Ga naar inhoud

mangofan

Lid
 • Aantal items

  15
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over mangofan

 • Titel
  Gillette Sensor
 • Verjaardag 06-03-1984

Persoonlijke informatie

 • Woonplaats
  Ridderkerk
 • Begonnen met klassiek scheren
  07-03-18

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. De Maggard Razors 24mm Synthetic Shaving Brush, Black Handle. Had gelezen dat hij goed moest zijn. Ben nog nieuw dus hoop dat het een upgrade is ten opzichte van mijn omega varkenshaar. Gelijk wat zeep samples bij besteld.
 2. Rockwell 6c is binnen! Rockwell 6c met plate 3 Voshkod TFS bergamotto neroli Omega varkenshaar Speick aftershave Omdat ik nog redelijk nieuw ben moest ik flink wennen aan de 6c. Ik heb het nog niet helemaal onder de knie wanneer ik aan het scheren ben of gewoon met de safety bar de lather van mijn gezicht aan het vegen ben. Volgens mij was mijn lather ook niet helemaal goed. Iets te dik leek het. Toen ik bij mijn nek aankwam was (ook door mijn gehannes) het redelijk opgedroogd. Bij mijn nek had ik (na wat water toevoegen) wat rare momentjes. Het leek alsof het mesje bleef hangen aan iets en het gaf een naar gevoel. Geen irritaties of bloedingen erna gehad. Ik denk dat ik nog wat aan mijn techniek moet doen Na de 2e pass nog wat kleine plekjes nog een keer gedaan en een erg goed resultaat behaald. Compliment van de dame gehad over een gladde, zachte en goed ruikende wang. Wat wil je nog meer?
 3. Haha nee geen cultuur barbaar. Klopt inderdaad verpakkingen en/of vorm van de verpakking mee telt hoe het smaakt. Hoe raar het ook klinkt Ben benieuwd wat je met de donormotor gaat doen!
 4. mangofan

  Voorstellen

  Omg thee EN mango. Ik ben verkocht. Even kijken wat ik nog meer bij maggard wil bestellen. (en maak alvast verhuisplannen voor een extra kamer)
 5. mangofan

  Voorstellen

  Is er nog een goede 2e die wel in de handel is?
 6. mangofan

  Thee

  Voor @Nienke en iedereen die het leuk lijkt, hier is de link naar mijn ceremonies:
 7. mangofan

  Thee

  Ja, thee! Ik drink veel thee: - Puer (Shou en (liefst oude) Sheng) - Liu Bao - Oolong - Rood (of zwart zoals we dat in het westen noemen) Ik heb iets van 9 yixing potjes staan.. En een stuk of 3 side handles (Lijken op kyusu maar is wat grover en bedoeld voor vele soorten thee) Ik geeft zelf ook thee ceremonies, ben vorig jaar 2x in Taiwan geweest en ga over enkele weken naar China!
 8. Het verschil is te herkennen door een beginner. Zodra de thee in je mond komt, 'spreid' de thee door heel de mond en gehemelte heen. In het engels noemen ze het de 'splash'. Die is veel groter en duidelijker dan met een modern kopje. De rede hiervoor is giswerk. Het is zo dat er veel technieken met porcelein maken en vooral het glazuur verloren zijn gegaan. Het kan zijn dat ze vroeger andere materialen gebruikten, het kan zijn dat porcelein gewoon even 100 jaar moet hebben om deze eigenschap te krijgen. Kortom het is zo en als je het wilt proberen, ik serveer iedere donderdag avond thee bij mij thuis Edit: Ik realiseer me opeens dat ik een (engels) blogpost hierover gemaakt heb: http://www.wealthyandfamous.com/comparing-antique-cups/
 9. Thee! En dan niet de thee zakjes van de supermarkt of de losse thee van Simon Levelt. Echte goede thee en het liefst met leeftijd. Zo heb ik thee uit de jaren 70 en 80. Of thee uit speciale gebieden van China (en daarom zomaar 1 euro per gram kunnen zijn). En ik geef zelf ook (chinese) thee ceremonies. Binnen de thee is er weer veel te verzamelen. Thee potjes van speciale klei (yixing). Daar zijn ook weer oude versies van die betere thee maken. Thee kopjes die beter zijn dan moderne thee kopjes (er zit echt verschil in!). En natuurlijk de thee zelf. Kortom. Veel. Met thee.
 10. mangofan

  Voorstellen

  Haha dat zou geweldig zijn
 11. mangofan

  Voorstellen

  Ik zal me eens voorstellen! Ik kom uit omgeving rotterdam en kwam ongeveer 2 jaar geleden een discussie tegen dat scheren met een krabber beter is dan met 17 mesjes in een plastic greepje. Ik sloeg het op in het lange termijn geheugen en bleef scheren met de eerder genoemde 17 mesjes of electrisch. Een paar weken geleden begon het weer te jeuken en bestelde ik een Edwin Jagger, Proraso zeep en een Omega kwast op Amazon. De kwast en zeep kwamen eerder aan en met mijn normale 17 mesjes en wat youtube video's had ik mijn beste scheerbeurt ooit. 2 weken later was de Edwin Jagger nog niet binnen en kon ik hem annuleren voor iets anders. Hier ging het mis. Ongeduldig bestelde ik een chinees rebranded iets dat veel te mild is. Inmiddels is er een Rockwell 6C besteld waar ik (weer) ongeduldig op wacht. Ik hoop dat ik door dit forum wat minder miskopen hoef te doen. En ik hoop ook dat ik zo veel spullen ga kopen zodat ik een extra kamer nodig heb!
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.