Ga naar inhoud

Joo

Lid
 • Aantal items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Joo

 • Verjaardag 30-12-1988

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Joo
 • Beroep
  Huisman
 • Woonplaats
  Vinkel
 • Begonnen met klassiek scheren
  15-10-18

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. @Hans1980 Je hebt helemaal gelijk, herkenbaar. Wat betreft de Feather, het is inderdaad wel een ding wat ieder foutje afstraft (qua gevoel merk je dat snel genoeg, heb mijzelf nog nooit echt gesneden gelukkig maar happen naar de baas doet deze wel bij verkeerd gebruik). Voor het in "verhouding voor wat het is" prijskaartje dat er aan hangt koop je ook een mooi goed nieuw mes van een bekend merk. In dat opzicht is een vriendelijkere geprijsde schavette wel een goede optie. En zeker met een iets milder mesje er in. In mijn geval wilde ik meteen voor iets moois gaan en vooral makkelijk maar toch met enige eigenschappen die op het open mes lijken (en dat doet het ook, echter moet ik wel aanmerken dat het open mes veel vriendelijker/gemoedelijker scheert)..., Ik zag op tegen onderhoud van het open mes (wat achteraf goed mee valt tot nu toe, alleen stroppen is voor nu even voldoende). Met 2 messen en de Feather roulerend heb ik de mogelijkheid om af te wisselen, dit gebeurd dan ook. Een wat goedkopere chavette met mild mesje... is dan misschien nog wel het beste. Al dan niet aangevuld met een mes afkomstig van het forum. (Dat laatste was al geregeld las ik). Vooral proberen, ervaren en leren...
 2. Hier een beetje het zelfde gehad. Ik ben begonnen met de Feather Artist SS. Je weet dan ook meteen wat scherp is. Leert er makkelijk de techniek mee zonder daadwerkelijk een open mes te kopen, en een riem en het onderhoud. De Feather is wel aan de top wat betreft de schavettes en doet voor mijn gevoel niet onder voor een goed open mes. Echter scheert een open mes toch wel ietsje anders, minder agressief en meer comfort. Het onderhouden met de riem maakt het zelfs nog iets ambachtelijker. En ook maakt een open mes meer geluid tijdens het scheren wat het ook wel wat extra beleving aan geeft. Mocht ik mijn keuze opnieuw maken... dan had ik eerst een echt open mes gekozen. Echter heb ik geen spijt van de Feather (absoluut niet)... Een beginners mes kan je het beste hier vannaf het forum overnemen van iemand. Ik heb mijn eerste mes van @Tony en dat scheert gewoon fantastisch (misschien wel beter als nieuw).
 3. Welkom.... Ik scheer nu net een jaar met het open mes. Heb mij nog niet 1x gesneden en dat was vroeger met de bekende mag3 turbo Gilette wegwerp cassette krabber wel anders. Het klassieke scheren is voor je huid ook beter. Zeker ook met een goede zeep zal dit een hoop schelen... evenals een goede aftershave balsem of splash. Er zijn winkels waar ze workshops hebben, leuk en leerzaam. Maar zonder gaat het ook lukken.
 4. Ik had het gezien, en in gedachte. Wegens drukte gaat het helaas niet. In iedergeval plezier gewenst, en ben benieuwd naar hoe je de cursus hebt ervaren.
 5. Joo

  Vette strop?

  @Hans1980 Herkenbaar wat je aangeeft. De druk van het mes tijdens het stroppen evenals de spanning van de riem. Dit is puur op gevoel en op het gehoor bij mij. Ieder mes geeft hierbij voor mij een eigen feedback. Dat gevoel heb ik wel te pakken gelukkig. Soms geef ik dan ook wat extra slagen als ik iets minder druk en daarmee ook minder "draw" heb gehad ter compensatie.
 6. Joo

  Vette strop?

  @Hans1980 Mooi artikel.... met de foto's (en alle reacties) Hoe milder des te beter en langer de snede ook mooi blijft, inplaats van een spanriem met een (agressievere) pasta kan ik beter wat vaker door stroppen op de hangende scheerriem. Die riem opwarmen met de handpalm deed ik al vannaf het begin en is ook prettiger zodat het leer soepeler word. @Tony "Draw" dat is het juiste woord wat ik zocht. Ik denk dat de riem nog zo nieuw was en natuurlijk lang in opslag heeft gelegen dat het daardoor droog en stug word. Net als nieuwe schoenen moest het nog even inlopen om soepel te worden!
 7. Joo

  Vette strop?

  Nu al een paar weken bezig met het mes en het stroppen er van. Ik heb mijzelf om te beginnen een simpele strop aangeschaft van Herold Solingen. Hiermee leer ik al redelijk de beweging/techniek van het stroppen en dat gaat goed. Mijn messen zijn perfect geslepen door @Tony , en het is dan absoluut ook niet nodig om deze nu na een paar weken weer te stroppen met pasta op een spanriem. De hangende scheerriem is voor mij voldoende. De Herold Solingen riem is in de winkel gereedgemaakt voor gebruik met een vettige pasta om het leer te voeden. Onlangs dat vond ik de riem toch nog een beetje droog, en heb deze later nog voorzien van weer een zelfde behandeling. Ik merk nu pas dat mijn messen met een riem die voldoende gevoed is (als ik het zo mag noemen) toch net dat beetje extra comfort geven. Ook voel ik dat het mes "pakt" op de riem en hoor ik ook dat het mes een iets van stroppend geluid geeft. Nu mijn vraag... Is mijn techniek goed, en klopt het dat de riem het beter doet als deze gevoed is? Wanneer en dan voornamelijk hoe vaak (ik heb deze nog niet) pak je nu een spanriem, of kan je dit gewoon overslaan door goed te blijven stroppen? Ik ben van het type strop till you drop (die term ben ik hier vaker tegen gekomen) 40x linnen 40x leder zowel voor als na het scheren op een korte smalle riem is het al snel gedaan. Misschien een beetje veel van het goede, echter het blijft scherp en comfortabel. Kan het kwaad, of is het juist goed en stel ik daarmee het stroppen op de spanriem uit? Er staat zat informatie hierover op het forum, echter ben ik wat onzeker of ik het nu wel goed doe... of beter gezegd eigenlijk heb ik soms een hinderlijk gevoel voor perfectionisme en graag een bevestiging of iets nu goed of fout is wat ik doe.
 8. Joo

  Nog andere hobby's?

  Hier muziek luisteren... zelf een stereo setje samen gesteld. Cambridge versterking in combinatie met B&W luidsprekers en Rel sub's.... Hier kan ik vaak wel een avondje mee doorkomen. Netflix en een glaasje wijn doet het hier ook aardig goed.
 9. Pre-shave: Proraso Groen Kwast: Mühle VIVO synth Mes: The Gam Celebrated 5/8 Scheerzeep: Scheermonnik Delftse Donderslag Aftershave: Denim Black
 10. Vandaag retour gekregen per post van @Tony, vers geslepen en met nieuwe scales. Een fijne scheerbeurt, het mes tikt de haren zonder druk er goed af, zo scherp. Ook zo comfortabel dat het onmogelijk lijkt mezelf te snijden, perfect! Kwast: Mühle VIVO synth Pre-shave: Proraso Menthol en Eucalyptus Scheerzeep: Proraso Menthol en Eucalyptus Mes: The Gam Celebrated 5/8 Aftershavebalm: Proraso Azur Lime Eau de Cologne: Proraso Azur Lime Het mes komt uit de "sigarenwinkel en coiffeur" van W.A. Poort-Reijkerz circa 1924/1932 aan de Hinthammerstraat 77 te s'Hertogenbosch. Vergeten en verloren lag het in de schuur van Opa... Nu ongeveer 90 jaar later nog goed voor een mooie scheerbeurt! Eventjes was ik terug in de tijd... (Foto:Hinthammerstraat)
 11. @Tony Dat ziet er fantastisch uit, echt super blij mee! Een vrolijk begin van het weekend Ik had het gezegd tegen mijn ouders, die waren ook al helemaal verbaasd "dat roestige ding uit de schuur" werd er geroepen, een 2e leven.... Was het slijpen veel werk? Ik ben benieuwd.... word vervolgd
 12. Kwast: Mühle VIVO synth. Scheermok: Mühle Preshave: Proraso Groen (Menthol&Eucalyptus) Scheerzeep: Scheermonnik Delftse Donderslag Mes: The Jemgro 193 6/8 Aftershave: Denim Black Eerste keer met een Straight... wat maakt dat een hoop geluid als je scheert. Waar mijn Feather scheert als een exotische sportwagen zo scherp met uiterste voorzichtigheid ,,, scheert dit als een luxe Mercedes met Luchtvering zo comfortabel! Word vervolgd.....
 13. @Jan Zoethout ik weet niet of de No1 het zelfde ruikt als de één miljoen van Paco Rabanne.... ? Het is in iedergeval een koopje De zilveren X-bolt variant ruikt wel exact hetzelfde (misschien iets zoeter) als de Hugo Boss Bottled. Heb ze naast elkaar liggen en ruik niet echt verschil.
 14. Vandaag overgenomen van @Tony ... Erg blij mee The Jemgro Silversteel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.