Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stroom update automatisch     

 1. Afgelopen uur
 2. Ik denk dat je nog even terug naar school moet Wilco 😂 😂 De geur van deze zeep is wel degelijk tijdens de scheerbeurt waarneembaar dus aan dat criterium voldoet hij, maar je bezorgdheid dat mijn geurwaarneming zich op mijn leeftijd recalcitrant zou gaan gedragen waardeer ik zeer. 🥰
 3. SvdD 20190617. J&T® mansonia hout / OUMO Brush Motherlode. Vulfix "Sandalwood" scheercrème (monster). Timeless Ti 0.68 OC / Stork Ti Anaconda" greep. Voskhod Teflon (5). Loris "So Oud" EdP. Het kommetje op de foto heeft een buitendiameter van 10 cm. De test: scheerkommetje of notenbakje ? Conclusie: Het kommetje kan gebruikt worden als scheerkommetje - maar het wordt wel een kliederboel. Dus ik ga voor de nootjes ....
 4. Dat is een rake beoordeling Koen en ik kan me er zelfs helemaal in vinden want je beschrijft de scheerkwaliteit van het schuim als vol, beschermend en verzorgend. En daarmee beoordeel ik deze als als goed en boven de middelmaat uitstekend maar dat is ook weer UEKAZ Alleen de vergelijking met een Speick en Haslinger is mij dan wat te summier om de kwaliteit te duiden waarom hij dan niet top is is dat op basis van scheereigenschappen, prijs, geur??
 5. Opmerkelijk dat @Hanskoning hier de minder weelderige en langdurige geur van een zeep verdedigd en het zelfs 2-1 verklaart, ik dacht Hans te zien als de liefhebber van Krachtige, Sterke geuren, en niet de 'sluipen weg door de achterdeur als je de borstel van je gezicht haalt' geuren, opmerkelijk, zo leer je elke dag wat nieuws
 6. ehv

  L'Essor

  Bedankt voor al jullie reacties. Ik heb nog een aantal vragen. Weten jullie of er op het net een goede instructie film staat voor het slijpen van wedges? Hebben jullie tips voor een goede 12000 steen met een goede prijs kwaliteit verhouding? @efsk raadt de herold spanriem aan. Welke afmeting moet ik dan nemen? Is de pasta nodig voor het stroppen? Is het zinvol om een aantal euro's meer te spenderen aan een scrupleworks strop? Alle adviezen en tips zijn welkom. Verstuurd vanaf mijn moto g(6) play met Tapatalk
 7. Het ging om Fresh Forest - maar misschien toch maar eventjes mijn commentaar op etsy er bij nemen: Not bad; produces a creamy lather, nice scent which (unfortunately) does not linger. Good feeling on the skin afterwards. However, when comparing to soaps like Haslinger or Speick, I don't see that little extra which makes the soap stand out. However, compared to several other natural shaving soaps I have tried from Etsy, at least it produces a nice, protective lather. Geen slechte zeep, maar ook niets echt dat er boven uitsteekt. En als ik mij nog goed herinner, vond ik ook de geur na herhaald gebruik tegenvallen. Maar goed, ik zal ze eens opnieuw bovenhalen. En ja, ik hou van Pannacrema en Eufros en Cella (Colonel Conk en Derby laat ik wel staan) Misschien typisch Belgisch, als ik de dagelijkse ping-pong tussen Hans en Ron zie?
 8. Vandaag
 9. Ik mag wel denken dat het USKAZ zomaar voor elke scheerproduct opgaat dus ook voor zepen.....maar over welke zeep praten wij hier de Fresh Forest of de Fresh Leaves? Zo blijken er zelfs mensen enthousiast te zijn over b.v. Pannacrema, Colonel Conk, Derby en Eufros zepen daar mag ik dus absoluut niet aan denken. 🥶 🥶😂 Is de bedoelde zeep de Fresh Forest dan is de ruststand 2-1 in het nadeel van Koen (en gelet op zijn bijgevoegde opmerking over die ó zo heerlijke menthol diamantjes en het gebruik van zoiets als Cella 🥵 van hedenochtend beschouw ik dit ook direct maar als de eindstand ) Want zelfs mijn jonge bling bling vriend is gecharmeerd van deze zeep waarbij wel de aantekening dat de geur mij meer bekoort als hem..........maar ik mag denken dat de oorzaak hiervan in het verschil in levenservaring zit. 🤣🤣
 10. Prep, koud water M-keramiek Proraso kwast Proraso groen Emir Shark Chrome Thayer's witch hazel, proraso groen, Nivea comfort balsem Voor de eerste keer de Karl Engels/Emir gebruikt. Met de naam mylord is dit het mannenmodel. Ik heb van dit model ook wel eens een mini versie gezien, bestemd voor dames. De krabber is licht en is asymmetrisch. De milde kant doet voor mijn gevoel niets. Terwijl er wel een flinke gap lijkt te zijn. Verstuurd vanaf mijn moto g(6) play met Tapatalk
 11. zaterdag even bij mijn achterbuurman Paul Kox geweest en met het volgende naar huis gegaan: 2 flessen Superli en nog 2 zepen en een creme
 12. Krabber: Merkur 34HD Mesje: Voskhod (1) Pre-Shave:Prep Zeep: WELEDA Kwast: HJM das Aftershave: Kruidvat Aluin Aftershave: Hema Fresh Cologne Aftershave: WeledaAfter Shave Balm EDT: Brut Original En glad de vakantie in.
 13. Schick I500 Hydromagic Schick Nom synthetische kwast Cella Thayers Witch Hazel Lavender Nivea sensitive balsem
 14. Zowel de Noble Otter als de Stirling Barbershop zijn behoorlijk zoet. Daarom komen ze hier ook maar af en toe aan bod. Qua prestaties zijn het prima producten. Na effectief maaiwerk met de Blackbird is een glad gelaat weer mijn deel.
 15. ArieMaiden

  vaderdag

  Naast twee ASB's ook nog een vaderdagkado voor mijn andere hobby gekregen. Een mooie kamado BBQ afdekhoes!
 16. Gefeliciteerd en veel plezier! Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
 17. Eh... heerlijk, kijk maar bij de SvdD van gisteren [emoji2] Vandaag is het blijkbaar maandagochtend: RazoRock 400, Simpsons Lavender Vetivert, Tatara Masamune CC, Voskhod (2), Kruidvat aluin, Cajeput/lavendel aftershave balsem.
 18. Prep: Warm water + Proraso Pre-shave Mes: Koraat Ebony 6/8 Scheerzeep: Noble Otter Texaus Scheerkwast: Declaration Grooming B7 & Wolf and Whiskers Illiad After-shave: Koud water --> Saponificio Varesino Cubebe AS Geur:Saponificio Varesino Cubebe EdP Nieuwe baan, vandaag eerste werkdag. Prima scheerbeurt Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
 19. Candidius TFS bergamotto Neroli scheerzeep en ASB Mix das / varken kwast 24mm. 2 Dagen stoppels moeiteloos geschoren.
 20. Hoe is die Sailor' Blend, Tjebbe? Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
 21. RazoRock 400, Van der Lovett Sailor's Blend, RazoRock Game Changer 84P op Stork Consul greep, Voskhod (1), Kruidvat aluin, Van der Lovett Sailor's Blend aftershave balsem. Blij met de Tatara, fijne scheerbeurt. Fijne dag!
 22. Ik heb niet echt zin gehad om de Fresh Forest te gebruiken. Ik zal ze eens opnieuw bovenhalen. Maar natuurlijk smaken verschillen. Ik mag niet denken aan al die menthol-bommen die bepaalde personen hier op het forum met veel genoegen gebruiken.
 23. Gisteren
 24. Proraso Omega varken Mkeramiek kom TGS Lemon mint Grelot 355 6/8 Osma aluin TGS as parfum Mijn vaderdag kado gelijk ingezet. Lekkere geurende zeep, citroen en munt en een houtige ondertoon (ceder?). Opkloppen kost geen moeite, schuimpieken tot het plafond. In 3 gangen beetje rommelig eindresultaat. Het kan veel gladder. Ook een flink strak droog gevoel op het gelaat na het scheren. Of dat nou alleen aan de zeep toe te schrijven is? Zal em de komende tijd eens wat vaker inzetten want ik vind hem wel erg lekker ruiken.
 25. Ik las een beoordeling op etsy van @koenfucius van deze zepen, maar die was niet louter positief. Althans niet dezelfde jubel en hosanna die ik proef in uw omschrijving van de zeep. Dat heeft me in tweestrijd gebracht. Ik weet dus niet of ik benieuwd ben.... Wellicht is het oordeel bijgesteld aangezien het een beoordeling betrof van een jaar geleden? Daar ben ik dan wel weer benieuwd naar.
 26. Muhle Rocca Wilkinson by Gillette stainless (2) J&H Bocote Silvertip Kepkinh Hellas scheerzeep Amalfi Crema Hidratante Aloe Vera Dit was een bewuste test voor de efficiëntie van de Rocca, want ik had sinds woensdagavond niet geschoren. Ik kan alleen maar herhalen dat het een fijne krabber is die efficiëntie en comfort goed combineert. In twee gangen weer lekker glad.
 1. Toon meer
 • Nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte blijven van al het laatste nieuws en informatie?
  Aanmelden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.