Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stroom update automatisch     

 1. Afgelopen uur
 2. Een Lutz met feather als mesje is redelijk mak. 3 rondjes en het kan gladder. Het zeepje ooit eens in een gaar plastiek zakje bij Hans uit de lade gered, dat is maar goed ook. Stevige mandarijn geur en prima schuim.
 3. @Hanskoning zelfs kan een vergelijkbare scheerbeurt anders voelen, door externe factoren als gemoed, luchtvochtigheid etc......🤔🤣
 4. néé niet op zijn kop laden en al helemaal niet smelten dan kan alleen met glycerine zepen. Omdat de MWF hier sporadisch aan de beurt komt gaat hij normaal gesproken uitdrogen en brokkelen. Dit voorkom ik door elke week vanaf het moment dat de puck uit zijn verpakking komt tot zijn einde een heel klein scheutje water op de zeep te doen hierdoor zet hij op den duur uit waardoor hij zich vormt naar de kom en zo voorkom je het uit elkaar vallen en voila jullie zien het resultaat. Kan er natuurlijk wel eens een filmpie voor je van maken. Proraso wit bevat ook wat menthol (nog net aanvaardbaar voor mij). Zou het dat kunnen zijn? Ik heb nog nooit opgemerkt dat menthol dit effect heeft Koen, ook voor mij is het ook meer de combinatie van de krabber met het geplaatste mesje en natuurlijk hoeveel scheerbeurten het mesje er al op heeft zitten. Ikzelf heb een zware en volle baard en na max. 4 scheerbeurten vervang ik een mesje om een goede snit te behouden. Wat denkelijk wel iedereen zal herkennen is dat de éné scheerbeurt om onduidelijke redenen slechter uitpakt als gemiddeld. Is het de mindere huidconditie, te snel willen scheren met iets teveel druk ........... En dus ook het resulaat zal soms slechter of beter kunnen zijn.
 5. Vandaag
 6. @shadowman12 Dat zijn allemaal onvervalste toppertjes oftewel een prachtlijstje. Ben wel zeer benieuwd wat je van de geur van de Electric Sheep vind zelf vind ik hem vrij heftig.
 7. Zelf af en toe nadenken helpt je om een probleem of anderszins van verschillende kanten te bekijken, ideeën te vormen en helpt zo aan je algemene ontwikkeling. Daarnaast ben ik natuurlijk van een oudere generatie waarin er geen filmpies waren en we onze eigen weg moesten zoeken. Ten tweede toen ik nog mijn eigen bedrijf had graag mensen werkzaam had had die in staat waren om niet alleen maar vragen te stellen maar juist zelf door zelf initiatief te tonen en na te denken tot een oplossing te komen. Dit waardeerde ik zeer zelfs als de gekozen oplossing niet de beste was. Dus ik nam in mijn ontwetendheid aan dat als iemand filmpjes plaats ( dat is op zichzelf te waarderen) mij ook kan uitleggen wat het voordeel is van het op zijn kop laden van een zeep is en dat slechts de vraag "wat is daarmis mee?" ietwat verrassend is voor mij. Daar komt bijvoorbeeld ook bij dat harde zepen zoals MWF in zijn poseleinen kom en bijvoorbeeld DR Harris en Tobs in de houten kommen indien ze niet elke dag gebruikt worden opdrogen en daardoor los in de kom komen te leggen wat bij het op zijn kop draaien van de kom de zeep doet laten vallen. Ook de kans dat de pot of kom valt doordat hij niet in de palm rust maak de kans groter. Wel uitstekende ochtendgymnastiek natuurlijk dat bukken.
 8. Hee,...het valt me op dat jouw MWF bakje helemaal gevuld is met de zeep. In mijn geval is de diameter van de puck kleiner dan van het kommetje waardoor er altijd zeep en schuim zich ophoopt tussen de puck en het bakje die je er vervolgens lastig tussenuit krijgt. Is deze zeep ook te smelten ofzo? Wacht!! Dat is dus waarom je ondersteboven moet laden!!
 9. Proraso wit bevat ook wat menthol (nog net aanvaardbaar voor mij). Zou het dat kunnen zijn?
 10. De eigen scheerbeurt werd gedaan met die machtig mooie Prep pre-shave en scheerzeep. Omdat de huid zich als een baldadige jongere blijft gedragen werd het Gillette Rubie Platinum Plus mesje 2x in de Charcoal Level 1 dual scheerhoofd geschroefd. Heel comfortabel en ook nog eens mooi efficient voor zeker een ideale combinatie. De afwerking was even doorbijten want de van extra menthol kristallen voorziene Floid had geen enkele clementie met diezelfde baldadige huid waarop vervolgens de Balm weer de rust mocht terugbrengen.
 11. In onderhavig geval gaat het om de combinatie van koud water en Proraso wit toch niet echt bekend staande als een vette scheerzeep in combinatie met het gladde gevoel na de scheerbeurt. Aannemende dat dan ook nog eens de aanwezige zeepresten zijn weggewassen kan ik me vervolgens de vraag van Guy heel wel indenken.
 12. Een wat vettere zeep laat een wat verzorgder gevoel achter op de huid, waarvan ik de omschrijving gladheid wel een beetje kan plaatsen. Het is niet het glad bij gebrek aan haar wat hier bedoeld wordt, het is het gevoel wat als je het bij je meisje zou voelen maakt dat je zegt wat is je huid zacht.
 13. Nee ben ik niet met je eens, als ik een andere scheerzeep of crème gebruik met precies hetzelfde mesje, heb ik toch een minder glad resultaat na de scheerbeurt, of het lijkt in ieder geval zo. Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 14. jos schenau

  Gold dollar 208

  Betaling gedaan. Zie PB. Kijk uit naar de gouden dollar. Jos.
 15. Dat glad gevoel komt toch maar door het mesje dat je gebruikt hoor en niet door de zeep. Er is inderdaad wel verschil in de glij eigenschap van zepen maar daar ga je niet glad van worden.
 16. Glad gevoel na de scheerbeurt, in het engels zeggen ze volgens mij ook wel the smoothness after the shave. Het is een combinatie denk ik van mesje en zeep.
 17. Wat bedoel je met gladheid? Is dat het gevoel na de scheerbeurt (alle haartjes weg en glad) of de "glijding" die de zeep geeft tijdens het scheren? Als je het eerste bedoeld dan weet ik ik eigenlijk niet wat dat met de zeep te maken heeft. Glad wordt je door het mesje of ik sla de bal volledig mis en kan ik beter stoppen met scheren
 18. @shadowman12 ondersteboven zeep laden heeft echt totaal geen nut. Het enige wat kan gebeuren is dat het water dieper in de kwast loopt, maar dat is nergens voor nodig, gaat er hooguit voor zorgen dat je kwast schuim vreet.
 19. Tony

  Gold dollar 208

  De eerste twee zijn getest en verzonden
 20. @d1rk nee geen filmpjes meer er wordt naar mijn mening ook te moeilijk gedaan om een schuimpie maken. Gewoon proberen en testen. Zelfde als DE scheren dat leer je ook niet uit filmpjes. Je moet het toch doen om het te weten. Al kan het misschien wel wat inzicht geven, dat is ook alles
 21. Geen idee anders zou ik niet vragen.....☹️ Echt zo irritant mensen die geen antwoord geven op je vraag, en een wedervraag stellen, als ik het antwoord had geweten zou ik die vraag niet stellen. Sorry kan ik heel slecht tegen ;).
 22. Voor mij zijn videos een goede manier om te leren. Ik was de eerste video aan het kijken voor dat ik begon met opschuimen en het was voor mij duidelijk en hulpzaam ¯\_(ツ)_/¯
 23. Dat zal zeker wel aan jou liggen ja 😂 Gewoon wat zeep aanbrengen op kwast. Te droog? Meer water. Te nat? Meer zeep of harder/langer borstelen om beter op te schuimen. Moet ik nog een filmpje maken? 🤣
 1. Toon meer
 • Nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte blijven van al het laatste nieuws en informatie?

  Aanmelden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.