Ga naar inhoud

Hans1980

Gouden donateur
 • Aantal items

  297
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Hans1980

 • Verjaardag 09-09-1980

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Hans
 • Beroep
  IT - Netwerkbeheerder
 • Woonplaats
  Haacht, België
 • Begonnen met klassiek scheren
  08-08-01

Recente bezoekers van dit profiel

332 profielweergaven
 1. Na het werk lag dit allemaal op mij te wachten. Een Thuringer slijpsteen van bij Tony waar gratis een kleine coticule bij zat. (Bedankt! Daar zal zeker nog een wederdienst tegenover staan.) En twee messen van tweedehands om op te knappen.
 2. Ik bedoelde eigenlijk leerrijk voor mij. 😀 (Feedback) De stenen zijn toegekomen trouwens. Zien er heel mooi uit. 👍
 3. @Tony Bedankt. Al mijn 10 rechte messen scheren prima denk ik. (inclusief gold dollars.) Daar zijn de resultaten intussen zeer consistent. Als je wil stuur ik je een van je ex messen zodat je de snede kan testen? Kan heel leerrijk zijn. (Volledig op mijn kosten uiteraard.) Met twee scheve Gold Dollar 66's uit China heb ik nog wat problemen (gehad?) maar dat is ook ergens de bedoeling. Een bepaalde Gold Dollar heeft mij een tijdje problemen doen zoeken in mijn strop progressie die er helemaal niet zijn. LOL Ach... Ik heb door die twee messen al veel bijgeleerd. De foto is genomen met een goedkope USB microscoop van AliExpress. LINK
 4. Abr. Knyn een kleine opfrisbeurt gegeven.
 5. Synthetisch wat mij betreft. Zonder enige twijfel. Een Yaqi met tuxedo knoop is top en absurd goedkoop. Maar daar moet je inderdaad wel enkele weken op wachten. Varkenshaar is uitsluitend geschikt voor mensen met masochistische trekjes. Er zijn vast wel fans van varkenskwasten maar Miley Cyrus en Lady GaGa hebben ook fans dus dat wil helemaal niets zeggen.
 6. @beepee1972 Je hebt 3 pitralon's. De Duitse (Classic), Oostenrijkse en de Zwitserse. Ik heb enkel de Duitse. Geur is naar mijn smaak fris en eerder klassiek maar zeker niet geriatrisch zoals bvb. Floid. Erg kruidig wat typisch is voor Duitse (en Zwitserse...) geuren met een duidelijke ondertoon van een dennenbos. (Zoals te zien op het flesje.) Het probleem met geuren is dat jij misschien iets heel anders ervaart. Verzorgende eigenschappen zijn goed.
 7. Min of meer. Laat ons zeggen dat automatisch vertalen er een erg vreemd gesprek van maakt. 😀
 8. @Johnweggo Towa. Dat mes heeft een strakkere lijn dan Maradonna.
 9. @JvdK Jij dacht al die tijd dat mensen zich echt met open mes scheren? 🤣🤣🤣
 10. Versta jij wat die zegt dan?😀 Ah wacht . Ondertitels eens testen... 😄
 11. Sorry. Dat was niet de bedoeling! Om te slijpen hoef je helemaal niets te berekenen hoor. Dit gaat eigenlijk over het modificeren van een spotgoedkoop Chinees mes dat ronduit defect was toegekomen. (4€... it happens.) Deze discussie heeft op zich niets met het slijpen van functionele messen te maken heeft. Ik was zelf ook erg geïntimideerd toen ik in jouw schoenen stond. En dat is niet zo lang geleden. Het was eigenlijk veel makkelijker dan gedacht. Daar zal ik later meer over vertellen als je dat wenst.
 12. Niet bewust dingen veranderen. Dan ga je je makkelijk snijden. * Gewoon rustig laten gebeuren wat er al of niet gebeurt. Voordat ik zelf begon te slijpen moest ik de messen die ik bij Tony kocht veel te lang aan de praat houden. Ik heb een sterk vermoeden dat ik daar veel bewegingen geleerd heb zonder mij er bewust van te zijn. Dat en een rosse baard waar je verf mee van een deur kan halen. * Een tijdje geleden was ik sterk onder de indruk van de techniek van deze bekende barbier uit Turijn. LINK Dat ging ik dan even repliceren. Initieel ging het goed maar laat ons zeggen dat ik er niet klaar voor was. 😀 Eigenlijk ben ik er goed vanaf gekomen want zonder dat specifieke spiergeheugen is die uitgesproken laterale beweging ronduit gevaarlijk. Ik scheer nog geen 1.5 jaar met open mes en ik heb nog de rest van mijn leven de tijd om beter te leren scheren denk ik nu. Komt vanzelf. En bij die barbier ga ik me ooit eens laten scheren! Turijn is niet zo ver van de Alpen en daar vertoef ik erg vaak. Ik hoop gewoon dat zijn Engels beter is dan mijn Italiaans. 😀
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.