Ga naar inhoud

Dajd94

Lid
 • Aantal items

  159
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Dajd94

Persoonlijke informatie

 • Woonplaats
  Zuid Holland
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-11-15

Recente bezoekers van dit profiel

399 profielweergaven
 1. Scheerbeurt van de dag - 17 oktober 2018 Zeep: Stirling Ozark Mountain Shaving Soap Kwast: AP Shave Co Synbad 24mm Mes: Leaf Razor Mesje: Lord Platinum Class (3) Aftershave: Thayers Witch Hazel Original Stirling Piacenza Aftershave Balm Een simpele scheerbeurt vandaag om het opmaakprogramma gestaag voort te zetten. Simpel, maar met een prima resultaat en dat op aangename wijze.
 2. Scheerbeurt van de dag - 16 oktober 2018 Zeep: Stirling Blu Shaving Soap Kwast: Yaqi Tuxedo 26mm Mes: Leaf Razor Mesje: Lord Platinum Class (2) Aftershave: Thayers Witch Hazel Original Stirling Blu Aftershave Balm Geurtje: Polo Ralph Lauren Blue Deze combinatie kwam enige tijd geleden nog wat vaker aan bod, maar met de uitbreiding van de zepencollectie is dit behoorlijk ingeperkt. Onterecht, want het is een heerlijke zeep met heerlijke geur. Maar dat zijn al die andere zepen ook... Wat maak ik het mezelf toch moeilijk door zo'n voorraad aan te leggen 😁. Voor vandaag was het in ieder geval een fijne scheerbeurt. Het resultaat is weer lekker glad en daar doen we het ten slotte voor.
 3. Nog de hartelijke felicitaties aan het echtpaar Koning met de kleinzoon!
 4. Scheerbeurt van de dag - 15 oktober 2018 Zeep: Storybook Soapworks - Visions & Revisions Kwast: AP Shave Co Synbad 24mm Mes: Leaf Razor Mesje: Lord Platinum Class (1) Aftershave: Storybook Soapworks - Visions & Revisions Een aangename verrassing, de Lord Platinum Class. De andere Lord in mijn collectie, de Classic, laat de huid vaak wat ruw achter. Dat is met de Platinum Class totaal niet aan de orde. Heerlijk glad en comfortabel geschoren. Tel daarbij op de heerlijke prestaties en geur van de zeep en deze scheerbeurt gaat de boeken in als een topscheerbeurt.
 5. Scheerbeurt van de dag - 13 oktober 2018 Zeep: Barrister & Mann Cologne Russe (sample) Kwast: AP Shave Co Synbad 24mm Mes: Leaf Razor Mesje: Polsiver Super Iridium (3) Aftershave: Thayers Witch Hazel Original Stirling Mountain Man Aftershave Balm De gisteren gearriveerde Synbad van AP Shave Co mocht zijn debuut maken vandaag en deed dat met verve. De kwast ligt prettig in de hand, voelt zacht aan en heeft voldoende backbone. En niet onbelangrijk: het rood bewerkte handvat ziet er schitterend uit. Er werd een prachtig schuim geslagen van de Barrister & Mann Cologne Russe wat zich vervolgens ook makkelijk liet opbrengen. Een heerlijke en comfortabele scheerbeurt volgde en een gladde en verzorgde huid is weer mijn deel.
 6. Sterkte en beterschap gewenst!
 7. In mijn beleving: een kakofonie van geuren. Een zeer complexe maar ook zeer heerlijke geur. Het is een zoete geur door de verschillende fruitsoorten die erin zijn verwerkt. Maar daarnaast ook wat houtachtig, wat maakt dat de zoetheid niet te overheersend wordt. Will van B&M omschrijft dit zelf als de meest complexe geur van B&M. Een absolute aanrader!
 8. Scheerbeurt van de dag - 10 oktober 2018 Zeep: Penhaligon's Blenheim Bouquet Kwast: Yaqi Tuxedo 26mm Mes: Leaf Razor Mesje: Gillette Nacet (6) Aftershave: Thayers Witch Hazel Original Penhaligon's Blenheim Bouquet aftershave balm Vroeger gebruikte ik uitsluitend crème, tegenwoordig bijna niet meer. Mijn huid houdt toch meer van zepen. De vandaag gebruikte Blenheim Bouquet vormt daarop een uitzondering. Een kwalitatief hoogstaande, complexe geur met prima scheereigenschappen. Voeg daarbij de afwerking met de balm uit dezelfde lijn en je hebt weer een heerlijke scheerbeurt.
 9. Dan ben je een hele maand je best aan het doen om van dat spul af te komen en dan bestel je weer een nieuwe voorraad. Op die manier komt er nooit licht aan het eind van de tunnel.
 10. Scheerbeurt van de dag - 9 oktober 2018 Zeep: Saponificio Varesino 70th Aniversary Kwast: Yaqi Tuxedo 26mm Mes: Leaf Razor Mesje: Gillette Nacet (5) Aftershave: Thayers Witch Hazel Original Saponificio Varesino 70th Aniversary Aftershave Deze zeep gaat toch sneller op dat ik had verwacht van een triple mild versie. Na circa 25 keer gebruik is er naar ik inschat toch al een derde verdwenen. Ben ik nu zo verkwistend of is dit normaal? De scheerbeurt leed er in ieder geval niet onder. Bijna perfect resultaat, ware het niet dat ik op een klein plekje net wat minder glad ben dan anders. Dat zal de haast wel geweest zijn.
 11. Scheerbeurt van de dag - 8 oktober 2018 Zeep: Stirling For Him Shaving Soap Kwast: Yaqi Tuxedo 26mm Mes: Leaf Razor Mesje: Gillette Nacet (4) Aftershave: Thayers Witch Hazel Original Stirling Blu Aftershave Balm De gebruikte zeep heeft een wat zwakke geur. De kwaliteit is prima, maar dat geldt ook voor veel andere Stirlingzepen met een mooiere geur. Dit is daarom een kwestie van opmaken en daarna niet meer terugkomen. Het was echter wel een fijne scheerbeurt. De Gillette Nacet is toch een van de mooie ontdekkingen van de laatste tijd geweest. De prestaties blijven naar volledige tevredenheid: comfortabel en effectief!
 12. Scheerbeurt van de dag - 6 oktober 2018 Zeep: Barrister & Mann Seville Kwast: Yaqi Tuxedo 26mm Mes: Leaf Razor Mesje: Gillette Nacet (2) Aftershave: Thayers Witch Hazel Original Stirling Piacenza Aftershave Balm Het Nacet-mesje voelde vandaag duidelijk comfortabeler aan dan gisteren. Blijkbaar heeft zo'n mesje inwerktijd nodig. Dit ging echter niet ten koste van de behaalde gladheid. Hoewel ik nog verschillende ongebruikte zepen in de kast heb staan, toch gekozen voor de "vertrouwde" Seville van B&M. De geur en de scheereigenschappen van deze zeep blijven hoge ogen gooien. Het in bescheiden mate opbrengen van de Stirlingbalm betekende het einde van een fijne scheerbeurt.
 13. Scheerbeurt van de dag - 5 oktober 2018 Zeep: Saponificio Varesino Manna Di Sicilia Kwast: Yaqi Tuxedo 26mm Mes: Leaf Razor Mesje: Gillette Nacet (1) Aftershave: Thayers Witch Hazel Original Stirling Unscented Glacial Aftershave Balm Alle nodige voorbereidingen waren getroffen nu vanmorgen het Gillette Nacetmesje zijn debuut moest maken. Allereerst mijn best presterende zeep tevoorschijn gehaald. (Van al mijn zepen lijkt deze trouwens nog het meest op Tabac, maar dat geheel terzijde). Deze zeep even onder water gezet, en het residuwater vervolgens als preshave gebruikt. Daarna een rijk schuim geslagen in ruime hoeveelheid. Bij het eerste huidcontact was al voelbaar dat dit mesje het scherpste is dat ik ooit heb gebruikt. Echter, met dit mesje is voor mij prima comfortabel te scheren. Een gladde huid en een tevreden gevoel was mijn deel. In tegenstelling tot andere Russische Gillettemesje deze keer geen last van een jeukende, rode huid. Wel moet ik zeggen dat mij huid nog niet geheel hersteld is van het eerder deze week gebruikte Gillette Wilkinson Swordmesje. Het kan dus alleen maar beter worden met de Nacet hoop ik.
 14. Dat hoop ik ook. Anders zie ik me genoodzaakt over te stappen op Bolzano's 😂
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.