Ga naar inhoud

Gerbarn

Lid
 • Aantal items

  5
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Gerbarn

 • Titel
  Gillette Sensor
 1. Excuses voor de late reactie. Ik ben niet doodgebloed en ben 't forum niet vergeten. Ik had de R41 en 2 zeepjes van Haslinger al besteld en ik dacht mijn bevindingen meteen even in één post te plaatsen maar het duurde allemaal net even wat langer dan verwacht. Ik heb van Haslinger de aloe vera en schafmilch, ik heb deze gisteren eindelijk kunnen proberen. Wat een verschil! Aangezien het mijn eerste echte zeep is had ik verwacht wat moeilijkheden te hebben, maar het was dik in orde, alhoewel het vast beter kan. En dan de R41, tot mijn verbazing heb ik mijn kop niet zo verminkt dat ik op Freddy Kreuger lijk. Sterker nog, ik had slechts één sneetje en wat irritatie op een klein deel van mijn hals. De effectiviteit was wel zoals verwacht, dus ik ben dik tevreden! En nu hopen dat 't bos snel aangroeit, want dan kunnen we weer scheren! Bedankt voor de hulp allen!
 2. Hallo! Zoals de titel al aangeeft ben ik op zoek naar een nieuwe krabber en een nieuwe zeep, ik hoop dat jullie mij hierbij wat advies kunnen geven. Laat ik met de krabber beginnen. Ik gebruik momenteel een Merkur 38c om mijn half kale kop glad te houden en deze bevalt mij over het algemeen goed. Het probleem is dat als ik het haar wat langer laat groeien, dat ik er niet meer doorheen kom. Meestal scheer ik mij 3 of 2 keer per week, bij 2 keer per week lukt het nog net heb ik het idee. Maar soms ben ik lui, of waan ik mij Jason Statham. En dan wordt de stap telkens groter, aangezien ik er dan eigenlijk eerst met een trimmer overheen moet. Dusja, dan scheer ik me morgen wel… Of overmorgen… Of de dag daarna. Tot het moment komt dat ik in de spiegel kijk en er één of andere monnik uit de middeleeuwen terug staart. Vervolgens schotelt YouTube mij filmpjes voor van mannen die zomaar een maand oude baard met hun krabber er af hakken - het kan dus wel! Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik iets agressievers nodig heb. Mijn oog is gevallen op de Muhle R41, waar ik inmiddels al vele positieve- maar ook horrorverhalen van heb gehoord. Ik beschouw mezelf niet als ervaren scheerder, dus ik ben een beetje bang dat ik mijzelf er mee scalpeer. Ik zit me nu in te lezen over verstelbare krabbers en dat lijkt me ook wel wat. Dan zou ik de zijkanten van mijn hoofd met de agressieve setting kunnen doen en de bovenkant, waar ik gevoeliger ben en toch maar 5 haartjes groeien, met de milde setting. Maar goed, ik zal me eerst nog wat beter in moeten lezen voor ik daar wat concrete vragen over kan stellen. Ik hoop bijna dat iemand mij gaat vertellen dat krabber X het beste is en ik die moet gaan kopen, maar ik snap dat dat er niet in zit. Het is even een gevalletje van door de bomen het bos niet meer zien, hopelijk kan iemand mij in de goede richting sturen en helpen de knoop door te hakken. En dan de zeep. Ik gebruik nu de scheercréme van Proraso, de witte. Ik merk dat deze mijn huid uit droogt, vooral als ik het wat te lang op m'n kop heb is het daarna één en al schilfertjes. De zeep van Haslinger staat nu op het verlanglijstje, heeft iemand nog aanraders die wat geschikt zijn voor de droge huid? Als ik dit zo wat terug lees lijkt het me wel wat moeilijk om hier advies op te geven, maar elke reactie wordt gewaardeerd. Alvast bedankt!
 3. Gerbarn

  Ook maar even voorstellen

  Oei, bedankt voor de waarschuwing. Ik heb meteen mijn scheermes weggesmeten! 😉
 4. Gerbarn

  Ook maar even voorstellen

  Bedankt voor de verwelkoming allen!
 5. Gerbarn

  Ook maar even voorstellen

  Hallo iedereen! Ik lees al een tijdje zo nu en dan stiekem mee, hoog tijd om me ook maar eens voor te stellen dacht ik zo. Dus bij deze! Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met het scheren van mijn hoofd met een krabbertje. Ik deed dit eerst met een trimmer, waarmee ik mijn baard in die tijd ook schoor. Hierna heb ik een tijdje een skullshaver gebruikt, nadat deze kapot ging heb ik besloten om maar eens wat echt gereedschap in huis te halen. Dus nu scheer ik mij met een Merkur 38C, de baard laat ik staan (ik hoop dat ik hier daardoor niet op de brandstapel beland) maar ik scheer wel mijn hals en de paar haartjes die op mijn wang te ver naar boven kruipen. Ik gebruik hierbij een synthetische kwast en de witte lijn van proraso - pre-shave, crème en aftershave balm. Ik ben van plan om een nieuwe krabber aan te schaffen, en waarschijnlijk ook wat andere zeep, maar hiervoor zal ik binnenkort eerst even in de Help sectie om advies vragen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.