Ga naar inhoud

Jeroen

Lid
 • Aantal items

  236
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Jeroen

 • Titel
  Vergulde Hand

Persoonlijke informatie

 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-70

Recente bezoekers van dit profiel

270 profielweergaven
 1. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Na een record aantal scheerbeurten van één mesje, is ook de Rubie aan een welverdiend rustpunt gekomen. Dit mesje vind ik uitstekend te gebruiken tot een 13 maal! Een extra 4 keer zat er in, maar duidelijk trekkerig. En niet eens dramatisch slecht te noemen én nog echt wel in betere staat dan het Action mesje wat ik ooit gebruikt heb. Het was mooi zo. Op naar een mesje welk ik al regelmatig gebruikt heb. Puur om de directe vergelijking er meteen achter aan de: Rapira Platinum Lux.
 2. Jeroen

  Nieuw avontuur

  De Merkur Digress ... da's een mooie 'uitvoering'! Heb hier zelf de 'gewone'... moest even wennen aan deze krabber, maar scheert ondertussen regelmatig met de rondes mee. Lang laat ik een mesje eigenlijk ook nimmer in een krabber... afwisseling smaakt me wel :) En zo ook, doe ik eigenlijk ook niet zooo lang met een mesje als nu. Ook in deze vind ik een bepaalde mate van variatie best welkom.. Met open mes... dàt is pas variatie. Misschien maar eens het oude open mes van mijn opa ter hand nemen. Moet binnenkort toch de grote kast door… daar zal het liggen, vermoed ik.
 3. Jeroen

  Nieuw avontuur

  @talibeard Ja inderdaad, een coating kan of zal natuurlijk best invloed op de gevoelige huid hebben als ook gebruikte scheertechniek. En oliën ook vanzelfsprekend. De coating is naar mijn weten - van de Rubie - een op zich wel irritatie vriendelijke nl. platinum. Wens je in ieder geval van harte toe dat je het perfect mesje gevonden hebt met oog op je huid en scheercomfort! En natuurlijk de meest prettige aftershave En verder... De Rubie is tot op heden wel mijn favoriet. Na 13maal scheren vind ik het mesje nog niet eens zo veel aan scherpte inleveren als door mij verwacht. Want NA 13maal is nu al 15maal. Scherpte voelt duidelijk wel minder, beetje trekken, maar evenredig Begint een beetje op een minder scherp mesje te lijken. Zeker nog niet minder van kwaliteit dan door mij als matig aangeduide mesjes. Geen braampjes of andere ongelijkheden. Ik vind een zeer goed mesje wat niet zou misstaan in een ieders scheerresume..
 4. Jeroen

  Nieuw avontuur

  @Harkos Ja inderdaad, dit herken ik persoonlijk ook wel. Met een minder mesje, meer druk, vaker 'streken' meer irritatie. Verder lijk ik geen verschil aan mijn huid te merken met welk mesje dan ook geschoren. Prettig! Rubie doet het goed hier!
 5. Jeroen

  Nieuw avontuur

  De Gillette Rubie is me een mesje... 12 maal mee geschoren en nog steeds boven verwachting. De laatste 2 maal in milde krabbers dat wel - de Tech en de Merkur op mild . Wellicht hierdoor zo'n mooie en hoge score? Voor mij nl. nog steeds boven mijn eerste bovenscore van een 5! Morgen in de Gillette 1930s NEW. De scheerkwaliteit is voor mij overigens na 12 maal gebruik nog steeds zeer aangenaam en keurig in afwerking ; na twee rondjes netjes. Natuurlijk leg ik dit mesje na de 1930 ook nog even in de Gillette OLD... daarna? Welk mesje volgt weet ik al wel, maar hoelang houdt Gillette Rubie me gelukkig en/of hoelang ben ik bereid Gillette Rubie me gelukkig te laten houden? En wanneer is ons samen geluk over en gaat het over op hoelang houden we het aangenaam? Ik ben ook wel benieuwd wanneer en hoe de Rubie aan pracht zal inleveren..
 6. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Was er nog evenover aan het nadenken... en toen.. ik vroeg me af, heb je wellicht een weten of theorie waardoor of waarvan je door deze mesjes (huid)irritatie krijgt?
 7. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Dank voor je reactie! Volgend mesje, om de vergelijking... is, even uit de tas halen, een Rapira. Dit mesje heb ik een aantal maanden niet meer gebruikt. Maar zo naast de Rubie wil ik even meemaken.
 8. Jeroen

  Nieuw avontuur

  OokEen keer heb ik een mesje uit China in een krabber gehad. Deze werd na één cm scheren vervangen. Ook ik dacht aan het bevredigen van nieuwsgierigheid Nergens iets bevredigd..
 9. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Perfecte mesjes, vergelijkbaar met de Rapira Platinum Lux! En dáár heb ik er genoeg van :)) Wellicht is het wel een leuk idee om na dit mesje eerst maar weer zo een te pakken. En dat ga ik doen! @Hanskoning Ik zal het spoedig aan den lijve (gezicht..) ondervinden
 10. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Voor mij ook. Tijdens mijn 'reis' probeerde ik het mesje nog links te laten liggen. :) M'n verwachtingen waren HOOG gespannen na het lezen van Harkos's overzicht. Ik zou het natuurlijk jammer vinden wanneer het mij wat tegen zou vallen, en ik zou het dan ook weer jammer vinden dat álles wat er na zou komen door mij vergeleken zou worden met dit mesje. En.. over het hoogtepunt heen, terwijl ik toch nog verder wilde onderzoeken.. ik heb tenslotte meer mesjes op m’n pad gelegd.
 11. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Meer tijd te vullen dan dat er minuten in uren tijd zitten ... ze vliegt ook nog eens voorbij. Maar … tijden veranderen. Rust daalt spoedig weer neder. Voor scheren is het altijd tijd. En dit Gillette Rubie Platinum Plus mesje heeft mijn 0 tot 5 score schaal weten op te waarderen tot een 0 tot 6. Het mesje heeft nu ik meen 8 keer – zou ik even moeten nakijken – dienst gedaan. En zeker nog niet aan het eind van dit mesje’s leven. Soepel in al mijn krabbers. Geen snijwerk, geen hakwerk – de spellingscontrole wil hier liever ‘haakwerk’ zien staan. En om daaraan tegemoet te komen. Het is zeker ook geen haakwerk. Het mesje is niet alleen scherp, maar – en misschien wel belangrijker – smooooth. Ja ik weet; Engels. Maar ik heb net een zondagse chocolade bosvruchten smoothie op en het mesje is nog meer smooth Vreemd… scherpte is zeker prettig, maar op de een of andere manier kan ik met het ene mesje soepeler scheren als met een ander. En bijna al m’n mesjes hebben een (edel)metalen coating. En dan toch zo’n verschil. Ik ga nog even door met de Gillette Rubie Platinum Plus!
 12. Jeroen

  Scheerkwast vraag

  Sorry voor de late reactie... tijdstekorte weken momenteel hier.. Ja, inderdaad, eigen handvat doorgebruiken heeft mijn voorkeur :) @rjtpeters Ik zal nogmaals de maat (niet eens zo'n verkeerd idee..) even ter hand nemen en onderkant én bovenkant opmeten... moet ie wel weer even los..
 13. Jeroen

  Scheerkwast vraag

  Wat tijd gebrek (…) Heb natuurlijk net zoveel als in andere tijden maar, … een kwast blijft ondertussen ook in m’n hoofd aanwezig.. Het das 2 bander in de dense is een perfect uitgangspunt zo lijkt me nu. Ik heb ooit een varkensharenkwast gehad, maar die vond ik te stroef – als ik me goed herinner. In ieder geval heb ik deze nooit prettig gevonden. En ik gaf daar de varkensharen toen ter tijde de schuld van. Kunststofharen kwast spreekt me niet aan. Ik ga kwasten kijken, maar dan bovenal eerst naar de knot. Graag wil ik dus de knot zetten in mijn huidig handvat van ik meen 16mm bovenaan. Wordt vervolgd..
 14. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Zit ook al vast in moeras... Het krabbertje is voorzien van nieuw mesje. De Merkur verliest naar mijn ervaring niet snel aan scherpte, maar dan nu toch in het depot verdwenen. De laatste activiteit leek meer op een amateur boskapervaring dan een aangename scheerbeurt. Goed, bijna drie dagen stoppelgroei vraagt naar mijn ervaring om een aangenaam mesje. In ieder geval eentje op scherpte. Nu dan de Gillette Rubie Platinum Plus. Het mesje ligt in wikkel klaar, naast de Gillette 1930's NEW. De verwachtingen zijn gespannen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.