Ga naar inhoud

Hans1980

Lid
 • Aantal items

  69
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Hans1980

 • Verjaardag 09-09-1980

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Hans
 • Beroep
  IT - Netwerkbeheerder
 • Woonplaats
  Haacht, België
 • Begonnen met klassiek scheren
  08-08-01

Recente bezoekers van dit profiel

136 profielweergaven
 1. Hans1980

  Haslinger

  Raar. Niet mijn ervaring. Haslinger kan meer water slikken dan bijna alle andere zepen op de markt. Het probleem is dat hij ook ogenschijnlijk bruikbaar schuim maakt met veel te weinig water. Als algemene regel probeer je best je schuim zoveel mogelijk te verzadigen i.p.v. visueel te beoordelen. D.w.z. water toevoegen tot net voordat het schuim afbreekt. Nog anders gezegd... Zoveel mogelijk gewicht op je gezicht leggen i.p.v. een bepaalde look of consistentie nastreven.
 2. Eerste prioriteit is ingroei oplossen. Glad of niet glad zijn zorgen voor later. Ingroei wordt namelijk veroorzaakt doordat haren te kort afgesneden worden op plaatsen waar deze (bijna) evenwijdig lopen met het vel. Een cartridge geeft nauwelijks controle hierover. Een niet agressieve krabber wel. Dus: Beginnen met de minst agressieve krabber die je kan vinden. Merkur 15c (of 25c) is ondanks dat het een open kam betreft een van de minst agressieve en makkelijkst scherende krabbers op de markt. Dat is dus zeker een optie. Moeilijk(er) om hier spekglad mee te gaan maar dat is nu net even de bedoeling. Je begint eerst op het punt waar je geen ingegroeide haren meer ervaart en van daaruit bouw je terug op naar een gladder resultaat. Wat zeep betreft. Baume.be zoals gesuggereerd door Snuff wordt zeer hoog aangeschreven. Vind je die te duur dan is de eerder genoemde Haslinger een uitstekende optie. Hoge prestaties en wordt zeer goed verdragen. In het geval van de Haslinger zou ik niet voor de Shafmilch (schapenmelk) gaan. Reden zijnde dat de Shafmilch lanoline bevat. Dit ingrediënt wordt door velen als weldadig ervaren maar sommigen zijn er overgevoelig aan. Persoonlijk is Haslinger mijn all-round favoriete zeep. Ringelblumen of Aloe Vera zijn leuke opties. In het begin ga je, waar mogelijk, uitsluitend met de haren mee scheren . Je zegt dat je baard op bepaalde plaatsen in alle richtingen groeit. Toch zullen sommige richtingen daar minder problemen geven dan andere. Met een krabber ga je dat beter aanvoelen dus zeker nog steeds veel aandacht aan besteden. Als laatste moet je wat experimenteren met temperatuur van het water. Veel mensen verdragen heel warm water zeer slecht, ondanks dat dat de "beste" manier zou moeten zijn. Dus... Wat spelen met enerzijds scheren voor of na het douchen alsook warm tot lauw tot misschien zelfs koud water om je te scheren. Veel succes.
 3. Worldmaster 123. Overgenomen van Tony. Scheert als een trein. (In de veronderstelling dat treinen goed scheren. Nog niet geprobeerd.)
 4. Ik hoop dat dat het schuim van het opladen is en niet het schuim waarmee je scheert... 😉 Met Haslinger (en een aantal andere harde zepen) laad ik persoonlijk veel droger op zodat je niet eerst dat vervelend sop schuimpje krijgt.
 5. Ik wist niet eens dat de Captain ook met houten schalen te krijgen was. Heel mooi. 👍
 6. Fijn dat is dan beslist! Hoef ik ze niet allebei te kopen. 😁
 7. Bedankt Wilco. Dan ga ik die links laten liggen denk ik. Net gezien dat de Margaritas terug in stock zijn bij maggard. Wou die al lang eens proberen. De glacial variant is er nu ook. hmm...
 8. Hey Hans. Geef je de voorkeur aan de molen met mentolkristallen of een superlather met Cryogen om andere zepen een menhol boost te geven? Die Cryogen lijkt mij zo sterk dat je er niet veel van nodig hebt. Dan blijven de andere zepen hun eigenschappen behouden. Niet?
 9. Ik kijk ernaar uit! 👍
 10. Sturen die Chinezen toch wel eentje in goudkleur zeker! 🤢 Scheert wel verbazingwekkend goed. Van alle shavetten die ik al geprobeerd heb geeft deze tot nu toe de meest realistische benadering van een open mes. Gelijkaardig formaat, gewicht stijfheid,... Proraso rood vind ik qua prestaties toch een klasse hoger dan de groene. Verbaast mij keer op keer.
 11. En toch plaatsen ze niet alle zepen hetzelfde in de markt...
 12. Hans1980

  Opperdepop

  Als je over de Splash van Proraso green spreekt zou ik zeggen... ongeveer vergelijkbaar. Misschien is de Proraso zelfs een iets kouder.
 13. Goed om te horen. Een goede zeep maken kost op zich niet zo veel. Maar als mensen doorhebben dat ze een echt goeie zeep gemaakt hebben vragen ze er gewoon meestal veel geld voor. Of ze maken de puck heel klein zoals Haslinger. Vaak kruipt er veel tijd in om een recept echt goed te krijgen dus niet geheel onterecht.
 14. Hans1980

  Opperdepop

  Mijn zus heeft een huis in Spanje dus die moet daar toch zijn. Daar is het te koop voor 3.80 € per 200ml. Bijna 1/3 v.d. prijs t.o.v. België.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.