Ga naar inhoud

Ko Eversdijk

Lid
 • Aantal items

  185
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Ko Eversdijk

 • Verjaardag 08-02-1966

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Ko
 • Beroep
  Monteur
 • Woonplaats
  Kapelle
 • Begonnen met klassiek scheren
  05-08-10

Recente bezoekers van dit profiel

949 profielweergaven
 1. Misschien proberen met vernis of doorzichtige parketlak (wat slijtvaster)
 2. Dan moet dat wel vanaf de fabriek gebeuren denk ik. Als het al een poos in een plastic fles heeft gezeten heeft dat geen effect verwacht ik.
 3. Beterschap Hans Mooi dat Snuf het hier ook bekend gemaakt heeft!
 4. Welkom goed begin van het nieuwe jaar!
 5. Hier is de site van Henk Bos. Hij is zelf in 2014 op 73jarige leeftijd overleden. Zijn dochter beheerd de site nu, zo ik begrijp. Henk heeft in zijn leven veel studie gemaakt van alles wat met wetten en slijpen te maken heeft. Hij heeft er hele reizen voor gemaakt om allerlei vindplaatsen van natuurlijke wetstenen te bezoeken. Heel bijzonder! Hier de site: https://bosq.home.xs4all.nl/
 6. Henk Bos heeft 4 boekjes over slijpen en wetten enz. gemaakt. Ze zijn als pdf. te downloaden. Ik denk dat je de pdf. s wel hebt? In deel 3 blz. 111 tot 114 worden deze stenen besproken.
 7. https://www.facebook.com/groups/natscheren/permalink/1796120613864775
 8. Ko Eversdijk

  Rozsutec

  Zijn er slijpers die ervaring hebben met Rozsutec wetstenen? Zijn natuurlijke stenen uit Slowakije. Ze zijn b.v. hier te koop: https://brusnekameny.cz/en/322-rozsutec-natural-sharpening-stones. Het moeten vrij harde stenen zijn met een fijne grit.
 9. Ik kan de ledenkaart niet meer terugvinden. Is dit item niet meer op het forum aanwezig? Misschien i.v.m. pricacy?
 10. Welkom Karel, Ik woon ook in Zeeland, Zuid Beveland. Ik zou ook starten met een met een safety razor. Eerst met een gesloten kam (zijn wat milder voor je huid). Verder niet scheren zonder schuim of gel, zoals Levi al zei. Het is belangrijk om een smeerfimpje tussen huid en mes te hebben.
 11. Bedankt voor de uitleg van het grapje. Ik begreep wel dat het een grap was. Maar ik kon de link naar de koning niet direct leggen. Hoe het met die mierenboerderij zit kan ik ongeveer wel begrijpen. Ik heb zelf een aantal bijenkasten als hobby. Daar zit ook een koningin of zoals ze ook wel genoemd wordt een moer in die eitjes legt. Bij de mieren werkt dat ook zo. Met dit verschil dat er in een mierenvolk meerdere koninginnen voor kunnen komen.
 12. Wat bedoel je hiermee. Begrijp het niet. Kun je even nader uitleggen?
 13. @JvdK Heb je daar ervaring mee, met een Tesla naar Spanje? Hoe gaat dat met opladen?
 14. Misschien leuk om even te weten: Bij Shavemac scheerkwasten kun je zelf je scheerkwast samen stellen. Je kunt dan op het laatst kiezen of je het Shavemac logo erop wilt. Je kunt dan kiezen of het logo leesbaar is als de kwast ophangt of als hij ergens op staat. Het komt er denk ik op neer dat je gewoon doet wat je zelf leuk vind, of wat je denkt dat nodig is. https://www.shavemac.com/products/Configurator/Shaving-Brush-Configurator.html
 15. @de onbebaarde aap Geeft dat geen krasjes op de handvaten van de kwasten? Volgens mij heeft het ook niet zoveel nut om een kwast op te hangen. Zeker synthetische drogen snel. Ik heb ook diverse kwasten. Als je ze om de beurt gebruikt hebben ze even tijd om te drogen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.