Jump to content

michigalex

Zilveren donateur
 • Posts

  786
 • Joined

 • Last visited

About michigalex

 • Birthday 01/06/1987

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Alex
 • Beroep
  Project Engineer
 • Woonplaats
  Roosendaal
 • Begonnen met klassiek scheren
  08/20/2013

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

michigalex's Achievements

Deskundige

Deskundige (11/18)

 • Superster
 • Forum verslaafde Rare
 • Meewerkend
 • Eerste reactie
 • Conversatie starter

Recent Badges

 1. Super mooie machines die Bezzera Strega's!! Met zown beest van een maler gaat dat helemaal goedkomen!! Veel plezier!!!
 2. Thanks voor de tip! Lees al paar maanden mee op koffiepraat en thuisbarista forums.
 3. Tof hevel apparaat!! Ga je fijne espresso's, etc mee maken!! Ben zelf ook aan het kijken naar nieuwe maler. Het is net zo verslavend als scheerspul [WINKING FACE]
 4. Ik bestel ook altijd bij fascino. Zat deze keer weer extraatje bij Woensdag avond besteld, donderdagochtend gebrand en vrijdagochtend geleverd.
 5. Ik wrijf m'n strop altijd even warm voor het stroppen. Stroppen doe ik ook meestal voordat ik in bad of douche ga. Zijn m'n handen nog *vettig*
 6. Gisteren 12k weer gebruikt. Eerst heel even onder de kraan nat maken om er daarna met dmt een paar keer overheen te gaan. Dmt plakte na paar keer al dus denk tot nu toe dat het wel mee valt met kromtrekken. Deze 12 laat idd ook goed de krassen zien van vorige steen. Oftewel niet genoeg werk verricht Ik denk dat het gat van 5k naar 12k ook wel te doen is omdat 12k zown snelle steen is. Het water loopt bij 12k zo tot op de spine. Vanavond maar eens de Jnat met tomo na de 12k proberen.
 7. Vrijdag was ik in een gekke bui; ik zag op knive and tools dat de naniwa specialty 12k afgeprijsd was. Denk laat ik het maar proberen;) Gisteren werd hij al bezorgd. Vanmiddag m'n oefenmes (5/8" worldmaster) van 2K chosera, 5k professional naar 12k specialty. Gelijk m'n dmt 1200 maar gebruikt voor het vlakken. 2 en 5 k lieten zich redelijk makkelijk vlakken, de 12k is echt een stuk harder, dus viel niet mee. Ik merk altijd dat ik op de 2K vrij lang bezig ben. Vandaag voor het eerst met wat aangemaakte slurry geslepen en ging stukje sneller. Daarna steen en mes schoon gemaakt en rustig afgemaakt met alleen water. Op 5k schiet het water meestal met een paar cirkels en x strokes al helemaal omhoog tot spine. Ga toch vaak wat langer door om er zeker van te zijn dat alle krassen van 2K weg zijn. Daarna naar de 12k. Wat een dunne steen. Dus heb hem maar bovenop de 5k gelegd met daartussen nat keukenpapier. 12k is ook een snelle slijper. Wel wat langer nodig omdat het gat misschien wat groot is, maar is prima te doen. Is niets in vergelijk met de naguras op m'n Jnat. Snede gaat spiegelen als een malle. Ook hier weer iets langer door om krasjes van 5k weg te werken. Het gevoel op de steen is goed. Voelde goed aan dat snede er (bijna) was. Alleen gestropt op Black latigo en english bridle. Zojuist test shave gedaan en was buitengewoon. 0% trek en toch lekker zacht scherend mes, lekker scherp dus. Ik ga nu niet gelijk al m'n messen kennis laten maken met 12k maar ik ben toch verrast. Ik heb wel wat gelezen op het soms kromtrekken van deze steen, ik ga zien wat dit gaat doen. Als dit toch is ga ik hem verlijmen in een kunststof blok/voet. Beetje lang verhaal misschien maar het was voor mij een prettige ervaring met deze steen.
 8. Efsk, Heb je zown professional gekocht of een old skool chosera? Ben benieuwd naar het verschil tov 2k.
 9. Ik heb ook nog geen slechte ervaring met knive and tools. Toch al 4x wat besteld daar. Ik zou er zo weer bestellen!
 10. michigalex

  Koken

  Dit was het recept uit:
 11. michigalex

  Koken

  Lekker stuk zalm gerookt op een plankje. Jumm jumm jummm
 12. Gister de 6" dmt diasharp 1200 letterlijk door de brievenbus binnen gevallen. Gelijk maar ingewerkt met een aardappelmesje. De 1200 voelt niet eens zo ruw aan. Voor het vergelijk qua grootte een paar foto's: Van links naar rechts: naniwa chosera 2000, naniwa professional 5000, Nakayama asagi koppa lv5, coticule+bbw en helemaal rechts DMT diasharp. Qua formaat is het prima te doen om de grote naniwa's te vlakken. Minder geviezerik dan met watervast schuurpapier en dmt is gewoon vlak.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.