Ga naar inhoud

Hans1980

Lid
 • Aantal items

  92
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Hans1980

 • Verjaardag 09-09-1980

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Hans
 • Beroep
  IT - Netwerkbeheerder
 • Woonplaats
  Haacht, België
 • Begonnen met klassiek scheren
  08-08-01

Recente bezoekers van dit profiel

179 profielweergaven
 1. Wat aan het experimenteren met deze gold dollar. Vandaar dat ie erg veel aan bod komt momenteel.
 2. Komt er hier ook nog zeker van. Heb nu wat schaal materiaal dat van AliExpress onderweg is.
 3. Had die Russische zepen al zien verschijnen op Svdd. Heeft wel iets. Heb je daar een review van?
 4. Die La Toja stick verbaasd me steeds. Kan zuipen als een student.
 5. Enige voorkeur tussen de twee? Had mezelf voorgenomen om niet op Amerikaanse zeeptrein te springen maar Kerstmis komt eraan dus... 😉
 6. Heel mooi Tony. Kirinite even op ebay ingegeven en prompt opgeslagen bij mijn bladwijzers. Daar zit erg fraai spul bij. Is het uit het Verenigd Koninkrijk dat jouw plaatjes komen?
 7. Hans1980

  Vette strop?

  Ik gebruik persoonlijk geen linnen. Enkel leer. Mijn keuze is niet echt gebaseerd op ervaring maar de redenering dat leer de snede ook proper maakt en het effect op de scherpte minder controversieel is dan linnen. Ik heb goede ervaringen en jullie waarschijnlijk ook. Dat lijkt overal een beetje de consensus dus kies ik de meest minimalistische weg. Tegenwoordig doe ik ook minder slagen. 10 na het scheren om ervoor te zorgen dat de snede droog is. 30 voor het scheren. Merk voorlopig geen verschil. Het effect van de hoeveelheid slagen staat altijd in relatie to de hoeveelheid druk die je gebruikt. Veel hier afhangt van het type grind en hoe breed de snede bijgevolg is. Bij een gold dollar gebruik ik meer druk dan bij een Full hollow uit Solingen. De redenen: 1. Een gold dollar heeft een heel dikke grind en buigt niet zoals een full hollow. Als een mes buigt (micrometers. je merkt dit niet.) wordt de snijkant van het leer gehoffen. 2. Bredere snede op de Gold Dollar. Minder relatieve druk per oppervlakte. De iets hogere druk kan meespelen als reden waarom ik geen verschil merk. Het relatief effect is hetzelfde als 80 slagen zonder enige druk. Ik scheer mij veruit het vaakst met gold dollars omdat dat de messen zijn waarmee ik experimenteer. Als de voornaamste functie van stroppen het verwijderen van vuil en microscopische oxidatie en een coating toe te voegen is, dan zijn er sowieso misschien minder slagen nodig dan iedereen denkt. We hebben tegenwoordig toegang tot uitstekende progressies op diamant pasta en dergelijke. Het heel licht abrasieve effect van leer hoeven we misschien niet na te streven zoals weleer.
 8. Hans1980

  Vette strop?

  Zoals Tony al aangeeft zou ik toch ook opletten met te veel olie of wax. Dat zal niet zonder reden overal afgeraden worden. Bij de snijkant van scheermessen spreken we over minder dan 100 nanometers dus een film van te veel olie en wax zou kunnen voorkomen dat de vezels van het leer het uiterste van de snede goed kunnen raken. Misschien interessant weetje... Volgens dit artikel van scienceofsharp lijkt het toevoegen van een natuurlijke coating aan de snede een wenselijk neveneffect van stroppen op leer te zijn. De auteur ziet dit zelfs als een van de primaire functies.
 9. Haslinger is super. Om je mes op te frissen kan je lapping film proberen of een progressie op balsa zoals hier beschreven... https://www.badgerandblade.com/forum/threads/how-to-use-a-pasted-balsa-strop.473580/ Voor de balsa ga je best naar een hobby of modelbouwwinkel. Neem een stuk van 100cm x10cmx2cm. (Standaard maat) Met die dikte hoef je het nergens op te plakken maar kan je het zo uit de hand gebruiken...
 10. Hey Levi. Jij lijkt behoorlijk veel van de Amerikaanse artisanale zepen in huis te hebben. Ben hier bewust wat van weg gebleven maar Kerstmis komt eraan dus... 😁 Dacht aan Noble Otter Barrbarr en nog een andere zeep. Goed plan?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.