Ga naar inhoud

Barrob

Lid
 • Aantal items

  28
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Barrob

 • Titel
  Gillette Sensor

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik ga me focussen op het scheren en stroppen, Tony heeft mijn Boker nu die hij scherpt. Ik zou graag het scherpen willen leren. Parallel aan mn Boker schaf ik ook een oefenmes aan en een Coticule om dat te leren. Ik heb mezelf geleerd om een mechanisch uurwerk compleet te demonteren, schoonmaken, oliën, monteren en afregelen dus geduld en vaste hand en doorzetting komt goed.
 2. En heb je hem zelf geslepen? Als je 8k niet genoeg vindt, kun je dan een scheermes wat nieuw uit de fabriek komt thuis wat scherper maken op een 12k steen van naniwa, en dan stroppen met pasta en vervolgens stroppen op onbehandeld leer?
 3. Bedankt voor alle info, ik schaf binnenkort wat oefenmessen aan. Ik weet nu wet "bevel zetten" inhoudt. Alleen stel je koopt een nieuwe Boker of Dovo scheermes, dan zou je toch verwachten dat de bevel in de fabriek al wordt gezet? Of doen ze dat ook niet?
 4. Op YouTube kwam een filmpje voorbij over "geometric correction" moet je dit zelf ook checken? Of wordt dit in de fabriek gedaan? Hier het filmpje:
 5. Oke, en hoe weet je of de bevel goed gezet is of dat je de bevel moet zetten op een 1000 grit steen? En waar moet ik op letten bij mijn scheertechniek? Wat zijn de grootste fouten die je kunt maken tijdens je scheertechniek waardoor het mes niet goed scherp is?
 6. Hier de fotos en de reactie van Boker. https://drive.google.com/file/d/1binoMy0eswskvdBX-PaFuiLsCEktUuRS/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/1mmVL3oQStFH7mPZbujuUKTchl8E9EbZT/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/1ww1oVoSOJfPHovI98aAlP_gZx_puffE7/view?usp=sharing
 7. Fotos komen eraan. Ik heb Boker gevraagd welke stenen zij gebruiken voor het scherpen. Boker houdt vol dat hun messen uit de fabriek scheerklaar zijn trouwens.
 8. Ik heb een stuk of 8 keer geschoren met mijn Böker roestvrij staal. Hier een foto. Als ik hem over mijn arm haal snijdt hij wel wat haartjes af, niet heel scherp heb ik het idee.
 9. Dus zodra het water over het mes loopt kun je naar de volgende korrelgroote?
 10. Oke, Zou u het erg vinden als ik met u meekijk tijdens het slijpen?
 11. Oke, En als je je mes goed slijpt, kun je dan je hele leven er mee doen? Stel je slijpt hem om de 6 maanden dan kun je je hele leven er mee doen? Of is op gegeven moment zoveel materiaal weggehaald dat je geen snede meer hebt? En plakken jullie de rug af met tape om die te beschermen? Of verander je dan de hoek? En hoe weet je of je de "bevel moet zetten" of niet?
 12. En hoevaak moet je het mes over een bepaalde steen halen? Hoe weet je wanneer je van de 1000 naar de 3000 kan? En van de 3000 naar de 8000?
 13. Gebruik je voor het bevel zetten dezelfde beweging als dat je slijpt op een synthetische steen? Dus bevel zetten is mes vlak leggen op 1000 grit steen en dan duwen in de richting van de snede als ik het goed heb. Ik heb een Böker mes nieuw gekocht dus het zal wel niet super scherp geweest zijn toen ik het kreeg.
 14. Ik heb veel gelezen, 1 ding wat me niet duidelijk is, is het begrip "setting the bevel". Ik vind het moeilijk om op te maken wat dit precies inhoudt, en belangrijker, is het nodig om de bevel te zetten? En zo ja, hoe vaak moet je die bevel dan zetten? Ik vind het een abstract begrip.
 15. En wat is een goede grit om mee te beginnen als oefening? Een 8000 grit ofzo?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.