Ga naar inhoud

CobraX

Lid
 • Aantal items

  626
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over CobraX

 • Titel
  Merkur 37c
 • Verjaardag 21-08-1980

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Hou ik liever geheim
 • Beroep
  IT
 • Woonplaats
  België
 • Begonnen met klassiek scheren
  22-08-17

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Het is toch heel duidelijk wat ik bedoel: een nieuwe zeepbasis betekent kans op verbetering (en ja die "kans" staat daar voor een reden, er staat namelijk niet "garantie"). En ik ben voorstander van verbetering. Verbetering wil niet zeggen dat de reeds bestaande producten rommel zijn. De BAM Glissant zeepbasis vind ik bijvoorbeeld nog steeds top, beter dan die van D.R. Harris (en nee dat wil niet zeggen dat D.R. Harris rommel is, is nog steeds een goede zeep). BAM Glissant is op vlak van prestaties dan weer minder goed dan zowel BAM Reserve als BAM Excelsior wat mij betreft. Dat is mijn conclusie op basis van m'n eigen ervaringen. Oftewel in geval van BAM: nieuwe zeepbasis -> voorzichtig enthousiast -> getest -> verbetering -> hoera, want ik juich verbetering toe. Als je nooit van zeepbasis verandert, dan kan het nog steeds goede zeep zijn, net zo goed als toen hij pas op de markt kwam, maar de concurrentie zit niet stil. De concurrentie zal de bal wel eens misslaan en een flop zeepbasis uitbrengen, maar dat is geen reden om dat als algemene waarheid en 100% zekerheid te gaan beschouwen. Daarom heb ik een voorkeur voor zeepzieders die om de zoveel tijd een nieuwe zeepbasis uitbrengen. Het geeft aan dat ze niet stilstaan en hun product willen verbeteren. De mens is niet perfect, dus alles wat door de mens gemaakt wordt, is niet perfect en "niet perfect" betekent ruimte voor verbetering. Ik doe trouwens niet mee aan marketing geblaat. Marketing geblaat is van die typische woordjes gebruiken zoals "Ultra Glide", "Super Cut" etc. Ik zie dat zeepzieders (met een goede reputatie) een nieuwe zeepbasis uitbrengen en ben voorzichtig enthousiast (in tegenstelling tot sommigen die liever pessimistisch zijn op voorhand). Pas nadat ik ze effectief getest heb, kan ik oordelen of dat voorzichtig enthousiasme gegrond was of niet en tot nu toe is dat altijd het geval geweest hier.
 2. Niks geloven. Gebaseerd op keiharde ervaring.
 3. Geen onzin. Niet elke verandering is noodzakelijk een verbetering, maar er zijn genoeg voorbeelden waarbij dat wel het geval is. Ik heb het meegemaakt met BAM bijvoorbeeld van Glissant -> Reserve is een stap vooruit puur op vlak van prestaties. En de Excelsior zeepbasis die Glissant zal vervangen, is ook een stap vooruit.
 4. Maar er is nog altijd ruimte voor verbetering.
 5. Tabac is nog net zo goed als het al jaren was. Uiteraard is Tabac nog even goed als jaren geleden, daar verwijst het gezegde ook niet naar. Het verwijst naar de concurrentie (intern of extern) die evolueert en steeds beter wordt en in die zin is stilstaan dus achteruitgaan. Mijn Pentium 4 1,9 Ghz die hier ergens in de kast ligt, is nog steeds even snel als toen ik hem kocht, maar is ingehaald vandaag de dag door veel snellere en betere processoren.
 6. Geen enkel product is perfect dus er is altijd ruimte voor verbetering. Ik zie niet in waarom er daarom terugroepacties zouden moeten komen. Elk jaar is er wel een nieuwe processor, videokaart, auto etc op de markt. Ik heb liever een zeepzieder die zijn producten op regelmatige basis verbetert of probeert te verbeteren dan eentje die halsstarrig vasthoudt aan een oud concept en geen zin heeft in vooruitgang. En met vooruitgang bedoel ik niet het marketing geblaat, maar effectief zaken die het product beter maken.
 7. Er komt heel wat meer bij te kijken dan gewoon druppeltje van dit of dat extra. A&E zepen bevatten bijvoorbeeld bijenwas (beeswax). Google maar eens naar de voordelen daarvan voor de huid.
 8. Voordat ik mijn eerste A&E zeep kocht, hoorde ik al dat A&E de kampioen was in het gevoel na het scheren. Dat is hij waarschijnlijk ook voor mij samen met de nieuwe Excelsior zeepbasis van BAM (die heeft me op dat vlak ook verrast). A&E zepen behoren tot de absolute top wat mij betreft. A&E en The Club zijn de 2 merken van Peter Charkalis, bij The Club kan je lid worden voor extra kortingen en dergelijke. The Club Signature zou overigens een nieuwe zeepbasis gebruiken.
 9. Datum: 28 Februari 2019 Scheerzeep: Ariana & Evans L'Orange Verte Scheerkwast: Yaqi Purple Haze Mew Brown 24mm Scheermes: Mühle R41 (model 2013 met iKon Bulldog greep) Mesje: Perma-Sharp Super (nieuw mesje) Na: Afspoelen met koud water, Osma aluinblok behandeling
 10. Goede kwasten met mooie handvaten. Ik heb zoals reeds vermeld zelf een SynBad 28mm, een Cashmere 30mm en een Cashmere 24mm. Om eerlijk te zijn gebruik ik de eerste 2 nog amper omdat ik ze te groot vind (vooral de Cashmere 30mm dan). Plaats je foto gerust in het APShaveCo topic indien je wenst.
 11. Geen idee wie de beste slijper is, maar namen die ik steeds zie terugkomen hier zijn Tony en Buffel.
 12. Jij was toch de persoon die een tijdje geleden de DG Lamplight Penance scheerzeep gekocht had of vergis ik me? Die zeep gebruikt de Icarus zeepbasis.
 13. Laat zeker weten wat je van DG Chaipre Icarus vindt (de geur dan, de Icarus zeepbasis ben ik al vertrouwd mee).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.