Ga naar inhoud

Kitchen

Lid
 • Aantal items

  41
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Kitchen

 • Titel
  Gillette Sensor

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Nils
 • Beroep
  Klinisch prothese technicus
 • Woonplaats
  Culemborg
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-10-18

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik heb deze tech ook maar dan met de originele kop. Is jaren ‘60 meen ik. Is inderdaad aluminium dat handvat.
 2. De collectie open messen uitbreiden met mooie kwalitatieve vintage messen en me verder bekwamen in de open mes techniek
 3. Maar dan ruikt mijn vrouw 2 weken naar een fles Bertolli...
 4. De preshave olie is tevens prima te gebruiken als massage olie. Volgens mijn partner dan.....
 5. Vandaag de eerste olieen gemaakt. Ik heb castor-, amandel-, druivenpit-, en avocado olie gebruikt. Ik heb eucalyptus, lavendel, ceder en sinaasappel als etherische olie gebruikt. Ik heb nu 3x 100ml gemaakt; eucalyptus/lavendel, ceder/eucalyptus en sinaasappel/ceder. In 1 van de varianten heb ik glycerine gebruikt. Opvallend is dat daarbij het mengsel troebel is geworden, geen probleem verder, maar toch. Ben tevreden over het resultaat. Komende tijd ga ik nog evalueren hoe de geuren bevallen. Misschien ga ik er nog wat meer etherische olie aan toevoegen mocht de geur nog niet helemaal naar mijn zin zijn.
 6. Huisgemaakte pre shave olie met eucalyptus/lavendel Proraso groen geklopt met Omega varkenshaar Robuso 4712 Osma aluin DVH asb en afgemaakt met een scheutje M&L florida water Ondanks dat de punt van de Robuso eraf is gebroken vind ik het een prettig mes.
 7. Wordt ik nieuwsgierig waar ik dat linkje kan vinden?
 8. Oud topic beetje nieuw leven inblazen. Ik heb zojuist een fijne collectie olieën aangeschaft voor mijn eigen preshave olie. 1 vraag:wat is het nut van de glycerine in het geheel?
 9. Fantastisch. Beetje jaloers ben ik wel....
 10. Kitchen

  Alka krabber

  Wordt pijnlijk duidelijk dat ik (nog) geen donateur ben....
 11. Proraso groen pre 3 hete handdoeken Mama Bear Grapefruit ice opgeklopt met de Yaqi 26mm tuxedo syntheet in een kringloop kommetje van €0,25😄 In iets meer dan 3 gangen met de Boland 46 1/4 vond ik het welletjes. Koude handdoek op t gelaat. Volgens het Osma aluin blok viel de irritatie alleszins mee. Afgesmeerd met dezelfde proraso groen. Lekkere frisse bek weer. Fijne avond allen!
 12. Kitchen

  Alka krabber

  Ja die is zo gemaakt, maar dat plaatsen he.... Tapatalk...., kweetniet. Geen fan van
 13. Kitchen

  Alka krabber

  Zegt de naam Alka iemand iets? Ik heb er een gekregen. Is feitelijk een kopie van een Gillette dubbel ring (heet dat een Old Style?), 3 delig, open kam. Kan er niets over vinden. Wel een leuk ding op zich.
 14. Ah, dat zou kunnen. De MWF mag wat meer water is mijn ervaring. Bovendien droogt mijn schuim met deze te snel op mijn gezicht. Zal ook aan mijn scheertempo liggen. Maar ik verziek de snede iig niet door af te strijken.
 15. Als startend open mes scheerder loop je tegen dingen aan waarbij je je afvraagt of je dat wel goed doet. Althans ik wel. Het volgende; na enkele scheerbewegingen wil ik het schuim van het blad af hebben. Dit spoel ik eraf met koud water. Ik zie dan op de snede vaak nog een restje schuim wat lastiger wegspoelt. Ik strijk dan voorzichtig langs een katoenen handdoek het blad in de lengterichting schoon/droog. Is dit ok? Ruineer ik zo ongemerkt mijn snede niet, met dat afstrijken? Welke methoden hanteren jullie?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.