Ga naar inhoud

Barrob

Lid
 • Aantal items

  32
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Barrob

 • Titel
  Gillette Sensor

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Nee, denk mn ouders niet, mn vader en broertje hebben ook een scheermes alleen die gebruiken hem (nog) niet. alleen als zij de steen kopen kan ik hem gebruiken maar hoef ik hem niet te betalen. ik heb een oefenmes van Tony en een naniwa 1k besteld om de bevel op te zetten(oefenen) en dan afwerken op de Coticule
 2. Ik heb trouwens een oefenmes, hoe kan ik hem bot maken zodat ik de bevel kan zetten?(oefenen dan?)
 3. Ik heb een tijdje geleden mijn Boker scheermes laten scherpen door Tony. Heb er nu 3 keer mee geschoren en hij scheert super nu, veel beter als voorheen, alleen bij mijn kin rond de kaaklijn blijven er soms nog wat kleine haartjes overeind, maar dat zal wel door mijn techniek komen. Complimenten aan Tony voor het slijpen, hij scheert echt 100 keer beter dan toen ie uit de fabriek kwam. Tevens heb ik van Tony een oefenmes overgenomen en ik heb mn ouders overgehaald een Coticule 150 x 50mm aan te schaffen. Ik weet dat de Coticule het lastigst is in vergelijking met syntheten, alleen ik heb tijd genoeg om te oefenen met mijn oefenmes dus maak ik me daar niet druk over. Binnenkort de Coticule vlakken en dan eens aan de slag met het oefenmes. Mijn boker scheert nu heel goed.
 4. Ik ga me focussen op het scheren en stroppen, Tony heeft mijn Boker nu die hij scherpt. Ik zou graag het scherpen willen leren. Parallel aan mn Boker schaf ik ook een oefenmes aan en een Coticule om dat te leren. Ik heb mezelf geleerd om een mechanisch uurwerk compleet te demonteren, schoonmaken, oliën, monteren en afregelen dus geduld en vaste hand en doorzetting komt goed.
 5. En heb je hem zelf geslepen? Als je 8k niet genoeg vindt, kun je dan een scheermes wat nieuw uit de fabriek komt thuis wat scherper maken op een 12k steen van naniwa, en dan stroppen met pasta en vervolgens stroppen op onbehandeld leer?
 6. Bedankt voor alle info, ik schaf binnenkort wat oefenmessen aan. Ik weet nu wet "bevel zetten" inhoudt. Alleen stel je koopt een nieuwe Boker of Dovo scheermes, dan zou je toch verwachten dat de bevel in de fabriek al wordt gezet? Of doen ze dat ook niet?
 7. Op YouTube kwam een filmpje voorbij over "geometric correction" moet je dit zelf ook checken? Of wordt dit in de fabriek gedaan? Hier het filmpje:
 8. Oke, en hoe weet je of de bevel goed gezet is of dat je de bevel moet zetten op een 1000 grit steen? En waar moet ik op letten bij mijn scheertechniek? Wat zijn de grootste fouten die je kunt maken tijdens je scheertechniek waardoor het mes niet goed scherp is?
 9. Hier de fotos en de reactie van Boker. https://drive.google.com/file/d/1binoMy0eswskvdBX-PaFuiLsCEktUuRS/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/1mmVL3oQStFH7mPZbujuUKTchl8E9EbZT/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/1ww1oVoSOJfPHovI98aAlP_gZx_puffE7/view?usp=sharing
 10. Fotos komen eraan. Ik heb Boker gevraagd welke stenen zij gebruiken voor het scherpen. Boker houdt vol dat hun messen uit de fabriek scheerklaar zijn trouwens.
 11. Ik heb een stuk of 8 keer geschoren met mijn Böker roestvrij staal. Hier een foto. Als ik hem over mijn arm haal snijdt hij wel wat haartjes af, niet heel scherp heb ik het idee.
 12. Dus zodra het water over het mes loopt kun je naar de volgende korrelgroote?
 13. Oke, Zou u het erg vinden als ik met u meekijk tijdens het slijpen?
 14. Oke, En als je je mes goed slijpt, kun je dan je hele leven er mee doen? Stel je slijpt hem om de 6 maanden dan kun je je hele leven er mee doen? Of is op gegeven moment zoveel materiaal weggehaald dat je geen snede meer hebt? En plakken jullie de rug af met tape om die te beschermen? Of verander je dan de hoek? En hoe weet je of je de "bevel moet zetten" of niet?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.