Ga naar inhoud

jel75

Lid
 • Aantal items

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over jel75

 • Titel
  Gillette Sensor

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Jelmer
 • Beroep
  Backoffice medewerker
 • Woonplaats
  Papendrecht
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-02-17
 1. Ik heb 1 mes alleen een touch-up gegeven met water.(dit was al voldoende ook vanwege hij al goed geslepen was) Het andere mes heb ik zoals beschreven op coticule.be over een glas heen gehaalt om het gevoel van het "complete" proces een beetje te krijgen. Al met al zal het nog een lange weg worden maar om de messen bij te kunnen houden voldoet de steen geloof ik wel.
 2. Ik ga zeker veel oefenen met de steen. Als het meestal natuurlijke combo's zijn dan zal dit geen la blanche zijn inderdaad. Heeft iemand een idee uit welke laag deze steen komt? @ArnoutIk heb de foto's aangepast ze zijn nu wel weer zichtbaar, bedankt.
 3. Goedemiddag, Na veel wikken en wegen toch maar in het diepe gesprongen om mijn scheermessen zelf te slijpen. Ik heb 2 messen die beide door Tony zijn geslepen daardoor heb ik aardig wat maanden kunnen scheren. Na verloop van tijd werden de messen toch minder scherp (ondanks crox). Ik heb via internet voor een mooie prijs een coticule kunnen kopen(waarschijnlijk een la blanche). Na veel lezen en video's kijken de stap genomen om één van de messen te slijpen. De eerste keer slijpen ging niet echt van harte dat waarschijnlijk kwam door het te snel verdunnen van de slurry. De tweede keer ging een stuk beter door middel van langzamer verdunnen een als laatste stap 100 slagen op alleen water. Gisteren avond was het moment van de waarheid en het was een fijne comfortabele scheerbeurt. Ik heb het gevoel dat er zeker nog meer uit de steen is te halen maar tot nu toe ben ik best wel tevreden met het resultaat. Hieronder wat foto's van de steen en het scheermes.
 4. jel75

  Even voorstellen.

  Gelukkig, mijn geheugen doet het nog haha . Tof dat je er was en veel plezier tussen de bende van ellende hier . Haha dankje, dat gaat zeker goed komen.
 5. jel75

  Even voorstellen.

  Hallo Nienke, Dat klopt ik was bij jullie in de winkel geweest. Groeten, Jelmer
 6. jel75

  Even voorstellen.

  Ja klopt het mes overgenomen van Tony. Het mes scheert fijner dan de shavette vind ik persoonlijk, voor mijn gevoel scheert het zachter(weet niet het juiste woord).
 7. jel75

  Even voorstellen.

  Dille 9/16. Ik heb alleen geen idee hoe dat het model heet. groeten, Jelmer
 8. jel75

  Even voorstellen.

  Hallo iedereen, Ik ben Jelmer woonachtig in Papendrecht. Sinds kort in het bezit van een open scheermes die ik gekocht heb via marktplaats, bleek van een forumlid van hier te zijn. Eerst altijd gekloot met gillette fusion enz...veel scheerirritatie, de overstap gemaakt naar een shavette om te kijken of dat het wat voor me was, dit beviel al goed en daarna de stap gemaakt naar het open scheermes. Groeten, Jelmer
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.