Ga naar inhoud

Jan83

Lid
 • Aantal items

  207
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Jan83

 • Titel
  Vergulde Hand
 • Verjaardag 23-12-1983

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Jan
 • Beroep
  Servicemonteur
 • Woonplaats
  Rijssen
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-06-16
 1. Enige tijd geleden heb ik Jan Zoethout gevraagd of hij en Teun een kwast konden maken met een handvat volgens mijn eigen (elders van afgeleid) ontwerp. Dat bleek geen probleem te zijn. Begin deze week kreeg ik van Jan het seintje dat de kwast op de post ging en vandaag kon ik hem al afhalen van het DHL-punt. Eenmaal thuis uitgepakt kon ik vaststellen dat de kwast perfect is gemaakt en helemaal naar mijn zin is. Het handvat is uitgevoerd in zebranohout en is netjes hoogglans afgelakt. De knot is een 24 mm Virginia Sheng 2-band die het al erg goed deed bij het eerste testschuimpje. Benieuwd hoe deze verder gaat presteren. Tot nu toe erg tevreden met het resultaat. Jan en Teun bedankt!
 2. Probeer eens om de puck een paar minuten van tevoren nat te maken. De zeep wordt dan wat zachter en wordt makkelijker door de kwast opgepakt. Om te voorkomen dat er bij het laden op de puck al teveel schuim ontstaat zou ik met een wat drogere kwast beginnen, dus goed uitschudden.
 3. Magggard v3 Polsilver Super Iridium Tuxedo kwast Stirling Mountain Man Wimmiebowl Weer een tijdje geleden dat ik de Stirling gebruikt heb, dus deze erbij gepakt en opgeklopt in de Wimmiebowl. Volvet schuim met een heerlijke geur! De Maggard V3 was voorzien van een Polsilver waarmee een lekker glad resultaat bereikt werd. Geen AS gebruikt want deze zeep laat de huid prima verzorgd achter.
 4. Nou. Zo duur is dat niet. Ik betaalde vandaag voor een flesje 2.50 euro. @HiFuMi: Waar heb je deze aangeschaft? Ik heb pas ook naar zo'n flesje glycerine gezocht. Diverse drogisterijen langs geweest, maar nergens op voorraad.
 5. Welkom Juan. Jullie hebben een mooie winkel met een uitgebreid assortiment. Ik ben er al een paar keer geweest en kom zeker nog eens langs.
 6. Ik heb een tijdje geleden een tester van de Apsley cologne gekregen bij M&S. Heerlijke geur.
 7. De SV zepen zie ik steeds meer voorbijkomen. Is dit een goede zeep? En hoe is deze ten opzichte van bijvoorbeeld Stirling (qua eigenschappen)?
 8. @Kingjack bedankt voor je omschrijving van de MLS Reunion. Gaat op mijn wensenlijstje.
 9. Stirling bos/houtgeuren

  Goed om te weten, Onno. Dat vind ik zeker zo belangrijk als de geur van een zeep.
 10. Stirling bos/houtgeuren

  Niemand die deze zeep kent?
 11. Stirling bos/houtgeuren

  Zoals ik er nu over denk ga ik voor de Coniferous. Lijkt me wel een aantrekkelijke geur. Overigens heeft B&M ook een dergelijke geur, de Taiga uit de Latha-serie. Heeft iemand ervaring met deze zeep?
 12. Stirling bos/houtgeuren

  Ik was inderdaad in de veronderstelling dat de Autumn Glory een houtig karakter zou hebben. Je kunt dus niet altijd blind vertrouwen op een geuromschrijving blijkt wel. Daar loop ik nu dus ook tegenaan. De Ozark zou volgens de ene review een frisse dennengeur met een iets aardse en rokerige toon hebben terwijl ie op een andere review als puur dennengeur wordt omschreven (of zelfs als een pleegeur [emoji38]). De Coniferous wordt op diverse forums net als de Ozark ook "piney" van geur genoemd, zij het met een wat meer houtig karakter. Pfff..denk dat ik maar gewoon wat ga proberen. Wat is jouw omschrijving van de Coniferous? Die zie ik af en toe in je SvvD voorbijkomen.
 13. Stirling bos/houtgeuren

  De mountain man heeft inderdaad geen houtgeur. Daarom wil ik er 1 hebben die dat juist wel heeft [emoji4]. En de Autumn Glory?
 14. Stirling bos/houtgeuren

  Heb nu alleen de Mountainman die me overigens zeer goed bevalt. Vandaar dat ik wat aanvulling zoek in de Stirling zepen. Heeft de Coniferous niets houtigs in de geur?
 15. Stirling bos/houtgeuren

  Wat ik zoek is een bosgeur met een mix van hout, dennen, aardse geuren enz. Ik dacht met de Ozark wel in die richting te komen, maar als ie alleen een prominente dennengeur heeft wordt hem dat niet denk ik.
×