Ga naar inhoud

Bert0324

Lid
 • Aantal items

  42
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Bert0324

 • Titel
  Gillette Sensor
 • Verjaardag 24 maart

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Bertus
 • Beroep
  Geen
 • Woonplaats
  Appingedam
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-05-71

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Bert0324

  Aluin bewaren

  @efsk: dank u! @hans: idem, plus [emoji23]
 2. Bert0324

  Aluin bewaren

  Ja Hans, die openingszin was me niet ontgaan hoor. Mijn opmerking over het reizen was juist bedoeld om duidelijk te maken dat je een (de enige?) goede reden aangeeft voor deze verpakking. Maar ik ben wel vaker onduidelijk in mijn duidelijkheid[emoji27]. Mijn weerstand zit er mede in dat ik bij de lokale drogisten nu de keus niet meer heb; er zit standaard die plastic bak om heen. Voor mij, en ik denk voor vele anderen, onnodig. En dan is in mijn ogen zo'n bedrijf verkeerd bezig, al dan niet nadat een marketeer hen verteld heeft dat ze vernieuwend en onderscheidend moesten zijn. Nu kan ik over het internet wel een blokje bestellen zonder plastic - VH klant kwijt en ik duurder uit. Was vast niet de bedoeling.
 3. Bert0324

  Aluin bewaren

  Zit zo hier en daar wat te lezen en kwam de post over die Vergulde Hand aluin tegen. Ik verstout mij een andere mening te geven: schoolvoorbeeld van onnodige plastic zooi die eindeloos het milieu gaat vervuilen. VG leverde altijd een simpel blokje, nooit problemen mee gehad. Enige excuus om deze te kopen is "voor mee op reis".
 4. Hoe lang? Maanden, jaren. Tot nu toe redelijk, maar niet echt, tevreden met een gewoon open scheermes. Na hernieuwde pogingen half jaartje (of zo) geleden ben ik een Feather AC gaan proberen. Niks moelijker, komt wel stuk makkelijker door mijn baard heen. Meestal een keer van boven naar beneden, keer van beneden naar boven, en nog een keer op geleide van de groeirichting (daar tegen in). Dat laatste kan ook met een DE, omdat het daarmee makkelijker is gekke hoeken te halen. Waarom niet terug naar DE? Open mes is toch net wat directer, verder moeilijk te omschrijven...
 5. Bert0324

  Winterdepressie

  Ik aarzel wat hier op te antwoorden, omdat ik bang ben dat Timbo35 er niet zoveel aan heeft. Verder is het niet bedoeld als aanval naar BuckyOH! Maar goed: Voor zover ik weet is de effectiviteit van de lichtlamp alleen aangetoond in een klinische setting, m.a.w. na opname. Vervolgens spelen er nog een aantal dingen een rol: de juiste hoeveelheid licht, de juiste blootstellingsduur, eventuele interacties met medicatie, een onbekend risico op oogschade (op de lange termijn). Ik noem dit niet omdat ik tegen lichttherapie ben (het tegendeel is het geval), maar mijn punt is het volgende: - ten eerste moet er een diagnose worden gesteld. En met alle respect voor Timbo35 merk ik op dat zelfdiagnostiek hiertoe niet volstaat. - indien inderdaad sprake is van een winterdepressie zijn er meerdere behandelingsmogelijkheden, met ieder eigen voor- en nadelen. Zonder goede kennis van die mogelijkheden en iemands persoonlijke achtergrond is een verantwoord specifiek advies niet mogelijk.
 6. Bert0324

  Winterdepressie

  Hoe diep dit gaat is niet uit een post op te maken. Evenmin is een goede respons re geven. Wel zijn er een paar dingen die altijd verstandig zijn: routines proberen te blijven volgen (ja, ook zoals scheren b.v.), zorgen voor lichamelijke inspanning (goed onderzocht voor hardlopen maar mag best wat anders zijn, ook al heb je er totaal geen zin in), en "social support". Mensen in je omgeving moet je ook de vrijheid geven ("uitnodigen") het tegen je te zeggen als ze vinden dat het tijd wordt professionele hulp te zoeken.
 7. Ik dacht dat dat van het type afhing? 208 beter dan 66? Of is dat niet zo? Letwel, die verschillen te benoemen leek me wat te veel buiten dit draadje liggen, misschien had ik geen merk moeten noemen (het ging om het principe).
 8. @Arnout en @kalerolf: ik ben blij met deze bemoedigende woorden (want ik heb ze wel nodig), maar @miki: het vergt behoorlijk wat oefening. Het slijpen zelf, maar ook het evalueren en dit terugvertalen naar hoe je dan het slijpen moet aanpassen. Op basis van mijn ervaring tot toe: zorg om frustratie te voorkomen voor een paar scherpe messen (dit forum kent daartoe zeer behulpzame mensen) zodat je een jaartje vooruit kunt. Ondertussen oefen je dan naar hartelust op een paar "wegwerpexemplaren". Die haal je dan via Marktplaats of, misschien in dit kader beter, een paar "Gold Dollar" via Ali-Express.
 9. Bert0324

  Try A straight razor

  In het verleden ben ik al eens een tijdje bezig geweest met een open mes. Kon het niet zo krijgen als ik het wilde hebben en toen gestopt. Nu zat ik wat te twijfelen over toch nog eens oppakken of de spullen verkopen. Eigenlijk is wat mij betreft het enige wat voor het open mes pleit het bezig zijn met mooi materiaal, maar dat is op zich natuurlijk ook een prima argument. Ik dacht nog maar eens een goed geslepen mes te kopen en daar weer een tijdje mee te scheren (dan elimineer ik mijn beperkte slijpkunde als negatieve factor). Op dat slijpen kom ik dan nog wel een keer terug in het daartoe bestemde draadje....
 10. Of toch weer niet. Het hele punt is nu juist dat je (op reis immers) de kwast nat mee wilt kunnen/moeten nemen.
 11. Bingo! Sorry voor het trage antwoord, had de post gemist. Zal ik je er een pm over sturen?
 12. Waarschijnlijk naar datum lidmaatschap laatste poster gekeken (?)
 13. Je moet ze ook niet drinken.... Maar ik beken vooroordeel, heb nog een hele mooie doka . Waardeer overigens door die hobby je foto's des te meer.
 14. @efsk: wat plastic betreft: wil je er over praten? Ik zal mijn best doen begrip op te brengen wat open mes betreft: met je eens. Ik heb niet de (mijn) hele geschiedenis willen doorploegen, dus misschien een andere indruk gewekt. Maar op een gegeven moment vond ik de investering in tijd, moeite en geld niet meer opwegen tegen..... Tsja, tegen wat eigenlijk?
 15. @Hans: Geen beste score, dan. Ik heb nog een L die dit niet heeft (maar die is ook maar twee of drie keer gebruikt). En die reiskwast heeft er geen last van. Hij is een jaar of vijf oud, maar goed, ik ben niet echt veel op reis. Ik hoop dat het goed blijf gaan, want zoals ik aangaf vind ik het als reiskwast een perfect dingetje.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.