Ga naar inhoud

jos schenau

Gouden donateur
 • Aantal items

  139
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over jos schenau

 • Titel
  Vergulde Hand
 • Verjaardag 07-02-1957

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Jos
 • Beroep
  Pedagogisch medewerker
 • Woonplaats
  dirksland
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-70
 1. De pakjes bezorger stond ditmaal met wel een heel bijzonder pakje op de stoep , verstuurd uit belgie . Bij opening bevatte het een open mes en wel een gold rex 1072.. Gekocht bij ons geacht forum lid snuff (ron) en van uit Japan door hem doorgestuurd vanuit Vlaanderen naar mij. Het is mijn eerste Japanner en ik ben er bijzonder blij mee. Ik scheer mij voor het eerst ermee op koningsdag omdat ik dan vrij ben en in alle rust ervan kan genieten . Ron nogmaals bedankt.
 2. Waar zit ik op te wachten. Uit het verre Japan is na 9283 Km bij een geacht forum lid uit het mooie west Vlaanderen wat voor me aangekomen. Nu is het laatste stukje van zijn reis aangevangen en is het op weg naar Dirksland. Ik heb alvast een foto van zijn toekomstige huisvesting bij gevoegd. Ik wilde eerst nog een bordje erbij zetten met "welkom vreemdeling" maar dat ligt waarschijnlijk politiek te gevoelig
 3. pinaud clubman. proraso groen floid suave. pinaud lime sec. Speick aftershave lotion. ( is eigenlijk geen splash maar ik gebruik hem wel als splash) . Alle zijn opgepimpt met menthol kristalletjes. Behalve de proraso groen.
 4. Ook ik slik bloedverdunners en bij een kleine schade werken de adviezen van mijn forum genoten prima. Alleen is dan bij mij een wondje dicht en gaat het weer open na het opbrengen van balsem. Dus dan weer aluin en zo droog mogelijk houden. Een stukje keuken papier op het wondje wil ook wel helpen. Het papier absorbeert het bloed en droogt op (stolt) wel even in de gaten houden als je bv naar een winkel gaat. Bij grotere sneden , vooral met het open mes (komt bij mij eigenlijk niet meer voor) helpt alleen droog maken en een pleister op de gekwetste plek en dan nog heb ik deze soms nog drie maal moeten verschonen om het uur. Het is even goed zoeken wat voor jou het beste helpt. Sterkte.
 5. Ach veel in het boekje is inmiddels achterhaald. Zo worden synthetische scheer kwasten zeer afgeraden omdat er niet mee te scheren viel (Stug nylon) Maar de matrialen ,technieken en nieuwe inzichten in het scheren zijn inmiddels zo verbeterd . De tijd heeft het boekje op bepaalde punten achterhaald. Trouwens die fools pass had ik ook over gelezen. Ik vindt deze uitdrukking meer van toepassing.
 6. In mijn naslagwerk "gladde jongens" wordt ATG van het snor gedeelte ook wel de coup de maître genoemd ( De slag van de meester) voor mensen die het Frans niet machtig zijn. In het boekje staan de volgende instructies. Ik Citeer: Hier wagen alleen de dapperste zich aan. gevorderden leren eerst om hun snor horizontaal van buiten naar binnen te scheren voordat ze ermee beginnen. Begin heel laag aan de mondhoek. Span de huid aan door je mond te openen en met de vingers aan de mondhoek te trekken. Scheer recht omhoog . de lolbroeken ( Belgen hé )schrijven vervolgens Gelukt ,of zou je neus er toch nog af gaan? Ik waag me alleen met een scherp mes voorzichtig van buiten naar binnen
 7. Scheerzeep Englisch Rose van de Vulfix plissoft kwast Synteet kaufmann mes. afgewerkt met hema AS balsem en Floid lotion. Fijne scheerbeurt. Mes was misschien iets aan de scherpe kant want de aluin deed zich even voelen , maar na de afwerking prima"smoel gevoel". De scheerzeep is één van mijn favorieten. Om eerlijk te zijn is deze rozen zeep de enige die ooit gebruikt heb , dus geen vergelijkings ervaring. Er zullen wel zepen zijn die beter geuren maar voor alsnog blijft deze even de enige rozen zeep.
 8. Een éénvoudige doch fijne eik scheerbeurt. Speick scheerzeep Muhle R41 met rubi mesje (4) Omega kwast varkentje met barber handle Afgewerkt met Speick lotion en Speick balsem Hierna een strand wandeling in Ouddorp (20 min. Rijden). Koffie mee plus versnaperingen en ook de hond had de middag van zijn leven. Rennen , spelen en knokken wat wil een hond nog meer Baas fris geschoren. Goed weekend
 9. JE hebt gelijk . Nog niet aan gedacht. Ik vermoed dat het nog ergens in huis is . Bv met kleding opgepakt en in de kast verdwenen maar voor hetzelfde geld lis het op straat gekomen. Zou niet weten hoe maar je weet het niet. In dat blokje staat bv ook mijn digiD enz en als dat op de verkeerde plek komt , dan heb ik een groot probleem. bedankt voor de tip. Liever een half dagje de boel veranderen.
 10. heren , vanochtend opgestaan met het humeur van een oude bok in een grasloze weide. Gisteren is mij klein leed overkomen. Mijn notie blokje wat op mijn bureau hoort te liggen was verdwenen.. Al mijn wachtwoorden , telefoon nr. codes ,adressen ,you name it Uren gezocht maar weg. Gelukkig had ik afgelopen zondag al mijn wachtwoorden in een ander notitie blok gezet (geluk bij ongeluk) en de rest is nog wel te achterhalen Dagje werk) maar vannacht om half drie heb ik mijn bureau nog een keer helemaal omgekeerd. Goed dan is er maar één remedie Een hele fijne scheerbeurt. mes: George Butler Sheffield , the despapatch. zeep: Een absolute top zeep wat geur en scheer eigenschappen betreft Pré de Provence. No 63. Wat schuimt deze zeep toch geweldig op Kwast : yaqi synteet . Afgewekt met hema AS balm . En als kers op de taart de heerlijke eau de lavande des princes. Loop nu met een heerlijk welriekend glad gezicht en mijn mond vertoont een gelukkige glimlach..
 11. Geachte heer Koning, Ik was al op zoek naar een zomerse scheerzeep. Het liefst lemon /limoen. ( afgewerkt met pinaud lime sec) Na het lezen van Uw artikel over de kepkinh scheerzeep kon ik de verleiding niet weerstaan en op de koop knop gedrukt. Op deze wijze beland ik nog met een oude viool en met mijn hond als armlastige op straat. Mensen zoals ik zijn niet bestand op de recensies zoals U ze schrijft. Mede omdat ik ook een menthol liefhebber ben. Ik weet dat het lezen van artikelen op dit forum op eigen risico geschied, maar dit wilde ik even kwijt. Maar ik zie heerlijke zomerers scheerbeurt en tegemoet. Groet van een gummi ruggengraat
 12. Ik scheer me het liefst met het open mes maar scheer me ook regelmatig als ik het wat druk heb met een DE krabber. Ik gebruik daarvoor de Muhle R41 of de Fattip grande met het liefst een feather mesje. Ook positieve ervaring met polsilver, voskhod . Astra of souplex. Wilde ook weer eens wat experimenteren en bij onze Amerikaanse vrienden een proef pakketje besteld. voor nog geen 12 euro ben ik weer even van de straat.
 13. Vanochtend de bezorger voor de deur met een pakje uit de USA. Had me al geschoren vandaag maar morgen mag deze zeep zijn kunsten vertonen. De zeep heeft goede recensies dus ik ben benieuwd.
 14. Vandaag mocht de Dorco zijn kunsten vertonen. Ik heb dit mes al een tijd geleden van Tony overgenomen , die hem opgeknapt en geslepen had. Ik weet er zijn mooiere messen die er gelikter uitzien en betere messen maar dit mes heeft voor mij op één of andere manier de ideale hotspot van scherpte en comfort. Sinds ik hem heb over genomen heeft het mes alleen af en toe een paar slagen over de balsa met groene crox gezien en uiteraard het stroppen voor ieder scheerbeurt. Blijft lekker scheren. Zeep : Dit keer voor de Finse Ari scheerzeep gekozen met een heerlijke dennengeur. scheerkwast yaqui texudo 24 mm afgewerkt met hema aftershave balsem en mijn laatste restje pino sivestre aftershave. fijne scheerbeurt, fijne dag verder heren.
 15. Ik ben bezig om mijn open messen weer wat op te frissen en gebruik daarom tijdelijk de krabber , wat zeker geen straf is. Krabber muhle R41 met souplex mesje. Tabac zeep Kwast. Semoque 830 varkentje De scheerbeurt afgemaakt met lucky tiger bay rum en hema sensitive balm. Fijne scheerbeurt met een glad resultaat. Prettige dag verder
×