Ga naar inhoud

Moods

Gouden donateur
 • Aantal items

  425
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Moods

 • Titel
  Astra Groen
 • Verjaardag 12-01-1974

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Guido
 • Beroep
  Eigenaar Primera Lochem
 • Woonplaats
  Lochem
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-15

Recente bezoekers van dit profiel

248 profielweergaven
 1. Moods

  Winkel

  Kent er iemand een fysieke winkel die scheerspullen verkoopt in de omgeving van Venlo? We zitten hier lekker te genieten op De Schatberg en aangezien de dames morgen willen gaan shoppen in Venlo, leek het me wel leuk om zo'n winkel te bezoeken. Hoeft niet per se in Venlo zelf te zijn, maar een uur rijden is ook niet echt de bedoeling Ik heb al gegoogled, maar kom er niet veel verder mee. Alvast bedankt voor de tips!
 2. Vandaag mijn eerste vakantiedag en dus alle tijd om de van de week binnengekomen Merkur 37C uit te proberen. Als zeep een oude bekende gebruikt om er zeker van te zijn dat op dat vlak geen problemen zijn te verwachten. Ook hetzelfde mesje gebruikt als in 90% van mijn scheerbeurten, namelijk de Astra Groen. En tja....wat kan ik zeggen. Ik ben nog niet direct in een jubelstemming. Niet dat hij slecht is natuurlijk, verre van dat . Het is namelijk een prima krabber die goed zijn werk doet, maar de 34C die ik normaal gebruik is dat ook. Hij voelt ietsjes ruwer aan, maar niet overdreven agressief ofzo. Volgens de reviews zou je met een slant minder passes nodig hebben en daardoor minder irritatie, maar eerlijk gezegd heb ik daar weinig van gemerkt. Het resultaat is min of meer gelijk aan dat van de 34C en ik heb zelfs iets irritatie in de hals. Vereist een slant een andere techniek? Wellicht is het een kwestie van oefenen en de goede slag te pakken krijgen, maar op dit moment vind ik het nog geen echte verbetering t.o.v. de 34C. Al met al wel een goede scheerbeurt hoor, daar niet van. Merkur 37C (Astra) Yaqi syntheet Chiseled Face Cryogen Green Freeze
 3. Ik heb stilletjes meegelezen en heb mede door dit draadje -maar ook door te zoeken op internet naar recensies- gekozen voor de Merkur 37C. Ik heb een 34C die me meer dan uitstekend bevalt, dus dacht er goed aan te doen het redelijk in de buurt te houden qua karakteristiek.
 4. Zoals al eerder gememoreerd ben ik al een tijdje nieuwsgierig naar een slant. Mijn Merkur 34C bevalt zó goed dat ik bang ben dat het misschien tóch een ietsepietsie tegenvalt en dat is de reden dat ik het redelijk vertrouwd hou en (ik ben een echte Nederlander hè) niet te duur. Het is dus een Merkur 37C geworden. Ik krijg vrijdag vakantie, dus dan heb ik mooi tijd om rustig op mijn gemak, zonder haast de slant uit te proberen. Ben stiekem toch wel heul benieuwd!
 5. Moods

  Hoop veel te leren

  Welkom!
 6. Moods

  WK voetbal 2018

  Hier nog één. Voor mij is België al vanaf het begin favoriet. het siert ze ook dat ze niet voor de "makkelijkste" weg hebben gekozen door tweede in de groep te worden, maar gewoon gespeeld hebben voor wat ze waard zijn. En als je kampioen wil worden, zul je toch van iedereen moeten kunnen winnen. En ik denk echt dat België daartoe in staat is.
 7. Hamilton zei iets in de trant van: interessante tactiek van Ferrari om ons (Mercedes) van de baan te rijden. Beetje flauw...
 8. Merkur 34C (Merkur) Yaqi syntheet Kepkinh Frosty Lemon Soap Commander Honor asb Normaal gesproken gebruik ik altijd Astra Groen mesjes, maar bij de aanschaf van mijn krabber en door de aanschaf van een proefpakket in de begintijd van het klassiek scheren, heb ik natuurlijk ook nog andere mesjes liggen. Vanmorgen dus maar een Merkur gebruikt. Hoewel ik hem niet eens heel erg slecht vond, is het verschil met de Astra toch duidelijk. Ik vond hem wat "schraperig", ik weet niet precies hoe ik het zeggen moet. Gevolg is dus een wat rode nek hals, helaas. Vandaar dat ik voor een asb gekozen heb i.p.v de gebruikelijke splash.
 9. Precies! Dan komt ie ook nog eens door zijn voorraad heen.
 10. Welkom terug, Hans!
 11. Moods

  WK voetbal 2018

  @Tjoolder: Ja, er zijn verschillende woorden voor en ik denk dat het zelfs streekgebonden is. Sjonge, tjonge, jeetje, jemig, tjee, oei, poe zijn zomaar een paar kreten die bij me opkomen. Zelf zou ik denk ik "jeetje" zeggen.
 12. Merkur 34C (Polsilver) Yaqi syntheet Stirling Iced Pineapple Green Freeze Vanmorgen ietsjes verslapen, dus een vlotte scheerbeurt in 2 gangen. De 34C kan -behalve met de (voor mij) gebruikelijke Astramesjes- ook prima met de Polsilver overweg. de Yaqi syntheet heeft me nog nooit teleurgesteld en in een mum van tijd heb je een borstel vol prima schuim. De Iced Pineapple heeft een wat chemische ananasgeur, maar vreemd genoeg vind ik hem toch erg lekker. Door de menthol ook lekker verkoelend en doordat de ananasgeur niet lang blijft hangen, kan de Green Freeze prima achteraf. Door tijdgebrek dus slechts 2 gangen en ook niet BBS, maar op het oog prima.
 13. Moods

  WK voetbal 2018

  Amai (zo zeggen ze dat toch in belgië?), dat ging maar nét goed.
 14. Hè! Dat ik nou uitgerekend deze race heb gemist. Straks maar even de samenvatting kijken.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.