Ga naar inhoud

Michel (M keramiek)

Lid
 • Aantal items

  7
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Michel (M keramiek)

Winkelier
 • Titel
  Gillette Sensor
 • Verjaardag 13-01-1972

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Michel
 • Beroep
  Ik ben een weerbaarheidstrainer op een grote zorginstelling. Ik maak mensen weerbaar op het gebied van omgaan met stress en verbale en fysieke agressie. Daarnaast ben ik pottenbakker en maak creaties van klei en glazuur. Ik maak voornamelijk scheerkommen en houders en scheerkwasthouders van klei en hout.
 • Woonplaats
  Drachten
 • Begonnen met klassiek scheren
  18-12-17

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Het is graag gedaan Chris. De “Wokkel” heeft inderdaad een forse handvat maar daar heb ik ook bewust voor gekozen (voor de grip). Gelukkig zijn niet al mijn keramische kwasthouders van dit formaat. Bedankt voor dit mooi geschreven stuk.
 2. Voor de mensen die geen Facebook hebben en niet op mijn pagina kunnen kijken een greep uit mijn collectie kommen die gemaakt zijn. M keramiek biedt opties aan bij het bestellen van een scheerkom. Maten: De klant heeft de mogelijkheid zelf naar wens maten door te geven van de kom. Dat betekent dat er gevarieerd kan worden in hoogte en diameter. De meeste kommen variëren tussen (diameter) 10.5 cm en 14 cm en (hoogte ) 4.5 cm en 6,5 cm. Houdt rekening mee dat op de meeste kommen een voetstukje (0.5 cm ) wordt geplaatst. Glazuurkleuren: De klant heeft de mogelijkheid een kleur vooraf uit te kiezen. M keramiek plaatst vaak afbeeldingen van kleuren. Mocht de gewenste kleur er niet tussen staan? Vraag dan naar de mogelijkheden. Persoonlijk maken: Een persoonlijk tintje aan je scheerkom? Dat kan! M keramiek biedt de mogelijkheid jou initialen er in te zetten. Het maken van een kom heeft een proces van 10 tot 14 dagen. M keramiek biedt de gelegenheid jou te betrekken bij dit proces. Dit gebeurt via berichtgeving en foto’s. Meestal via persoonlijke berichten. https://www.dropbox.com/sh/721hloq31p77bap/AAD8F8uQFC6dSf9gFuAK4z9Aa?dl=0
 3. Ik heb helaas nog geen andere platform. Een eigen website ligt wel in het verschiet. Ook bij Nienke van het Scheerhuys staan een aantal kommen van mij. Uiteraard kan ik altijd via deze weg de juiste informatie en voorbeelden verschaffen.
 4. Michel (M keramiek)

  Voorstellen

  Welkom bij M keramiek. Wat begon in interesse voor keramiek is veranderd in passie voor klei. Het idee dat je een homp klei kan veranderen in een kunstwerk is fascinerend. Het bakproces , kleisoorten en glazuurexperimenten zorgen vaak voor een verrassend resultaat. M keramiek richt zich voornamelijk op het maken van scheerkommen, standers en scheerkast houders. Iedere kom en andere items is met de hand gemaakt. De kleisoorten zijn variërend van grof (chamotte) tot fijn. De kommen worden gedraaid op de schopschijf of in repen in elkaar gezet (“slab clay” techniek). Nadat de kommen “biscuit” gebakken zijn worden ze geglazuurd. De kleuren zijn variërend en worden in mat of glans aangebracht. Ook mengsel van verschillende glazuren geven vaak verrassende kleur resultaat. Bij het aanschaffen of bestellen van bijv. een kom neem ik je graag mee in het proces en hou je op de hoogte van de vorderingen. Een scheerkom is niet zomaar gemaakt. Er zit een bijzonder proces van vormen, bakken en glazuren aan vast zelfs met de mogelijkheid naar jou eigen wensen die je kan inbrengen. Ben je geïnteresseerd in een van mijn producten dan hoor ik dat graag! Alle informatie vind je uiteraard op mijn pagina van facebook. Mvg, Michel (M keramiek)
 5. Ja, Jan heeft me wel aan het werk gezet. Dat is goed om te horen en het logo zal wel goed meehelpen met schuimen.
 6. Michel (M keramiek)

  Even voorstellen.

  Mijn naam is Michel en kom uit het hoge noorden drachten Friesland. Ik scheer mij klassiek nat vanaf december 2017. Ik heb een aantal krabbers maar de laatste tijd gaat mijn interesse ook uit naar open messen. Naast mijn gewone werk ben ik ook pottenbakker en sta op Facebook (M keramiek) steeds meer bekend als maker van keramische scheerkommen, standers en handvatjes voor scheerkwasten. Mvg Michel
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.