Ga naar inhoud

Jeroen

Lid
 • Aantal items

  284
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-70

Recente bezoekers van dit profiel

822 profielweergaven
 1. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Een jaar voorbij... mijn excuses. Laat ik zeggen een bijzonder jaar.. maar mijn conclusie is; de lijst ‘Scheermesjes beschrijving door Harkos’ kan ik wel als leidraad aanhouden. Komt bijzonder overeen met mijn eigen bevindingen. Althans met het geringe aantal door mij gebruikte mesjes in vergelijking met deze lijst..
 2. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Ha :), loop ik even mooi in de pas (...) Wel, ik liet me verder verrassen dan drie keer, maar kan me voorstellen dat je na drie keer een nieuw exemplaar ter hand neemt. Zeker wanneer je je werkelijk goed scheert en een laatste ronde tegen de vleug in. (Deze sla ik nog steeds immer over.) Heb nu een Rapira Platinum Lux. Even een blik terug op de route ter vergelijking zo even deze twee na elkaar in gebruik. Kliko hier met tussenstap en tussentijdse opvang, maar uiteindelijk ook in deze bak!
 3. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Het volgende mesje werd de Feather. Dat voelde direct als een verlichting. Beduidend scherper dan de voorgaande paar mesjes. Wel duidelijk wat mijn voorkeur geniet :) Na even gebruikt te hebben viel me wel op dat deze Feather naar mijn gevoel relatief meer moeite had de scherpte vast te houden. Na 6 maal scheren was de prettige scherpte namelijk verloren. Maar, wat ook kan bijdragen is.. ik heb wat extra mineraalrijke voeding aan mijn eten toegevoegd. En ja, mijn baardhaar wordt daardoor ook steviger merkte ik. Ik zal aankomend mesje eens eentje gebruiken van het merk dat ik al eerder heb gebruikt en deze ronde vergelijken met de eerdere ronde. Ben benieuwd of het me gaat verrassen.. :D
 4. Jeroen

  (forum)newbie

  Welkom Gino!
 5. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Bijna een maand later.. en nog steeds nieuwe DE mesjes in de proef Nu... na een aantal scheerrondes verder te zijn kom ik tot de ervaring dat voor mij de groene Lord's, de Lord Classic, scherper aanvoelen dan de Lord Super (blauw). Ik draai deze twee altijd om… De super voelt classic = minder scherp. Want de werkelijke classics die ik geprobeerd heb waren niet super, maar mat. Dus classic associeer ik niet met super. Voor mij: de Lord Classic scheert prettiger dan de Lord Super. Scherper, soepeler, minder trek. Ik kom voor wat scheer-tijd-verhouding en scherpte(beleving) wederom bij de (mooie) lijst van ‘Harkos’ uit. Het valt me op dat deze Lord's DE mesjes (ook de Astra overigens) eenmaal op matig uitgekomen, best wel lang met matig scherp kan worden, zonder dat er een werkelijk ‘beroerd scheren ervaring’ zijn intrede doet. Sowieso scheer ik (kan ik) zonder problemen langer doorscheren met een mesje wat eigenlijk voor plezierig scheren in ‘het potje’ mag belanden. Mijn verbeterde scheertechniek laat dit zuinig gebruik toe. Echter… liever een fris mesje. De lol zit ‘m voor mij niet in een uitdaging van ‘kijken hoelang kan ik dingen' ... Op naar een nieuw mesje.. Drie dagen stoppels en morgenochtend een greep naar een nieuwe combinatie.
 6. Jeroen

  voorstellen

  Welkom Botcha!
 7. Jeroen

  Ohh ik hier ?

  Welkom! Zelf is mijn ervaring dat klassiek scheren snel kan. Maar liever met ietwat meer tijd... Insoppen tussen aankleden door - tussen de juiste kledingstukken... - , tussensoppen, schoenen aan, scheren en afspoelen én insmerenvervolgens krabber reinigen en klaar
 8. Jeroen

  Hallo

  Dag Peter, Welkom!
 9. Jeroen

  Voorstellen

  Dag Aart, Welkom op het forum!
 10. Jeroen

  Hallo....

  Welkom Andre. Gezellig huishouden, altijd fijn! Veel plezier toegewenst met het invullen van je gevonden scheertijd.
 11. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Update.. Vandaag een ‘nieuw’ mesje in de probeer. Een vintage! Wel, het werden er twee.. M’n verwachtingen waren hoog gespannen. te hoog... Het eerste mesje werd een Karl Klein en wat dun.. (Voor gebruik wel even met zeep de oudheid er vanaf gespoeld). Om het mesje helemaal tot z’n recht te laten komen koos ik als krabber een echt passende; de Gillette Old. In een woord het scheren was ‘belabberd’. De onscherpte van het mesje verbaasde me meer dan een beetje. Na één haal op naar het volgende mesje, een Uiver. Zelfde effect. Wonderbaarlijk hoe miniem de scherpte is. Ja, scheren is mogelijk, echter voor mij verre van comfortabel. Ik kan me voorstellen dat vanuit een dagelijkse scheerervaring als dit in die tijd, er een sterk verlangen ontstond naar beter en zo Philips snel voet aan de grond kon krijgen. Alhoewel… wel eens geschoren met zo’n een-koppig bakelieten scheerautomaat van Philips? Ik wel.. Blij dat ik eenvoudig een wissel kon maken naar mijn Lord mesje. Er liggen nog een aantal vintage DE mesjes op stapel. En te zijner tijd zal ik deze proberen. Ben benieuwd!
 12. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Baardhaar wordt wel vergeleken met koperdraad.. en koperdraad komt in verschillende diktes..
 13. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Dat laat ik maar een verrassing worden en doe gewoon een greep en laat me verwonderen
 14. Jeroen

  Nieuw avontuur

  @talibeard Wow, ik wist niet dat er zoveel Lord's te verkrijgen zijn.. 3 à 4... en dan afgeschreven? Of voorkeur voor vers? Mijn mesjes leven ligt hoger.. beduidend hoger. Scheer je ook tegen de haargroei in? Zelf blijf ik bij 2 rondes, met de haargroei mee.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.