Ga naar inhoud

Hans1980

Gouden donateur
 • Aantal items

  372
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Hans1980

 • Verjaardag 09-09-1980

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Hans
 • Beroep
  IT - Netwerkbeheerder
 • Woonplaats
  Haacht, België
 • Begonnen met klassiek scheren
  08-08-01

Recente bezoekers van dit profiel

406 profielweergaven
 1. Een paar dagen geleden begonnen met de Thüringen steen die ik een tijdje terug van @Tony gekocht had. Dat ging eigenlijk vanaf de eerste keer uitstekend. Uit de hand met enkel water. Meer dan een goed ontwikkelde X-stroke heb je dan blijkbaar niet nodig. Ik ben sterk onder de indruk van wat je kan bereiken met deze steen. En hoe makkelijk het is. Intussen een heel aantal messen mee gedaan en ook al een paar keer de combinatie met een strop progressie getest. (De Heljestrand op de foto bijvoorbeeld.) Werkt geweldig allemaal. Vandaag de kleine Coticule die ik er gratis bij gekregen had (nogmaals bedankt!) op een gold dollar getest en ook hier was het resultaat ver boven verwachtingen. Waarom lees ik overal dat je met coti's geen erg scherp resultaat kan bereiken? Dit was uit de hand met enkel water en de linkerkant van mijn gezicht was er vandaag zeer tevreden mee. Ik zag het als een leuk nevenprojectje maar natuurlijke finishers zijn nu een vast onderdeel. Hopelijk wordt het geen hele collectie... 😀
 2. Je zoekt de formaten van je puck en het doosje dat er bij past. Rechts is MWF in het 150ml doosje. Dat gaat voor veel zepen goed passen. Er zijn denk ik nog goedkopere links op Ali als je in grotere aantallen besteld, maar die had ik niet direct voorhanden. Haslinger en Varesino hebben ook aluminium doosjes. Vele anderen ook. Zelf heb ik er nog niets van gemerkt.
 3. Hans1980

  Hallo allemaal!

  @Daan Spijtig dat dit met je eerste mes gebeurd. Soms valt het tegen. Vaak valt het beter mee dan verwacht.
 4. Niets. Een scheerbeurt waar je een baard van twee weken om kan maaien is iets om naar uit te kijken.
 5. Hans1980

  Hallo allemaal!

  Welkom Daan. Misschien best om een restauratie draadje te starten met wat extra foto's en een overzicht van het materiaal dat je al hebt dat hiervoor kan dienen. Door de kapjes in de snede is dit niet het makkelijkste mes. Dat metaal moet er allemaal af. Wat je ook doet zorg steeds dat het mes flink bot staat vooraleer je begint. Veel succes.
 6. Lang geleden dat ik nog een SVDD gepost heb. Gerestaureerd scheermes nr. 1254 sinds de coronacrisis... 😀
 7. Hans1980

  Open mes journaal

  @Rudi Sorry. Ik vrees dat ik je vraag volstrekt verkeerd begrepen had. LOL Je hebt effectief een ringbaard en je wil de zijkanten van je ringbaard scheren? Onlangs heb ik even een ringbaardje laten staan en ik ging van neus naar oor dus beiden werken. Je kiest wat voor jouw de meest natuurlijke beweging is. Als het te moeilijk is laat je het nog even zo en je oefent rustig verder op de makkelijkere delen. De volgende keer is dit plots veel makkelijker omdat je spiergeheugen intussen veel beter geworden is. Ps: Heb je een shavette? Daarmee kun je dit even testen zonder mesje.
 8. Hans1980

  Open mes journaal

  Best dat je die vraag opsplitst in secties (Snor. Onderlip en kin bijvoorbeeld.) en omschrijft wat er exact moeilijk gaat.
 9. Hans1980

  Open mes journaal

  De hele ringbaard dus? Ik heb een sterk vermoeden dat er nog mensen zijn met haar op die plek. 😀
 10. Hans1980

  Open mes journaal

  Bedoel je het gedeelte onder de lip, de kin of daartussen?
 11. Dat is wel een flinke afstand dat je moet afleggen om die kappen eruit te krijgen. Doe je dat met je Chosera 800? Ik speel met het idee van een DMT 1200 aan te schaffen voor dit soort karweitjes.
 12. Bij mij is de opstelling iets meer geknutseld voorlopig. 😀 Ik gebruik het enkel in de lengte richting van het mes. Onderaan het wiel waar het van mij wegdraait.
 13. Prachtige vondst! Waarmee verwijder je de roest? Ik gebruik een 125mm katoenwiel nu (laatste 2 messen) en dat werkt heel erg goed. Op een accuboormachine in een bankvijs want die normale polijst en slijp machines draaien veel te snel.
 14. Hans1980

  Open mes journaal

  Direct goed vertrokken. 👍 Optimaal schuim is voor mij hetzelfde als voor een krabber maar open mes is misschien wat minder vergeeflijk voor droog schuim. Dat kan ook de oorzaak zijn van het stuiteren. Geen idee want hier geldt een strikt verbod op zeepsopjes met droge consistentie. Je bent trouwens niet gebonden aan wat er in je Scuttle zit. Je kan (moet?) op je gezicht verder water toevoegen en inwerken. Het moet glijden. Je wilt het minimum aan weerstand. Zeker als beginner. Maar daar kunnen de kommetjeskloppers jouw beter mee verder helpen. Veel succes
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.