als een lichte gel. Zonder twijfel de beste voorscheer die ik al geprobeerd heb, voegt echt wat toe aan de scheerbeurt. De zeep ruikt 'poederig', niet echt iets waar ik van hou maar het stoort ook niet. De scheereigenschappen zijn zeer goed ondanks dat ik wat teveel water had toegevoegd. Afgewerkt met de fantastische Sebum nascheer en als resultaat een uiterst zalige scheerbeurt.
 6. Zeep: Oz Shaving co. - Tornadic Krabber: Feather WS-D2S Mes: Feather Hi-Stainless Kwast: Grizzly Bay - WildFire - 26mm Tuxedo Syntheet Nascheer: aluin, Ariana & Evans post shave serum De Oz scheerzeep heeft me aangenaam verrast, schuimt makkelijk op en heeft een fijne geur. Ook de A&E AB is zeer goed.
 7. @JeroenP Dank je wel, had nog nooit van Hâttrick Classic gehoord, ga ik zeker uitproberen
 8. @RolfMetHaar Fantastisch, dat ga ik meteen proberen !
 9. IEDierckx

  Lijmresten

  Wellicht een stomme vraag maar het stoort mij toch: Ik gebruik Feather mesjes (Hi Stainless) en als ik een nieuw mesje uit het papier haal zitten er telkens 2 grote lijmklonters aan het mesje. Daardoor kleeft het mesje ook aan de krabber als ik hem uiteenhaal om te reinigen. Heeft iemand anders dat ook en hoe krijg ik de lijmklonters weg ?
 10. Zeep: Sē'bŭm Green Mes: Koraat Kamisori, afgewerkt met Feather WS-D2S Nascheer: Aluin, Sē'bŭm Purple Lavander & Mint Julep Goede zeep: aangename geur, schuim heeft zeer goede structuur, gladheid is voldoende. Prijs/kwaliteit is wel niet zo goed maar je krijgt tenminste een grote pot. Sē'bŭm Purple nascheer olie is simpelweg de beste nascheer die ik ooit gebruikt heb: zeer verzorgend, trekt goed in de huid, niet vet, niet comedogeen. Hier is de prijs gerechtvaardigd. De kamisori scheert nog steeds niet naar tevredenheid maar daar wordt aan gewerkt. De Feather daarentegen is een droom: heeft de naam te mild te zijn maar voor mij precies goed. Uiteindelijk resultaat: super fijne scheerbeurt.
 11. @Tony Als je enkel scheermessen slijpt hoe vaak moet je dan je stenen effenen ?
 12. Vandaag de Koraat geslepen, omdat ik er vanuit ging dat de snede wel goed was begonnen op 8K, dan 16K en 30K. Vervolgens Jende poly diamant 0,25-0,10-0,025micron op nanocloth stop. Scheert nog steeds voor geen meter, ik denk echt niet dat het aan mijn techniek ligt maar ik krijg binnenkort een scheerklaar open mes en dan kan ik vergelijken. Als ik de snede bekijk onder de loupe is deze extreem smal, ik denk dat dit komt doordat de rug al dik is en ik dan ook nog dubbele tape heb gebruikt. Bovendien zit er ook nog een lichte torsie in de rug. De enige oplossing is volgens mij de snede opnieuw te zetten, als dat niet lukt gaat het mes terug naar Ulrik om opnieuw te slijpen.
 13. @UnShaven Welkom terug ! Wat een prachtig scheerapparaat (krabber lijkt me een beetje te banaal voor dit pareltje), wanneer verwacht je hem ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.