Ga naar inhoud

Joris82

Lid
 • Aantal items

  29
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Joris82

 • Titel
  Gillette Sensor

Persoonlijke informatie

 • Woonplaats
  Betekom
 1. Joris82

  Advies gevraagd

  Weer even terug en ondertussen heb ik veel geprobeerd en geëxperimenteerd. Ik heb enkele van mijn oude scheergellen (in tubes) opgebruikt met mach3's. Zonder irritaties en niet teveel ingroei, maar ook niet heel deftig geschoren: geen ATG. De King of Shaves heb ik een tijd gebruikt en was in het begin ok. De ATG is toch nog niet supermakkelijk ermee, dus op zoek naar een alternatief. Momenteel nog even brushless, omdat ik stap voor stap wil zien waar ik niet tegen kan. Ook even mijn Nivea en Pro Raso brushless geprobeerd en heel goed gaat dat ook niet. Het kan slechter natuurlijk maar toch. En de Pro Raso geeft mij ook heel kort wat reactie als ik het zo gebruik, ik zou het nog geen irritatie noemen. Omdat ik toch nieuwe Astra SP's moest hebben en wat brushless crèmes wilde proberen (sul filo en Cella rapid shaving) ineens ook een EJ DE89 knurled besteld. Cella Rapid Shaving: tot nu toe super. Nog niet in de verste verte een spoor van reactie, maar wel een goede aftershave gebruiken, en best goed als je eens niet wil/kan werken met een zeep/crème met borstel (zeker als je fan bent van hun geur). Qua glijden is het waarschijnlijk niet hetzelfde, maar toch best ok. De sul filo vond ik de eerste keer minder. Bleek dat het gezicht best nat, en niet vochtig, mag zijn om een beter glijvermogen te verkrijgen. Ik heb een voorkeur voor de Cella: het geurtje spreekt me serieus aan. Sul filo ruikt iets chemischer, maar is wel doenbaar. Ook de DE89 eens geprobeerd: groot en lomp als je het vergelijkt met de Tech, maar al na 1 keer meer dan goedgekeurd. Top krabbertje.
 2. Joris82

  Advies gevraagd

  Die staat nog op mijn lijst om te proberen maar graag had ik dit nog in een kleinere hoeveelheid gevonden aangezien dit toch wel ietwat prijzig is. Geurbeleving is bij mij toch ondergeschikt aan een goed resultaat. Vorige week in Schotland was ik van plan om Bulldog scheercreme te kopen aangezien deze ook brushless gebruikt kan worden (handig als je niet veel kan meenemen op een korte trip of als het sneller moet gaan). Uiteindelijk een tube King of Shaves gekocht als probeersel: gel (met aloe vera en tea tree olie) ipv. creme en dus ook brushless. Vermoedelijk ga ik alle zonden van Israël op mij krijgen, maar het resultaat is fantastisch na 2 keer gebruiken: heel goed glijvermogen, scheert enorm goed, geen irritatie... Zeker een blijver maar ik ga nog verder op zoek naar een goede, echte crème.
 3. Joris82

  Advies gevraagd

  Even weer een update na enkele weken: Ik heb de Speick verder geprobeerd en ik denk dat ik wel mag concluderen dat ik een van de weinigen ben die er niet tegen kan. Dag na dag had ik meer last van een uitslag na het scheren, zelfs als ik een nieuw mesje gebruikte. Waar ik eerst dacht dat het door de aftershave kwam, neig ik er meer naar dat het een reactie is op het product. Na wat extra, vette moisturizer en uren later was het telkens weg. Raar was het ook niet echt irriteerde, zoals dat scheerbrand wel kan doen. Dus terug naar m'n Nivea en direct veel minder last. De irritatie bleef weg. Daarom heb ik er ook wat op gegoogled en er zijn inderdaad mensen die niet tegen Speick kunnen. Of nu het extract van de plant of de linalool (kan blijkbaar ook irriteren) de oorzaak is, weet ik niet. Nadien, omdat ik nog maar 1 Astra over heb in m'n sampler, even een ander mesje getest: de Voshkod. In combinatie met de Tech en/of mijn huid vind ik het geen goede combo. Met en dwars op de vleug: geen probleem, ik vind het iets minder dan de Astra. Maar tegen de vleug gaat het helemaal niet vlot bij mij. Het hapert precies op m'n haren, zelfs de eerste keer, en nadien ben ik dan nog minder glad als anders en door het dan te forceren was de huid dan ook wat geïrriteerd. Dus voor mij niet echt een aanrader. Maar voor anderen kan het misschien wel een super mesje zijn.
 4. Joris82

  Advies gevraagd

  Het is precies een processie van Echternach: 2 stappen vooruit, 1 stap achteruit... Maar we komen er wel. Vanavond een nieuwe Astra mesje in de Tech en weer wat oefenen met de Speick. Van de Derby's dacht ik eerst om ze te proberen op basis van enkele reviews online en nadien ben ik dan vele negatieve tegengekomen. Dus het kan goed zijn dat het bij 1 of geen keer blijft voor deze mesjes. Van de Bic's weet ik ook niet goed wat te verwachten. Ik pomp wel een klein beetje, maar niet veel. Ik merk dat hard/snel kloppen heel goed werkt om de goede consistentie te krijgen.
 5. Joris82

  Advies gevraagd

  Weer even een update: Na de vorige keer wat zitten oefenen op mijn schuim kloppen en het lukt aardig. Het verschil zat m voor de Nivea en Speick uiteindelijk ook in enkele druppels water en hard kloppen. De laatste keer dat ik de Pro Raso gebruikte, was m’n schuim niet zo goed. Daar moet ik nog mee oefenen. Met het betere schuim waren mijn scheerbeurten een pak beter. Uiteindelijk ook de Speick geprobeerd. Heel goed resultaat, maar ik kreeg redelijk snel een harde uitslag. Het leek niet echt op scheerbrand. Veel shea boter erover, na de balsem, en stilaan kalmeerde het wel. Slim dat ik was, had ik net dan ook een nieuwe aftershave balsem (Wilkinson Sword sensitive) in gebruik genomen. De twee keer met Speick, zelfde aftershave: beter schuim (iets minder product genomen) en minder irritatie dan de eerste keer. De derde keer, gisteravond: veiligheidshalve m’n vorige aftershave balsem (huismerk Kruidvat, sensitive, zonder alcohol) genomen en een heel goed schuim, wel tussendoor wat terug opgeklopt. Helemaal geen uitslag. Waar deze balsem als ik het geschoren had met andere crèmes, een klein beetje pikte, was dit deze keer niet. Top dus!!! Wat ik wel raar vind is dat ik die nieuwe balsem vroeger, in de cartridge-tijd, ook gebruikt heb en zonder enig probleem. Binnenkort nog eens terug proberen met die balsem! Ondertussen al 9 beurten met een Astra SP. Het mesje houdt het nog goed, behalve als ik tegen de vleug ga rond mijn adamsappel, het moeilijkste gebied van gans m’n gezicht. Tijdens de scheerbeurten dat ik wat experimenteerde met het scheerschuim ook even Feather en Kai uit m’n sample geprobeerd als mes, maar, ondanks het slechtere schuim en dus niet zo’n goede beurt, ben ik vrij zeker dat deze mesjes mij niet liggen. Scherp, dat wel, maar niet zacht genoeg. Binnenkort nog te proberen, maar de Astra SP heeft me al héél goed kunnen overtuigen!!: BIC - Chrome Platinum Rapira - Swedish Super Steel Polsilver - Super Iridium Voskhod - Teflon Coated Personna - Platinum (Israeli Reds) Personna - Lab Blue Derby – Extra Gillette - Silver Blue Gillette - 7 0'Clock – SharpEdge Gillette - 7 0'Clock - Super Stainless Gillette - 7 0'Clock - Permasharp Stainless
 6. Joris82

  Advies gevraagd

  Ik zie ze nog niet direct overschakelen. Dat denk ik ook, toch zeker de scheercrème. Ondertussen heb ik online Speick scheercrème besteld. Gisteren geschoren met Proraso groen en een Astra SP, op een alternatieve manier (met de hand zonder borstel ingewreven op de huid) en dat lukte goed: mooi resultaat voor 3 passes na 2 en halve dag niet te scheren en quasi geen irritatie. Het vergt wel wat aanpassing. Het is niet mijn bedoeling om dit zo standaard te gaan doen maar ik wilde even iets testen. Ik had de indruk dat mijn scheerschuim mijn huid momenteel niet goed beschermt doordat het niet echt op mijn huid ligt (geklopt schuim niet vochtig genoeg of huid niet nat genoeg bij opsmeren?, borstel nog goed -haartjes zijn wat afgebroken- want is al oud?, kwaliteit van de crème zelf?, schuim niet lang genoeg opsmeren of laten inwerken?). Daarom het er goed opgewreven zodat het zeker op de huid ligt. Dus zonder borstel werkt blijkbaar ook voor noodsituaties. Volgende week zeker eens de Speick proberen en tegelijk proberen mijn schuim beter te kloppen, want ik vermoed sterk dat het daar aan ligt.
 7. Joris82

  Advies gevraagd

  Mijn overschot Mach 3-mesjes en gillette scheergel krijg ik wel doorverkocht. De scheergel kan mijn vriendin wel nog gebruiken. Die gebruikt nog een cartridge-systeem. Ik wilde eens iets anders combineren en proberen en wat menigeen al zei, klopte. Met een DE heb je andere producten nodig.
 8. Joris82

  Advies gevraagd

  Even een update van de laatste weken: Na een eerste keer met een Astra SP, heb ik een week met de oude Mach3 geschoren (skivakantie en absoluut geen plek meer om kommetje, scheerborstel… mee te nemen). Ik bleef de DE-stijl gebruiken (geen druk, de contouren meevolgen…), dus niet al te glad (zeker niet tegen de richting gegaan). Maar ondanks al deze voorzichtigheid: toch ingegroeide haren. De keuze voor DE wordt dus bevestigd. Buiten die handel!! Nadien nog meer met de Astra geschoren. De ene keer al beter dan de andere qua sneetjes. Daarbij het adagio van slechts 1 variabele per keer te wijzigen, wat in de wind geslagen. Een tijdje geprobeerd om dagelijks te scheren. Perfect haalbaar en met een Tech misschien zelfs een beter resultaat. Daarbij mijn twee smeerbare scheergellen (niet in een gillette-achtige bus) eens geprobeerd. De Tuinen aloe vera gel: duidelijk niet geschikt voor DE. Stroeft enorm hard en het resultaat is niet zo goed (wel geen scheerbrand of andere irritatie). Ambrosia van Lush: gemengde gevoelens: het stroeft, maar het resultaat was super: gladder dan met de rest (zelfs dan geklopte creme) en helemaal geen irritatie. De tweede keer met dit product heb ik zelfs eens tegen de richting geprobeerd: nog een beter resultaat zonder irritatie. Met de scheercrème Nivea eens geprobeerd tegen de richting in en dat is toch niet zo’n succes. Volgende pogingen: de Feather eens proberen. En scheercrème met de hand aanbrengen op het gezicht en uitsmeren (dit zou ook wel werken). Ik hoop om met dit laatste een betere beschermingslaag te krijgen. Als niet zal ik een andere, betere crème proberen, zoals de Speick, baume.be… die al voorgesteld werden.
 9. Opgestaan maar was dus maat voor niets. De verschillen tussen de teams zijn momenteel te groot. De eerste 5 nog in dezelfde ronde na de race? Toch wel erg. Dit seizoen net als de vorige jaren zal het worden: ik kijk als ik thuis ben, maar verder 'nee, dank u'. Ik kijk dan nog liever naar andere eenzitterklasses en zeker de endurance (WEC).
 10. Joris82

  Advies gevraagd

  Ik dacht eerst nog even te wachten om mijn samples te gebruiken, maar gisteravond toch even een Astra SP geprobeerd in de Tech. En man, wat een verschil. Ik heb wel 1 of 2 sneetjes, maar het is veel gladder dan met de Hema-mesjes. Je hoorde zelfs bijna niets, waardoor ik eerst dacht ik wel iets misdeed, maar toch niet. Binnenkort de nog scherpere mesjes eens proberen, eens ik zonder sneetjes kan scheren met dit mesje.
 11. Ik kon me de prijs niet meer herinneren, maar dat is inderdaad veel hoger, maar als het met das is, maakt t al veel goed.
 12. Voor de Belgen hier: een gelijkaardige Omega-borstel is sinds kort ook beschikbaar in de Colruyt. Prijs is wel wat hoger, maar hij ziet er wel identiek uit.
 13. Joris82

  Advies gevraagd

  Even een update: laatste 2 beurten opnieuw wat preshave gdaan met een glycerinezeep en ik merk toch een verschil, vnl. op de kin. De hoek verder nog wat proberen aanpassen en een gelijkaardig, doch iets beter resultaat, met iets minder irritatie (vlak onder de kaak). Mijn oorspronkelijke probleemgebieden geven geen voelbare irritatie meer. Ik heb daar nog wat kleine rode vlekjes (het lijkt niet op scheerbrand of ingegroeid haar). Hopelijk gaan deze keer nog weg. Voor het eerst ook met twee keer dwars op de vleug, in de andere richting gedaan. Dit was even wennen qua geluid, maar het lukt aardig en het resultaat is iets beter. Vlak onder de kaak blijft bij mij moeilijk met de hoek van de Tech. Als ik dit nog even kan volhouden zo, qua techniek enz. ga ik mijn pas ontvangen blade sample proberen.
 14. Joris82

  Try A Blade

  Mijn bestelling bij Try a Blade is mooi toegekomen. Goede service en snelle levering!!
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.