Ga naar inhoud

WilcoRoos

Gouden donateur
 • Aantal items

  80
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over WilcoRoos

 • Titel
  Vergulde Hand
 • Verjaardag 29-08-1960

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Wilco
 • Beroep
  In Ruste
 • Woonplaats
  Almere
 • Begonnen met klassiek scheren
  04-05-15

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ha, dat miste ik dus, je scheergereedschap, geen idee of er synthetische antieke kwasten zijn, vast wel, experimenteren deden ze toen ook al met kunststoffen, maar ik geloof dat alleen moderne syntheten zich kunnen meten met een goede varkenshaar (maar dan zonder inweek tijd) en een das. Je scheermiddel, zijnde de shavette naar het bleek, was waar ik naar vroeg, die ontbrak op je lijst. Bedankt voor de geur omschrijving!
 2. De onze heet Robbie de robot, maar ja andere generatie Ik zou niet meer zonder willen, we hebben 6 katten, waarvan 5 (half)lang harige, wat je na een dag aan haar aantreft [schud hoofd] Maar ja op zondag ochtend na het ontbijt op bed, wel heerlijk 6 van die vriendelijke haarballen om ons heen
 3. Zonder kneden? Karnemelkbrood? Sodabread bedoel je? Die zien er heel anders uit, ik denk dat hij refereert naar een rijsproces waarbij je enkel een slag vouwt een keer of wat gaande de rijs, je mengt droog de ingrediënten voegt vocht toe, even goed mixen, en wegzetten in een bak, om de zoveel tijd trek je een kant uit en slaat die over zichzelf heen. Hoeveel tijd hangt af van de methode van gisten, fabriek gedroogde gist, levende gist of een eigen zuurdesem (of een combi). Geeft een erg lekker brood overigens, bakken in zo een ijzeren pan (Dutch Oven nomen de Engelstaligen dat) met een fantastische korst.
 4. Corrigeer mij als ik het fout heb, maar: Leonis Barbam: King Leopold II <--- Baardolie Muhle Vivo, synthetisch met pruimboomhout. <---- Borstel Muhle kom/mok <--- Mok Scheermonnik zeep: Delftse Donderslag <--- Zeep (heel benieuwd hoe je deze vind en kun je hem omschrijven qua geur?) Er mist iets....! Je krabber, welk wonderschoon product van vergane jaren heb je gebruikt? Ik kan wel gokken hoor, Mühle Vivo pruimbomenhout denk ik zomaar, maar goed je kan ook wel een hele mooie antieke gebruiken, of één van die stainless steal floorbreakers (dat laatste heb ik horen mompelen) of iets exotisch van bakeliet, of een 3D geprinte
 5. @roland Wat hij in dat eerste filmpje een goed schuim noemt zou ik zelf als hopeloos bestempelen, ik schuim door tot ik haast een creme heb gemaakt, en ik doe het op de zeep, die zit tenslotte in een kommetje. Misschien doe ik het wel fout, maar met de zichtbare consistentie van zijn opgeklopt schuim, kan ik mij niet goed scheren, laatstelijk produceerde m'n Mühle zeep een soortgelijk schuim, was geen fijne scheerbeurt! (andere kwast en warmer water gaven de keer erop wel een prima resultaat)
 6. @Moods Begrijpen deed ik het wel, maar het kost niets meer aan energie of geld om het iets vriendelijker te zeggen, onze huidige bezorger maakt er nooit een probleem van, ik hoef er nu ook nooit om te vragen, hij staat al klaar om het binnen te zetten als het niet hand-groot is. Meer als 10 seconden kost het ook niet om het pak over de drempel in de hal te deponeren.
 7. Dat heb ik op mijn oude adres 2x gehad, en 1x dat de postbode het verkeerde huisnummer had opgegeven, moest ik alle buren af om te kijken waar ie het gelaten had.. Hebben jullie ook wel eens het gevoel dat 'ze' ergens in de bosjes loeren tot je 2 minuten het pand verlaat? Ik heb dat nu al een paar keer gehad, heel leuk hoor, kwamen ze eerder als opgegeven, was ik (nog) boodschappen aan t doen. Bij mijn nieuwe adres hoort gelukkig ook een nieuwe bezorger, een hele fijne blije man, altijd een brede lach op zijn gezicht, en altijd heel keurig ook helpt pakket (als t groot is) in de hal te zetten, dat laatste gebeurde op het oude adres nooit, daar werd me dan toegebeten 'of ik enig idee had hoeveel ie nog moest doen vandaag'.
 8. Chinese syntheet (wat een fijne borstel!) Mühle 89R Treet Dura Sharp Tobs Sandalwood (haast geurloos na 1 1/2 jaar) Aramis Classic AS & ET Vandaag de Mühle 89R gestript van zijn Lord Stainless steel (5x) en één van de probeermesjes (carbon) van Treet (ik blijf neigen de s toe te voegen, maar dat is een oude mannen ding ) er in geplaatst, helaas kwam de waarschuwing van @Hanskoning dat Carbon mesjes trekkeriger scheren als gewone te laat, omdat ik speciaal hiervoor de Muhle gebruikte was ik zelfverzekerd begonnen en wat ik nog niet eerder ervaren had met deze krabber, een paar maal hap.. Ook een trekkend gevoel bij het scheren, net als voorspeld was, waar de nijging forser te gaan scheren niet de goede richting is. Geen goede eerste indruk, branderig gevoel overgehouden, morgen nog een keer, kijken of dit aanhoud, of dat het gewoon een 'slechte scheerdag' was. 2e poging, zelfde mesje, zelfde krabber, andere zeep (Speick) Nope, dit mesje is niets voor mij, kan de combinatie krabber/mesje zijn, maar het voelt gewoon niet lekker, en ook niet onbelangrijk, niet echt glad geschoren en rode plekken. Ik denk dat ik het bij deze bij twee beurten laat, er wachten nog vele anderen
 9. Jongens, niet ruziën onder het vechten Maar ik ben het met Robert eens dat het hebben van een T&T veel verschil uit maakt, ja ik weet het ook eigenlijk alleen tussen de oren, maar het geeft je een draadje met wat je besteld hebt. Desalniettemin heb ik nog nooit een betaling in moeten trekken en ben ik er altijd met de verkoper uitgekomen. Enkel Kickstarter is meer een sprong in het diepe als kopen bij een buitenlands bedrijf, en zelfs daar kreeg ik 4 jaar (na het beloofde halve jaar) tot mijn stomme verbijstering toch nog mijn bestelling binnen (ze hadden zich eerst op de US markt geconcentreerd was het verhaal). Buiten de EU is het toch wel erg ongewis wat er wel en niet gaat komen, om maar niet te spreken over Douane pikkies die je spullen belachelijk lang achterhouden en dan ondanks genoteerde waarde een fictief bedrag uit hun duim zuigen waar je dan maar belasting en import heffing over moet betalen.... Maar goed, nog 12 dagen te gaan tot uur U, en tja, welke zepen had ik ook al weer samples van besteld?!
 10. Samples uit de US zijn binnen 👍🏻
 11. ShaveDash melde mij nog tot de 25e te wachten, als er dan niets binnen was verzenden zij of hetzelfde, of opties van gelijke waarde als bepaalde producten niet beschikbaar waren, heel prima, ik probeer het sowieso eerst met de leverancier op te lossen, die kunnen er ook weinig aan doen als een pakket in een zwart gat verdwenen is. Ik heb met een boek wel gehad dat het er na 1 1/2 maand nog niet was, leverancier verontschuldigd zich en het werd opnieuw opgestuurd (was binnen 5 dagen vanuit de UK aangekomen) kreeg ik nog eens 2 1/2 maand later een gehavend pakje met beschadigde adres sticker met daarin de eerste zending, contact opgenomen met leverancier, en die mocht ik dus ook houden, was verzekeringswerk melde men. Ik heb over de jaren honderden pakketten gekregen, land van herkomst zegt in ieder geval niets over verzend duur Ik had alleen niet verwacht dat de UK zoveel vertraging zou oplopen.
 12. Ik zag op de PostNL app dat er brievenbus post vanuit de US aankomt, dus dat zal hem eindelijk zijn, uit de UK, nog geen spoor te vinden, geen idee waar het is en waarom het zo lang duurt. @Snuff Tja, het is ook maar net hoe hoog je je verwachting zet, een goedkoop item uit China, daar kijk ik niet op een week of twee meer of minder, binnen een maand is prima. Binnen de EU is een ander verhaal, dagen voor omliggende landen, een week, 10 dagen voor de buitengrenzen (en geen douane die hun neus in de pakjes wil steken). Vanuit de US, Japan en overige 'exotische' oorden, ach, als ik kan zien dat het nog 'bestaat' doe ik niet echt moeilijk, verzenden zonder T&T word ik wat nerveuzer van, en zou ik boven de 10 euro ook erg onplezierig vinden. De spullen van ShaveDash zijn dus zonder T&T verzonden, heel irritant, geen idee hoe of wat voor zowel verzender als ontvanger, erg onhandig. De US zending is een grote hoeveelheid probeer mesjes, heb zo ongeveer alle probeer pakketten genomen, behalve de minst kwalitatieve, alleen geen idee hoeveel dat er dus zullen zijn, deze zijn keurig met een T&T verzonden, de vertraging bij Schiphol zal wel de Douane zijn geweest met een WTF voor de inhoud
 13. Almere heeft net als elke andere stad goede en mindere wijken, het is natuurlijk allemaal modern, ik zou ook veel liever een van de muurhuisjes van Amersfoort bewonen, maar dat is een tikkie buiten het budget. Als je een (semi) bungalow wilt, is het zo ongeveer de enige betaalbare plaats waar dat te vinden was centraal in het land, buiten misschien Lelystad, maar ja, een stad zonder ziekenhuis, brr, ik moet er niet aan denken met mijn verzamelde gezondheid ellende. Almere is na enige gewenning in ieder geval beter als Purmerend kan ik je verzekeren, al zou een flinke lik meer cultuur (ik kijk soms smachtend naar de vele musea van Den Haag bv) erg prettig zijn
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.