Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stroom update automatisch     

 1. Vandaag
 2. SvdD - Seygus Zeppelin v2 0.7/0.9 - Voshkod (1) - Omega S Brush - Stirling Electric sheep 🐑 - Nivea ASB
 3. Hopelijk is deze RazoRock SLOC 2.0 even goed of nog beter dan de eerste versie. Ik ben heel benieuwd.
 4. Daan

  CV Heljestrand

  Dit was het handvat wat er nog half aan hing bij aankoop.
 5. Ik las inderdaad over de uitwisselbaarheid van OC en SB bij RazoRock. Dat staat me inderdaad wel aan. Parker heeft ook zo’n optie volgens mij, zo zijn er vast nog wel meer. Ook weer bedankt. En inderdaad, geloten kam Fatip niet aan gedacht. Goede ervaringen mee? Welk type bedoel je dan?
 6. Daan

  CV Heljestrand

  Via marktplaats een C.V. Heljestrand op de kop getikt als eerste restauratie projectje. nu is hij af en zo trots als een Pauw wil ik nu natuurlijk meer weten over mijn pronkstuk 😉 Google is altijd een goede eerste stap en er is wel het een en ander te vinden over de maker enz. Maar wat mij opvalt is dat alle messen naast ESKILSTUNA ook Zweden vermelden en die van mij niet. op de andere kant bij alle andere modellen staat MK, 3 kroontjes en een Cijfer. Ook dat heeft die van mij niet. help zie ook de foto’s voor en na restauratie. misschien belangrijk voor de info ik heb de punt afgerond om dat deze licht gebogen was. wie kan mij meer vertellen? heb ik een namaak, misschien juist een hele oude versie of een massa product?
 7. @Rudi 1 x is voor mij een scheerbeurt (3 gangen) Ik ga echt geen mesje halverwege een scheerbeurt verwisselen 😅 Mesjes zijn zo goedkoop dat ik ze eerder weggooi dan ze eindeloos rekken. Voorlopig liggen hier mesjes voor jaren en er blijven nieuwe binnenkomen
 8. @beepee1972 de GC kan je met SB of OC kopen (dichte of open kam) Ik weet dat je ook alleen een OC plaat kan kopen. Dus je koopt de GC-P (dat is de versie met gesloten kam of safety bar SB) en je wil een OC er bij hoef je alleen de plaat los kopen en niet een geheel nieuwe krabber. Maar.... die losse platen heb ik al een tijd niet meer gezien. Moet je bij Italian barber kijken Over de Rockwell 6c en 6s. Ik heb er geen ervaring mee maar ik hoor van veel gebruikers dat de 'mindere' platen in een lade verdwijnen als je de 'juiste hebt gevonden. Als ik het goed heb is de GC 0.84 vergelijkbaar met plaat 4 of 5 bij de 6c maar ik kan mij vergissen En ik heb de GC 0.84 van @Levi en zou hem dagelijks kunnen gebruiken ware het niet dat er andere krabbers en messen zijn die om aandacht vragen.... De grote merken zijn al verdisconteerd met de 89 Heb je aan een fatip met gesloten kam gedacht? misschien ook een optie
 9. Dit is mijn tweede Yaqi 2 band dassenhaar, en ik ben er heel tevreden over. Een goede ruggengraat en de haren spreiden zich gemakkelijk. In het begin verliezen ze een paar haren maar voor de rest zijn ze prima. En ze zijn schappelijk qua prijs.
 10. Koen, terechte opmerking, maar daarvoor heb ik zelf nog te weinig inzicht in verschil tussen topper of flopper ben ik bang. En mijn voorkeur zou ook niet aanschaf zijn, maar liefst ruil met mijn Progress XL
 11. @Levi Hoe is de kwaliteit van de dassenharen? Yaqi syntheten zijn prima weet ik uit ervaring.
 12. Yaqi Mysterious Space 2 Band Badger 24mm
 13. Gemiddeld 4 scheerbeurten en soms 6-7x. Afhankelijk van mesje. Tip voor daarna: koop zo'n blikken spaarpot. De gleuf is precies groot genoeg om mesjes in kwijt te kunnen.
 14. vergeet ook de vintage markt niet - kan je heel leuke dingen ontdekken voor weinig geld o.a. dit aanbod op de markt of op ebay/marktplaats e.d. Mijn Krect spiral curve, knockout razor and transparante Fasan hebben mij samen ongeveer evenveel gekost als mijn game changer, terwijl ze qua scheerplezier en looks elk minstens dubbel zoveel waard zijn.
 15. TFS Corte Sabauda - 70th Anniversary Set (zeep, pre-shave & ASB) RazoRock German 37 / Iridium Super (nieuw) Qshave Premium Badger 26mm Tja, wat moet je hier nog over zeggen. Geweldige scheerbeurt. De geur is sensationeel, met een schuim wat qua scheer-eigenschappen op alle punten scoort. 3 gangen met de RR en twee dagen baardgroei is gereduceerd tot BBS. Fijne avond allemaal!
 16. https://www.italianbarber.com/pages/search-results-page?q=game+changer Al mijn RazoRock krabbers komen van Italian Barber. Deze worden altijd douanevriendelijk verzonden!
 17. En wederom bedankt. In jouw laatste zin verwoordt je het wel treffend wat mij betreft. Zonder nadenken (is niet hetzelfde als zonder aandacht!) een scheerbeurt met het gewenste resultaat: glad en zonder irritatie. Ik hou de GC op mijn shortlist, in welke vorm moet ik nog bekijken. Zie overigens wel dat ze nieuw nog maar mondjesmaat of niet te krijgen zijn her en der. PS: wat me wel opvalt, is dat er weinig krabbers genoemd worden onder de grote(re) merken (Merkur, EJ, Muhle, Parker, Fatip)?
 18. Ik heb de .68 SB en de .84 OC, de .84 SB heb ik verkocht. Niet omdat deze te veel van het goede zou zijn maar vond de .84 OC net dat tikkeltje efficiënter. De .84 SB is prima voor dagelijks gebruik alsook de .68 SB. Ik geniet wel van te scheren met de .68 SB omdat deze heel mild is en toch efficiënt genoeg en zeker in combinatie met een scherp mesje als Feather. Een soepele scheerbeurt op automatische piloot 😁.
 19. @Rudi, 1 keer (scheerbeurt) is voor mij 3 gangen 😉
 20. Thanks, ik vond het al raar dat ik geen slanted GameChanger kon vinden Overigens zie ik ook verschillende mensen die de .84 wat te veel van het goede vinden voor elke dag scheren en dan toch de voorkeur geven aan .68. Klinkt dat voor jullie ook bekend?
 21. SB = safety bar, dit in tegenstelling tot een OC= open comb
 22. De wizamet gooi ik weg na 5 scheerbeurten (3 gangen). Ik denk dat ze nog wel langer zouden kunnen meegaan maar waarom wachten tot het oncomfortabel wordt? De Feather Professional gebruik ik zo'n 7 scheerbeurten. Alweer, meer kan ongetwijfeld, maar waarom zou ik? Andere mesjes gebruik ik nauwelijks. Indien toch, dan zo'n 2-3 beurten
 23. Heren, Super nuttige tips, dank daarvoor alvast. Ik ga er even vanuit dat SB een slant bar scheermes is? En heb je dan ook ervaring met de GameChanger, versus bijv. de 37c, of Bakelite slant bijv. De Fatip slant zie ik op dit forum nergens voorbij komen, is er niemand die die gebruikt? En begrijp ik het nou goed dat de Gamechanger er ook in een slanted uitvoering is? Nee toch? Dacht alleen gesloten en open kam? Goede tips, en kan me wel herkennen in een groot deel van wat je zegt. Alleen die laatste opmerking snap ik niet helemaal. Bedoel je: koop een slantbar gamechanger en een losse OC plaat daarbij? Wat ik nog niet terug hoor, is bijv. de Rockwell 6c. Soort van adjustable, maar ook weer niet. Maar wat @dhr K schrijft, heb je een lekker stand gevonden met een plaat, gebruik je die gewoon. Is er iemand die die kan vergelijken met een GC bijv. Laatste vraag. Hoe scheert dan bijv. de "standaard" Merkur 34c? Is dat nagenoeg hetzelfde scheergedrag als de EJ DE98? Of komt het aardig in de buurt van bijv. de Merkur 37c wat scheergemak betreft? PS: ik zag ook een Ikon B1 slant te koop staan hier op de markt. Kan iemand daar nog wat over vertellen? Super bedankt allemaal, we komen er wel
 24. @Levi, @dhr K, is 1 keer dan echt 1 keer of is bij jullie ook 1 keer 1 dag, en dus 1 keer 3 passes?
 1. Toon meer
 • Nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte blijven van al het laatste nieuws en informatie?
  Aanmelden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.