Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stroom update automatisch     

 1. Afgelopen uur
 2. RazoRock 400, Simpsons Lavender Vetivert, Blackland Blackbird CC, Gillette Rubie Platinum Plus (2), Tunney aluin, Lavendel/Eucalyptus lotion. Dat was weer een fijnere scheerbeurt!
 3. Merkur 37c Wizamet super Iridium Yaqi Tuxedo 24mm Gepimpte monsavon Nivea sensitive balsem Nog eens de gepimpte Monsavon aan bod laten komen. Levert een mooi schuim op.
 4. guy1307

  Scheerbrand door aluin?

  Welkom @Ash17 Daarom laat ik de aluin links liggen en gebruik hem enkel om met de vingers van de niet scheerhand over te gaan bij het scheren met open mes.
 5. Gisteren
 6. Ash17

  Scheerbrand door aluin?

  Ik heb vandaag toch weer de aluin gebruikt (ik ben eigenwijs). Maar nu heb ik ineens hele witte uitslag in mijn hals. Het lijkt wel zout en het is bijna niet weg te wassen. Dus exit aluin!
 7. Vanavond weer es echt de tijd genomen om te scheren; geinspireerd door wat ik hier vanmiddag voorbij heb zien komen. Een Wilkinson kwast ipv de gebruikelijke Omega omdat deze de triple milled zepen beter weet te strelen 😜
 8. Daar zitten best aardge mesjes tussen. Treet Silver en die Treet in de rood-geel met witter letters zijn voor mij de beste carbon mesjes. Die worden ook wel de Black Beauty,s genoemd.😁
 9. Arnout

  Schuin stroppen

  Een scheermes is zelden vlak, als je een mes met een smile op een brede strop stropt zonder x strokes riskeer je hele delen van de snede niet te stroppen. Als je een mes met een smile op een vlakke steen legt gaat het schommelen, als je het zo gaat slijpen ga je de eerst de smile moeten wegslijpen, maw, het scheermes om zeep helpen.
 10. Het doet me veel plezier dat je er tevreden mee bent, kan alleen maar beter worden!
 11. 18u+2u+.5u+.25u+1u=21.75u voor een brood.Wow.
 12. Het is nog simpeler, check no knead bread. Meel (meest bloem), zout, gedroogde gist en water alleen mengen in een kom en afdekken en 16 tot 18 uur laten staan/rijzen. Dan uitstorten, omslaan/omvouwen en in een bestoven theedoek in een kom doen. 1 tot 2 uur rijzen en dan in de hete pan (die in de oven is opgewarmd) omdraaien en in de oven (245 graden) zetten. Wel de deksel op de pan. Deze eraf halen na een half uur. Dan nog 5 tot 15 minuten om de korst te laten bruinen. Minimaal een uur af laten koelen. Dit uit het boek My bread van Jim Lahey.
 13. Blackland Vector Schick P-30 L’Occitane Plisson Stirling Soap Sharp Dressed Man Nivea Cooling Post Shave Balm Pitralon Classic vandaag was het laatste beetje Stirling opgegaan, en de scheerbeurt ging redelijk maar ook niet super. Misschien was het laatste beetje zeep te weinig voor het mesje om goed te snijden, of had ik mn dag niet. De afwerking was wel lekker met de Nivea en de Pitralon.
 14. Robert79

  Helemaal op!!

  Heb vandaag een sample van de ‘Stirling Soap Sharp Dressed Man’ opgemaakt. Het rook wel lekker, maar aangezien ik nog meerdere Stirling Soap moet uitproberen die ook lekker ruiken, weet ik niet of ik deze nog in volledige pot ga kopen.
 15. Kitchen

  Razorine

  Een Runddurchgebung?
 16. Een fijne volle maar frisse geur, aangenaam ! Verders net binnen een 21 mm Omega mesje uit Solingen. Voor zeer weinig via MP aangeschaft en in prima staat. De paar kleine vlekjes zijn poetsbaar en de snede is goed.
 17. Merkur 37c met voskhod (1) Pa's varkenskwast Proraso pre shave red Haslinger aloë Vera met bergamot en lavendel Nivea sensitive asb Na een paar keer met het open mes bezig te zijn geweest heb ik denk ik weer geleerd het lekker rustig aan te doen. Rustig aangedaan, niet teveel druk, dan scheert deze krabber erg prettig. Tikkie irritatie, maar wel super glad. Fijne avond!
 18. Dovo Olivewood Tondeo TSS3 Razorock Plissoft Mama Bears Ocean Rain Figaro AS EdT Gel De eerste scheerbeurt met deze shavette! Qua gewicht zit er weinig verschil in de shavette waar ik me laatst mee sneed, dus wat dat betreft had het weinig verschil mogen maken, misschien zat het ook wel in het mesje. De WTG gang ging prima, maar dat is altijd wel zo. Dan de ATG gang: Zoals altijd op de hals begonnen, maar zonder dat ik het weet ging ik ATG over de kaaklijn en door naar de wangen. Dit zowel links als rechts, zonder problemen! Toen rondom de mond en het resultaat is als nooit tevoren! Er is op één of ander niveau toch goed nagedacht over deze shavette, want zonder het door te hebben heb ik één van de beste resultaten ooit behaald. Wordt nog vervolgd natuurlijk. Van de Figaro had ik een flinke beet verwacht, maar ook dat viel reuze mee. DFS!
 19. Ik mag nog niet publiekelijk reageren aldaar... Had wel een persoonlijk bericht gestuurd, nog voor jouw bericht, Chris. Maar blijkbaar is ie niet voor mij en vind ik binnenkort een 17/4 [emoji2]
 20. Scheert altijd wel goed deze shavette. Merk onbekend . Resultaat bekend : DFS
 21. Hoe is die Royal Forest? De geur klinkt erg aantrekkelijk.
 22. Ha, dat miste ik dus, je scheergereedschap, geen idee of er synthetische antieke kwasten zijn, vast wel, experimenteren deden ze toen ook al met kunststoffen, maar ik geloof dat alleen moderne syntheten zich kunnen meten met een goede varkenshaar (maar dan zonder inweek tijd) en een das. Je scheermiddel, zijnde de shavette naar het bleek, was waar ik naar vroeg, die ontbrak op je lijst. Bedankt voor de geur omschrijving!
 23. De onze heet Robbie de robot, maar ja andere generatie Ik zou niet meer zonder willen, we hebben 6 katten, waarvan 5 (half)lang harige, wat je na een dag aan haar aantreft [schud hoofd] Maar ja op zondag ochtend na het ontbijt op bed, wel heerlijk 6 van die vriendelijke haarballen om ons heen
 24. @WilcoRoos De Muhle Vivo is inderdaad een moderne nieuwe kwast. Denk niet dat er antieke sintethische kwasten zijn? De Barbam is een baard olie Welke zacht ruikt met persoonlijk gezegd een beetje hint van orchideeën, ook licht kruidig). Is even wennen, vind het wel lekker. De BlackBeard olie van dit merk is een stuk heel krachtiger en zonder bloemen (kruidnagel,kaneel, sinaasappel... redelijke zware lucht) Er mist verder niks? Ik heb geen krabber gekocht, wel in mijn handen gehad maar niet meegenomen (Merkur Futur, gematteerd chroom). Wel gebruik ik een shavette van Feather (Artist SS). Weet ook niet of een krabber een goede combinatie is met een baard, tenzij deze er af moet natuurlijk? De scheerzeep van Scheermonnik " Delftse Donderslag" heb ik nog niet gebruikt (is mijn weekend zeepje). Qua geur vond ik deze het lekkerste ruiken in het assortiment van dit merk (de andere geuren waren mij iets te zoet). Donderslag, het doet zijn naam eer aan. Het is een krachtig ruikende scheerzeep. De geurbeschrijving volgens de winkel: Het heeft een robuuste en donkere geur van amber, lavendel gecombineerd met zwarte mirre, vanille, tonkabonen, musk en muskaatsalie. Met die beschrijving kan ik het zelf goed vinden (ik ben er niet zo'n held in om het beschrijven). Zelf vind ik het ook iets van anijs in zich hebben. In de winkel hebben ze het ook even opgeschuimt. Dat ging snel en met helemaal niet zo veel zeep. Het resultaat was een mooie lobbig homogeen schuim, welke heel zacht en romig was. De geur was ook opgeschuimd vele malen zachter (maar verliest niet aan kracht)) In de praktijk hoop ik dat het net zo goed scheert, als dat het ruikt en schuimt! (En dat zal het ook wel doen) Als enigste verglijk, heb ik Proraso groen en Vergulde Hand..... (en dat is totaal anders, bijna niet te verglijken).
 1. Toon meer
 • Nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte blijven van al het laatste nieuws en informatie?

  Aanmelden
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.