Ga naar inhoud

Arnout

Lid
 • Aantal items

  1268
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Arnout

Persoonlijke informatie

 • Beroep
  Buitensport en events organisator
 • Woonplaats
  wichelen
 • Begonnen met klassiek scheren
  20-04-16

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Scheerklaar is een zeer breed en subjectief gegeven. DE mesjes zijn ook allemaal scheerklaar,maar toch gaat het ene mesje je beter liggen dan het andere. Een nieuwe boker gaat zeker scheren, en een winkelier gaat een mes zeker nog eens bijslijpen indien nodig. Maar een mes van het forum gaat ook scheerklaar zijn, en in de regel goedkoper. De meeste mensen hier helpen je graag om je messen scherp te houden. Het rusten van staal, ik heb er in de praktijk nog niks van gemerkt, maarin theorie kan het, en je leest het wel eens meer. Met een Spanriem met pasta kan je een mes, afhankelijk van je verwachtingen en kunde een paar keer tot levenslang op scherpte houden, je kan er geen bot mes mee slijpen maar je kan er niet veel mee misdoen. Duitse en franse fora hebben best wat voorstanders van een paddelstrop of spanriem. Voor een bot of beschadigd mes is een steen (of stenen) nodig. Slijpen moet je wat in de vingers krijgen, een oefenmes is geen slecht idee. Starten met een goedkoop mes van iemand die je kan helpen met het onderhoud is geen slecht idee!
 2. Proficiat met de nieuwe prins en voorspoedig herstel!
 3. Arnout

  inox messen

  Roland, met een extra laagje tape kan je waarschijnlijk in geen tijd een microbevel zetten als je het even niet ziet zitten om de bevel te zetten. Verder zijn het inderdaad taaie rakkers, Beetje druk inderdaad, niet te vlug naar de volgende stap in de progressie is nog zo een aandachtspunt, ... Mocht je er geen zin in hebben, ik wil hem altijd voor je slijpen!
 4. Dat is zeker een goed mes om mee te beginnen en niet overdreven duur, of het inderdaad scheerklaar is kan ik op een foto niet zien😉. Een strop ga je dagelijks nodig hebben, en een spanstrop met pasta misschien
 5. Om te starten zou ik opteren voor: -Een mes met een afgeronde punt. -Een 5/8 of eventueel 6/8. - Een half hollow of full hollow, maar de grind is minder belangrijk bij een klein mes. -Een mes met een smile scheert makkelijker maar het is niet ideaal ermee te leren slijpen. Een mes dat langer scherp blijft, rvs bvb, is meestal lastiger om te slijpen. Een mes met een afwijking in de geometrie is moeilijk om te slijpen. -het belangrijkste is een goed geslepen mes.
 6. Voor een smile gebruik ik een rollende slag, daarvoor maakt de breedte van de steen niet veel uit. Een krom mes kan aan de bolle kant opgevangen worden met een rollende slag, aan de holle kant is een concave steen de beste oplossing, maar een smal steentje helpt al veel. Op een brede, platte steen steunt het mes enkel op de hiel en neus. Vroeger was een recht mes niet vanzelfsprekend, een slijpsteen werd om die reden veelal concaaf gehouden ipv vlak.
 7. Mini steen?? Valt toch wel mee. Voor een ietwat krom mes is een smaller steentje interessanter dan een brede steen voor mij.
 8. voor dat soort werk hou ik de rug van het mes liefst van de steen tot de geometrie terug goed zit.
 9. De kettingen van de kettingzaag tellen niet zeker?😁 Ik heb een slijpsteen uit sioux gebied gekregen om wat mee te experimenteren. Het is een kleine baud, maar groot genoeg voor een scheermes. Een zachte finisher, de snelheid is afhankelijk van de druk. Hij polijst een 400 diamant weg!
 10. Ik heb er misschien overgekeken, maar is er al een prijs indicatie van de zepen en aftershaves? Er staan veel leuke geurtjes tussen, maar eer ik alles aankruis,... 😉
 11. Arnout

  Suuz

  Welkom! Een tip voor het open mes, kies een model zonder punt en liefst met een smile.
 12. Wat aan het spelen met een voor mij nieuwe esher, aangename steen!
 13. Het is niet beleefd om een scheerwinkel binnen te stappen en niks te kopen 😉
 14. Pieuter oxideert niet in een normaal milieu, deze wig duidelijk wel, daarom zou ik aan een overwegend lood legering denken. Maar tin is lichter dan staal,lood 1/3 zwaarder.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.