Ga naar inhoud

Jeroen

Lid
 • Aantal items

  278
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Jeroen

 • Titel
  Astra Groen

Persoonlijke informatie

 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-70

Recente bezoekers van dit profiel

387 profielweergaven
 1. Jeroen

  voorstellen

  Welkom Botcha!
 2. Jeroen

  Ohh ik hier ?

  Welkom! Zelf is mijn ervaring dat klassiek scheren snel kan. Maar liever met ietwat meer tijd... Insoppen tussen aankleden door - tussen de juiste kledingstukken... - , tussensoppen, schoenen aan, scheren en afspoelen én insmerenvervolgens krabber reinigen en klaar
 3. Jeroen

  Hallo

  Dag Peter, Welkom!
 4. Jeroen

  Voorstellen

  Dag Aart, Welkom op het forum!
 5. Jeroen

  Hallo....

  Welkom Andre. Gezellig huishouden, altijd fijn! Veel plezier toegewenst met het invullen van je gevonden scheertijd.
 6. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Update.. Vandaag een ‘nieuw’ mesje in de probeer. Een vintage! Wel, het werden er twee.. M’n verwachtingen waren hoog gespannen. te hoog... Het eerste mesje werd een Karl Klein en wat dun.. (Voor gebruik wel even met zeep de oudheid er vanaf gespoeld). Om het mesje helemaal tot z’n recht te laten komen koos ik als krabber een echt passende; de Gillette Old. In een woord het scheren was ‘belabberd’. De onscherpte van het mesje verbaasde me meer dan een beetje. Na één haal op naar het volgende mesje, een Uiver. Zelfde effect. Wonderbaarlijk hoe miniem de scherpte is. Ja, scheren is mogelijk, echter voor mij verre van comfortabel. Ik kan me voorstellen dat vanuit een dagelijkse scheerervaring als dit in die tijd, er een sterk verlangen ontstond naar beter en zo Philips snel voet aan de grond kon krijgen. Alhoewel… wel eens geschoren met zo’n een-koppig bakelieten scheerautomaat van Philips? Ik wel.. Blij dat ik eenvoudig een wissel kon maken naar mijn Lord mesje. Er liggen nog een aantal vintage DE mesjes op stapel. En te zijner tijd zal ik deze proberen. Ben benieuwd!
 7. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Baardhaar wordt wel vergeleken met koperdraad.. en koperdraad komt in verschillende diktes..
 8. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Dat laat ik maar een verrassing worden en doe gewoon een greep en laat me verwonderen
 9. Jeroen

  Nieuw avontuur

  @talibeard Wow, ik wist niet dat er zoveel Lord's te verkrijgen zijn.. 3 à 4... en dan afgeschreven? Of voorkeur voor vers? Mijn mesjes leven ligt hoger.. beduidend hoger. Scheer je ook tegen de haargroei in? Zelf blijf ik bij 2 rondes, met de haargroei mee.
 10. Jeroen

  Nieuw avontuur

  @talibeard Het zijn de DE-mesjes uit het blauwe doosje. Voor de zekerheid voeg ik hier de link naar de scheermesjes beschrijving door Harkos naar de Lord blauw toe. Dank voor je opmerking om de toevoeging ter verheldering!
 11. Jeroen

  Nieuw avontuur

  @Kazuya17 ... een kleine aanpassing Koos me vandaag even te scheren met zekerheidsgarantie.. en heb gekozen voor de Lord Super Stainless. Nog niet eerder mee geschoren, maar Lord Super stainless Classic gaf me voldoende vertrouwen deze Super Stainless te pakken. Prima mesje weer. Voelt wat minder scherp, maar niet minder comfortabel. Ondertussen is me wel opgevallen dat scherpte en comfortabel niet per definitie hand in hand hoeven te gaan. Dit mesje is best comfortabel te noemen. Ben benieuwd hoe het scheert vanaf een keer of drie, vier. Echter.. in de afwisseling pak ik een vintage erbij Eerst nog een aantal keren met de Lord Super Stainless voorbij de drie, vier keer scheer gebruik. Dit vind ik het aantal scheerbeurten waarop meer eigenheid van een mesje voelbaar wordt.
 12. Jeroen

  Nieuw avontuur

  Eigenlijk wel een leuk idee van je! Had al een Feather op het oog, maar ga eens kijken in de oude doos. Vintage wordt het... ik laat weten welke.
 13. Jeroen

  Nieuw avontuur

  De Astra Platinum heeft me prettig verrast. Nu na een 10-12 maal scheren is het mesje voor wat mij betreft vooral nog te gebruiken in een milde krabber. Ook de Gillette Old is niet mild genoeg.. Ik scheer me (even ter herinnering..) nimmer tegen de haargroei in en maximaal in twee maal schoon. Daarmee geeft een mesje mij niet snel irritatie of een onscherp gevoel en gaat wellicht daardoor wat langer mee dan bij een ander? Een mesje als dit is na 10-12 maal gebruik voor mij nog steeds te gebruiken met de haargroei mee :) . Er tegenin houdt voor wat mij betreft echt na een keer of 9 op. Ondanks dat het mesje niet meer als nieuw is, vanzelfsprekend niet meer de scherpste, scheert het nog steeds best wel netjes. Over de breedte van het mesje geen onregelmatigheden en scheert effectief. Voor nu… Ik ga een nieuw mesje uitzoeken
 14. Jeroen

  Nieuw avontuur

  En gisterenavond een aangename verrassing... Mijn Fatip, die ik even terzijde had gelegd en enkel nog voor een nieuwe test met een nieuw mesje ter hand neem, kreeg haar kans. Deze krabber en ik werken niet bijzonder goed samen. Ik krijg me er wat lastig goed mee geschoren. In die zin dat er doorgaans wel ergens een minder goed geschoren plekje overblijft. Hetzij langs de kaaklijn, ergens onder de kin of een plekje in de hals. Maar nu.. met een Astra Platinum :D Wonderbaarlijk. M’n Fatip heeft een stabiele combinatie cq. relatie met Astra Platinum gevonden!
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.