Ga naar inhoud

CobraX

Lid
 • Aantal items

  500
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over CobraX

 • Titel
  Merkur 37c
 • Verjaardag 21-08-1980

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Hou ik liever geheim
 • Beroep
  IT
 • Woonplaats
  België
 • Begonnen met klassiek scheren
  22-08-17

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Dit was een gokje, want normaal gezien koop ik eerst een sample. Maar een gokje dat positief uitgedraaid is. Mijn eerste indruk is dat het een lekker geurtje is (gebaseerd op Creed Aventus).
 2. Ik heb al een hele tijd een sample van BAM Le Grand Chypre, dus ik weet hoe hij ruikt. Het is momenteel de 2de beste BAM geur voor mij na Seville. Een complex, maar fris en fruitig geurtje als je het mij vraagt.
 3. In het voornemens voor 2019 topic vermeldde ik dat ik minder spullen wil aankopen volgend jaar. Ik heb daarnet besloten om de kans op slagen te vergroten door twee scheerzepen nu al aan te schaffen i.p.v. volgend jaar. De 50% korting op de verzendkosten was mooi meegenomen.
 4. Wat minder spullen aankopen dan dit jaar het geval was. Bijna al m'n scheerzepen die ik momenteel bezit, werden aangekocht dit jaar (36 samples en 12 potten). Ik ga ervan uit dat de RVS versie van de Karve pas volgend jaar uitkomt, dus deze staat op het verlanglijstje voor volgend jaar. Misschien komt er ook een open scheermes in huis volgend jaar aangezien de shavette redelijk goed bevalt.
 5. CobraX

  Scheren slow-chat

  $950 voor een Ralf Aust 7/8" Damaststaal open scheermes bij Maggard Razors. Knettergekke prijs als je het mij vraagt.
 6. Ik kan best begrijpen dat het filmpje grappig overkomt en vind het m.a.w. helemaal geen probleem dat mensen ermee moeten lachen. Ikzelf vond het filmpje in de eerste plaats boeiend. En hij probeert eigenlijk gewoon maar klanten te helpen want er zijn blijkbaar een heel deel die problemen hadden met de Reserve scheerzepen. Die problemen ontstaan als je tijdens het laden van je kwast doet alsof het een Glissant scheerzeep is (zeker als je iemand bent die Glissant zepen zeer zwaar/lang laadt). Misschien vatte ik jouw opmerking gewoon verkeerd op, maar vooral onderstaande tekst vond ik arrogant overkomen, zeker aangezien ik het filmpje destijds geplaatst heb hier: "Maar nog lachwekkender zijn natuurlijk lezertjes die dit dan als waarheid hier rondbazuinen omdat dé Amerikanen het gezegd hebben en daarmee dus bedoelen dat die Amerikanen het veel beter weten als ons domme Ollanders/Belgen." Ter info: ik tel m'n rondjes niet, maar ik laad mijn kwast minder lang als ik de Reserve scheerzepen gebruik t.o.v. andere BAM zepen en dat is eigenlijk de essentie van de zaak.
 7. Hij heeft nooit gezegd dat je exact 25 rondjes moet draaien. In dat filmpje zegt hij letterlijk "my general rule is 25 swirls on the jar or so and then lots of water", wat neerkomt op ongeveer 25 rondjes draaien. Op z'n website vermeldt hij trouwens dit "Wet your shaving brush well, then swirl it around the jar for about 25 swirls or until a rich, creamy lather is formed." oftewel je hebt de keuze. In het filmpje zegt hij eigenlijk gewoon waarop het neerkomt en dat is dat je bij de Reserve scheerzepen minder zeep nodig hebt dan bij de Glissant scheerzepen en heel veel water. De man heeft jaren aan de scheerzepen gewerkt en kent elk onderdeeltje en alle eigenschappen ervan, maar als je sommigen moet geloven kent hij er absoluut niets van... Van misplaatste arrogantie gesproken zeg. Zij die trouwens (ruime) ervaring hebben met zowel de Glissant als de Reserve scheerzepen van BAM kunnen dit verschil in laadtijden beamen.
 8. Datum: 8 December 2018 Scheerzeep: BAM Vespers Scheerkwast: APShaveCo Jet Black Cashmere 24mm Scheermes: DOVO Inox shavette (201006) Mesje: DOVO Professional (nieuw mesje) Na: Afspoelen met koud water, Thayers Original Witch Hazel Toner Eerste ervaring met de nieuwe Excelsior zeepbasis van BAM en die was alvast positief. Wat vooral opviel, was hoe snel de kwast geladen was. Nochtans is de Cashmere een knot die zeer zacht is en weinig ruggengraat heeft, maar hij was erg snel geladen. De geur vind ik oké als je aan de pot ruikt, maar hij wordt beter als je de zeep opschuimt. Desondanks heb ik niet meteen het gevoel dat dit één van m'n favoriete geurtjes zal worden. Maar het kunnen natuurlijk niet allemaal absolute toppers zijn qua geur. Verder heb ik het gevoel dat dit de gulden middenweg is tussen de Glissant en de Reserve zeepbasis van BAM.
 9. Zou best kunnen. Mijn 2 favoriete geuren zijn Noble Otter Barrbarr en BAM Seville wat Amerikaanse ambachtelijke scheerzepen betreft. Vespers ben ik nog niet meteen wild van, maar ik wou absoluut een zeep hebben met de BAM Excelsior zeepbasis. In de toekomst zie ik BAM Le Grand Chypre er zeker nog bijkomen, maar als de BAM Excelsior zeepbasis een succes wordt, gaat deze de huidige Glissant zeepbasis vervangen, dus nog eventjes wachten hier met het aankopen van BAM scheerzepen die de Glissant zeepbasis gebruiken.
 10. Maggard Razors levering deze voormiddag. Waarom moet de Noble Otter Monarch sample nu weer lekker ruiken? Alsof ik nog niet genoeg zepen heb. Doet me qua geur een beetje denken aan een badolie die ik vroeger had.
 11. CobraX

  Scheren slow-chat

  Om het met een spreekwoord te zeggen "Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd." of "Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken."
 12. CobraX

  Scheren slow-chat

  Nog niet aangekocht, maar wel nieuwschierig naar.. dus bestelling kan niet lang op zich laten wachten. Ik zou zeggen bestel dan zo snel mogelijk, want er is momenteel 6% korting op alle Maggard Razors producten.
 13. Over de prestaties zou ik me geen zorgen maken. Icarus is één van de beste zeepbasissen op de markt samen met B&M Reserve. Heb voorlopig enkel een pot Darkfall Icarus en wat DG samples, maar een pot Sellout Icarus is onderweg naar mij.
 14. CobraX

  Scheren slow-chat

  Hieronder de 6 best verkochte scheerzepen bij Maggard Razors in 2018. Nummers 1 en 2 zijn enerzijds een verrassing en anderzijds ook weer niet omdat ze deel uitmaken van enkele starterskits.
 15. Blijkbaar weer kortingen bij Maggard Razors. Deze keer omdat ze 6j bestaan. COUPONS ONLY VALID ON ORDERS PLACED: 12:00AM EST DEC 4, 2018 - 11:59PM EST DEC 9, 2018 SEE BELOW FOR EXCLUSIONS $6 OFF* ANY ORDER $36+ CODE: 6OFF36 ADDITIONAL $6 OFF* ANY ORDER $96+ CODE: 6OFF96 ADDITIONAL 6% OFF ALL MAGGARD PRODUCTS CODE: 6MAG ADDITIONAL 6% OFF ALL SOUTHERN WITCHCRAFT CODE: 6WITCH ADDITIONAL 6% OFF ALL STORYBOOK SOAPWORKS CODE: 6STORY And now that you're cart is getting full: ADDITIONAL 6% OFF* ANY ORDER $166+ CODE: 6OFF166 COUPONS ONLY VALID ON ORDERS PLACED: 12:00AM EST DEC 4, 2018 - 11:59PM EST DEC 9 * Coupon Codes Exclude: Gift Certificates, Truefitt & Hill, Clearance items, Parker, $22.22 and $24.44 special kits, Captain Choice Lather Bowls
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.