Ga naar inhoud

jos schenau

Gouden donateur
 • Aantal items

  119
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over jos schenau

 • Titel
  Vergulde Hand
 • Verjaardag 07-02-1957

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Jos
 • Beroep
  Pedagogisch medewerker
 • Woonplaats
  dirksland
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-70
 1. Ik ken het euvel. Een vervelende aandoening omdat je met het scheren de besmetting zich verder verspreid. Dus inderdaad niet scheren tot de krenten baard verdwenen is. (Krentenbaard in combinatie met een beginnende baard is niet leuk). Metaal scheer gerei is niet moeilijk. Een krabbertje bv kan even in kokend water. Of 70% alcohol voor een open mes waarbij je het handvat ontziet. Voor mijn kwasten gebruik ik betadine shampoo of een andere ontsmettende shampoo.(op basis van chloorhexidine ) Even vragen in de apotheek. Dat zou het klusje moeten klaren. Hoop dat je snel van dat ongemak af bent.
 2. Vandaag maar ter afwisseling van het open mes maar eens een krabbetje ter hand genomen. Toen ik een paar jaar geleden met het DE krabbertje begon liep ik regelmatig met een gehavend gezicht rond. Soms dusdanig dat mensen mij vroegen wat ik had uitgespookt. Sinds ik nu twee jaar met het open mes scheer heb ik daar totaal geen last meer van. Ik denk dat mijn moteriek verbeterd is door het scheren met het open mes. Vandaag. Zeep - speick scheerzeep Kwast - plissoft synteet Krabber - muhle R41 2015 met een feather mesje. Afgemaakt met speick lotion en speick balm. Fijne gladde scheerbeurt. Prettige avond
 3. Waren met z,n vijven thuis 1 meid voor de rest broers. Ik ben de enige die het stokje van mijn vader heeft overgenomen door te gaan nat scheren. Misschien ooit elektrische geschoren. Daarna met de tijd mee. Twee jaar geleden het echte scheren weer ontdekt. Van DE naar open mes. Ik ben het eens met het bovenstaande. In plaats van het verplichte beurtje onder de douch naar een moment van rust in deze hectische tijd.Daarbij de nooit eindigende zoektocht naar allemaal fijne scheer spullen wat een hoop plezier op levert.
 4. Laatste scheerbeurt van de dag. ( van dit jaar.) Ik heb het wat klassiek gelaten. Zeep : tabac zeep. Doet het bij elke gelegenheid. Kwast : Semoque 830. Een stevig varkentje voor de tabac zeep. Mes: Het best scherende mes uit mijn rotatie , De Dorco 6/8. De fijne scheerbeurt afgewerkt met Hema as Balsem en Armani eau pour homme
 5. Sterkte loei met het verlies van je hond. Ik ben zelf een hondenman en het laten inslapen van je hond is een zware en verdrietige gebeurtenis die er flink inhakt nogmaals sterkte.
 6. Graag gedaan. Hier is het forum toch hoofdzakelijk voor. Tips, ideeën, adviezen met elkaar delen.Trouwens misschien bestel ik de zeep ook wel
 7. Jazeker Heer koning. De website van heertjepronker. Gevestigd in ons eigen landje. Volgens mij redelijk onbekend op dit forum. Ze hebben bv ook de slant van phoenix artisan Alpha ecliptic bakelite. 28 euro en morgen in huis. Ze hebben aparte dingen zoals de scheerzeep van snake bite.
 8. Zoals ik op scheerbeurt van de dag al schreef portus cales Black edition scheer zeep en balsem zijn gewoon via een Nederlandse website te koop . De zeep 20 euro. De balsem weet ik zo snel niet. Beiden op voorraad.
 9. Ik keek het even na maar de portus cales Black editie balsem is op deze site ook verkrijgbaar .
 10. @ChrisVanMeer De porto cale Black edition is ook gewoon te koop in Nederland voor 20 euro
 11. Kruidvat zeepje

  Kijk dat is nou kritisch lezen . Scherp opgemerkt en ik . Nee de zeep heeft geen scherp randje . Ik gebruik een wegwerp mesje uit de Hema.
 12. Kruidvat zeepje

  Een ieder zijn voorkeur. Heb deze zeep ook gekocht en scheer er de haren op borst mee. Uiteraard zonder op te schuimen.
 13. Goed te lezen dat je weet wat het euvel is. Je ben nu wat vrijer om wat rond te kijken naar zeepjes, mesjes etc. En dat is toch het halve plezier.
 14. De scheerzeep ari (en andere geuren van razormaster)is ook gewoon in Nederland te koop via de website van heertjepronker. Deze hebben ook bv de slant van phoenix artisan Alpha ecliptic bakelite. Gewoon voor 27 euries en 2.95 verzendkosten.
×