Ga naar inhoud

Arnout

Lid
 • Aantal items

  1280
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Arnout

 • Titel
  ATT Windsor CM1
 • Verjaardag 21-09-1977

Persoonlijke informatie

 • Beroep
  Buitensport en events organisator
 • Woonplaats
  wichelen
 • Begonnen met klassiek scheren
  20-04-16

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Arnout

  Schuin stroppen

  Een scheermes is zelden vlak, als je een mes met een smile op een brede strop stropt zonder x strokes riskeer je hele delen van de snede niet te stroppen. Als je een mes met een smile op een vlakke steen legt gaat het schommelen, als je het zo gaat slijpen ga je de eerst de smile moeten wegslijpen, maw, het scheermes om zeep helpen.
 2. De meeste merken gebruiken latex, maar slime bvb niet. Notubes is een bekend merk maar er zijn oneindig veel fabrikanten. je kan het ook zelf maken met latex, antivries en water maar er zijn milieuvriendelijkere oplossingen dan glycol en amoniak,... De meeste vloeistoffen kunnen in een binnenband of tubeless gebruikt worden.
 3. Ron, waarom gebruik je geen anti lek vloeistof?
 4. Arnout

  zelfgemaakte kamisori

  Follow your dream! Schitterend!!!!!
 5. Soms bedriegt de consument zichzelf, een plakkertje met een andere naam kan veel schelen in de prijs, maar een druppeltje goeie essentiële olie kost al snel meer dan een potje banale scheerzeep, de volumes van de duurdere zepen ligt een stuk lager waardoor de productiekost hoger ligt, publiciteit en distributiekosten hoger liggen,... Herold maakt ook strops voor dovo, en het productieproces is identiek maar de dovo strop kost grosso modo het dubbele. Het enige verschil is dovo krijgt letterlijk de eerste keus. Maar de schoenlapper maakt je ook een goeie strop, maatwerk, minstens evengoed als pokkedure strops en goedkoper. Kwasten, als je ivoor recupereert uit biljartballen en daar handvatten uit draait of zeldzame houtsoorten op tekening selecteert, of uniek hout/ composietmixen gebruikt om af te draaien,.. dan moet je iets rekenen, Als je de eerste keus badger gebruikt dan zal je ook meer kwijt zijn dan als je de overschot opkoopt,... Maar gegoten plastiek met synthetische haren verkopen alsof het goud is???
 6. Esfk, Ik heb dovo een hele poos geleden een mailtje gestuurd, en een hele poos later heb ik het antwoord gekregen waarin stond dat elke dovo op een coticule wordt afgewerkt? Over de rest van het scherpen werd niet gekwekt maar ik veronderstel eigenlijk dat dat intussen, zoals in de hele messenindustrie stilaan een roterende cbn steen zal zijn?? Het.zou zonde zijn van de tijd en de steen om de vouw te zetten met een coticule. Rolf, Het resultaat van een scheertest is subjectief, het heeft te maken met de gebruikte scheertechniek, de voorbereiding, de densiteit van de baard, de gevoeligheid van de huid en gewoon het gevoel van de dag. Testscheren vraagt ook reinigen en ontsmetten van het mes, de snede kan beschadiging oplopen tijdens het scheren of nabehandelen van het mes, het mes kan oxideren,... Een hht met gestandaardiseerde vezels heeft veel minder variabelen en met elk mes dat de dovo test passeert kan elk type baard en huid comfortabel geschoren worden, zelfs als je het mes enkel laat schrapen ipv het te laten snijden, de standtijd van een niet extreem scherpe of agressieve snede is ook veel hoger, zeker bij debuterende open mes gebruikers niet onbelangrijk. En een winkelier kan zich maar x keer per dag scheren, de fabrikant ook! Het verschil in scherpte tussen een op een 8k en een 12k afgewerkt mes, hoeveel zou dat zijn? op een goeie bevelsetter haal je vlotjes 95% van de maximale scherpte, nadien maak je de kappen in het mes kleiner en de snede wordt zachter. Een paar messen zullen nog een tikje scherpte winnen op de 12 k, een half procentje of zo, de meeste messen gaan geen scherpte bijwinnen, wel nog wat comfort. Hifimu, dat zou niet mogen.! Je hebt dat zegel van die dovo geopend en je bent beginnen scheren? Je hebt niet, b zoals velen, eerst eens getest of het wel scherp was, effe over de duimnagel halen, een paar keer door de het vel van de duim snijden,.. dan stroppen??? Barrob, Meestal kan je zonder probleem naar de 12 k met een nieuw mes,controleer wel even of je inderdaad dezelfde hoek gebruikt als de maker, een permanent marker kan je daarbij helpen. Met een steen is het risico.niet onbestaande dat je de snede verprutst ipv ze te verbeteren, met pasta is dat risico vele malen kleiner en ga je ook extra scherpte krijgen. Maar voor je geld uitgeeft, een setje met 3 welsh slate finishers, vergelijkbaar met 8, 12 en 15 k maar veel zachter kost 30 euro!
 7. Elke dovo wordt, voor hij de fabriek verlaat, getest op scherpte. Het mes moet een synthetisch haar zonder trekken doorsnijden. Dat wordt in het midden, aan de hiel en aan de punt getest. Als je mes nog in een verzegelde verpakking zit is het sowieso scheerklaar. Dovo gebruikt coticule voor de laatste slijpbeurt, dat geeft een scherp maar zeer zacht mes. Kan je een mes scherper slijpen? Ja, maar dan gaat de snede fragieler zijn en wordt het scheren moeilijker. Kan je een mes agressiever slijpen? Tuurlijk, en.sommige mensen missen het huidkapotschrapende effect van een agressief mes. Maar de.meeste klanten zijn zeer tevreden met een.hht3 vanaf een.coticule. De vraag is ook wie verteld dat een.mes niet scherp is van de fabrikant? Een winkelier die de messen voor jou scheerklaar maakt om zo zijn meerprijs tov online concurrenten te verantwoorden? Iemand die messen slijpt als bijverdienste? Boker ben.ik minder.op de.hoogte, ik.heb 1 boker en die was scheerklaar. Maar ik denk dat ze gelijkaardigwerken als.dovo.
 8. De spelling stond blijkbaar op engels tozn ik het bericht intikte,... En verder bedankt voor de mooie woorden esfk, hoewel.ik.niet echt zei.wat er anders is 😁 Het zijn ook maar wat aanvullingen op wat hier reeds verteld is.
 9. Beperk je op die boker en andere deftige messentot stroppen op leder en pasta en laat de steen desnoods eens slijpen door iemand van het forum, ik wil hem ook met veel plezier voor je slijpen. Ik woon in belgenland. Ik heb intussen twee mensen aan het scheren gezet die enkel nog met het open mes Scherer en henkel met elder en pasta hun mes scherp house. Koop dan wat goedkope messen, best messen zonder uitgesproken smile, of messen waar de smile uitgeslepen is. Koop low grit syntheten, 1, 2, 5k, een coticule en waterschuurpapier om de stenen te vlakken. Begin dan maar te spelen met de goedkope messen. Maak de messen dagelijks bot en begin te slijpen. Alles mag : 1,2,5k en dan coticule op water, 1,2k en coticule, 1,2,5k en scheren, enkel de 5k, enkel coticule, 1 en 2k en scheren , 1k en scheren,...... cirkeltjes, edge leading, edge trailing,..... Zonder stroppen na het slijpen,... Test tussendoor wel de scherpte en het snijcomfort van het mes. Vanaf 1k moet het mes overal haken in je nagel,(tumbnailtest), maar als je zachtjes in het vel van je duim snijd voel je het mes, zeker in het begin nog haken. (THUMBPATHTEST) Probeer ook een haartje door te snijden (hanging hairs test) Kijk naar de snede met het blote oog, maar een loep en zelfs een microscoop kunnen ook veel vertellen. En kijk na het slijpen ook naar de vorm van het mes. Is je snede overal gelijkmatig, krijg je een frons of vergeet je de hiel te sljjpen,... En scheer je na het slijpen en probeer er iets uit te leren. Post hier dan regelmatig een foto en wat gerichte vragen en onthoud dat iedereen anders is. De ene persoon scheert met een open mes alsof het een krabber of shavette is, anderen leren zich scheren met minder agressief geslepen messen die een wat grotere hoek vragen en op sommige plaatsen guilotine- of zeisende slagen nodig hebben,.. Als je scheert zoals je scheert met een shavette dan gaat je mes snel bot zijn, als er iets schort aan je stroppen is het sneller bot dan een DE mesje, als je goed stropt kan je de levensduur verdubbelen. Met slijppasta is het best lastig om die scherpte te behalen. Als je enkel scheert met een open mes en het niet te pas en te onpas bijslijpt krijg je vertrouwen in het mes en pas je meestal snel je techniek zodat je met minder scherpe messen even kort scheert mazr zonder sneetjes, irritatie,... Een mes dat door haren snijdt slijt minder dan een haar dat over haren schraapt dus het mes blijft langer scherp, de afrondingsstraal van de snede is meestal wat groter wat de snede robuuster maakt, en stroppen op leder en pasta zijn veelal genoeg om het mes jarenlang scherp te houden. Dat geeft onmiddellijk de spraakverwarring over scheerklaar weer. Schrapen zoals met een krabber vraagt een zeer scherp, agressief mes, een comfortabel geslepen mes zal da bot en niet scheerklaar worden ervaren
 10. Wim, Ik zou die diamantplaat ver weg houden van de okudo. Je maakt er krassen mee in de steen die de draw van de steen verpesten, en je moet al flink wat harde tomonagura en veel tijd hebben om de boel terug vlak te krijgen. behalve de tomonagura moet de nagura zachter zijn de de slijpsteen.
 11. Arnout

  Talkpoeder

  Vermijd Talk is inderdaad fijnstof, en vroeger was talkpoeder meestal vervuild of zelfs bewust gemengd met het asbest dat in dezelfde mijnen gedolven werd.
 12. Scheerklaar is een zeer breed en subjectief gegeven. DE mesjes zijn ook allemaal scheerklaar,maar toch gaat het ene mesje je beter liggen dan het andere. Een nieuwe boker gaat zeker scheren, en een winkelier gaat een mes zeker nog eens bijslijpen indien nodig. Maar een mes van het forum gaat ook scheerklaar zijn, en in de regel goedkoper. De meeste mensen hier helpen je graag om je messen scherp te houden. Het rusten van staal, ik heb er in de praktijk nog niks van gemerkt, maarin theorie kan het, en je leest het wel eens meer. Met een Spanriem met pasta kan je een mes, afhankelijk van je verwachtingen en kunde een paar keer tot levenslang op scherpte houden, je kan er geen bot mes mee slijpen maar je kan er niet veel mee misdoen. Duitse en franse fora hebben best wat voorstanders van een paddelstrop of spanriem. Voor een bot of beschadigd mes is een steen (of stenen) nodig. Slijpen moet je wat in de vingers krijgen, een oefenmes is geen slecht idee. Starten met een goedkoop mes van iemand die je kan helpen met het onderhoud is geen slecht idee!
 13. Proficiat met de nieuwe prins en voorspoedig herstel!
 14. Arnout

  inox messen

  Roland, met een extra laagje tape kan je waarschijnlijk in geen tijd een microbevel zetten als je het even niet ziet zitten om de bevel te zetten. Verder zijn het inderdaad taaie rakkers, Beetje druk inderdaad, niet te vlug naar de volgende stap in de progressie is nog zo een aandachtspunt, ... Mocht je er geen zin in hebben, ik wil hem altijd voor je slijpen!
 15. Dat is zeker een goed mes om mee te beginnen en niet overdreven duur, of het inderdaad scheerklaar is kan ik op een foto niet zien😉. Een strop ga je dagelijks nodig hebben, en een spanstrop met pasta misschien
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.