Ga naar inhoud

Skoebidoe

Lid
 • Aantal items

  61
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Skoebidoe

 • Titel
  Vergulde Hand

Persoonlijke informatie

 • Woonplaats
  Wetteren
 1. Lord_Super stainless Classic

  Ik heb er me enkele dagen geleden nog 200 besteld via ebay.
 2. Waar zit je op te wachten?

  200 scheermesjes LORD Classic Super Stainless Double Edged Razor Blades. Ik vind het persoonlijk de aangenaamste mesjes voor mij.
 3. Heel veel sterkte en moed om doorheen deze donkere periode te komen!
 4. Proraso pre shave als aftershave?

  Ik vind het heerlijk om dit op mijn bakkes te wrijven na het scheren! Lekker verkoelend!
 5. Qshave

  Hou je ons op de hoogte?
 6. Qshave

  Met de 37C had ik regelmatig toch kleine wondjes. Vooral de mondhoeken en onderlip waren hierbij de risicovolle gebieden. Met de Qhave heb ik geen wondjes meer en zelfs een gladder scheerresultaat. Ik gebruik hem voorlopig op stand 3. Ik heb stand 4 al eens geprobeerd maar deze voelde niet echt comfortabel voor mij.
 7. Qshave

  Ik zag op FB iemand die de Qshave gebruikt en daar wel tevreden over is. De Qshave zou een kloon zijn van de Merkur futur. Mijn eerste bevindingen: Ik heb een weekje moeten wachten vooraleer de krabber arriveerde. Als je de krabber uit de verpakking haalt, valt meteen op hoe zwaar die weegt. Het is een krabber waar je absoluut geen druk mee mag zetten (mag je overigens met geen enkele krabber). De krabber wordt geleverd met een 5-tal mesjes Apache Personna. Ik heb de mesjes voorlopig gelaten voor wat ze zijn en de krabber geladen met een vertrouwd Lord mesje. Het laden van het mesje is vrij simpel. Je trekt gewoon de kop los, legt het mesje in de uitsparing en klikt de kop terug op. Er zit een heel erg beknopte, duidelijke handleiding bij de krabber. De krabber kan ingesteld worden van 1 (mild) tot 6 (agressief). De krabber heeft een matte afwerking. Verder heb ik volgende producten gebruikt: Proraso preshave, Proraso wit en mijn Omega Hi-brush. De Omega Hi-Brush in combinatie met de Proraso wit geeft een fantastisch schuim! Echt tevreden van deze syntheet. De krabber ingesteld op 1 (uit schrik). Het eerste wat me opvalt, is dat de krabber veel lawaai maakt als je hem aan het werk zet. Hij maakt een knisperend geluid als je over de baardharen gaat. Na de eerste pass heb ik de krabber naar stand 3 gedraaid.Ook in deze stand gaat het prima. Zelfs tegen de richting in scheren is goed doenbaar. Resultaat is dat ik een mooi gladde kinnebak heb . Ik denk dat de Merkur 37C voorlopig in de kast verdwijnt! Kortom de Qsave is een heel fijne krabber! Met de Merkur 37C had ik dikwijls toch hier en daar een klein sneetje. Met de Qsave ben ik daar vandaag van gespaard gebleven! Meer dan tevreden met de aankoop. Was overigens spotgoedkoop (nog geen €10!) Toch voelt het toestelletje heel erg degelijk aan.
 8. Wat voor werk doen we eigenlijk allemaal?

  Ik ben van opleiding algemeen ziekenhuisverpleegkundige. Ik heb jarenlang gewerkt in de operatiezaal. Na het behalen van een 'getuigschrift pedagogische bekwaamheid' ben ik als leerkracht aan de slag. Ik geef les aan verpleegkundigen in opleiding. Naast het les geven, bestaat een groot deel van mijn taak uit stagebegeleiding op de werkvloer. We werken dus effectief nog 'bedside' met de studenten m.a.w. in een reële arbeidssituatie.
 9. SOTD - 20 februari - 26 februari 2017

  Mezelf verwend met een super zalige scheerbeurt. Super glad de dag door! Lang geleden dat ik nog eens mijn Mühle krabber boven gehaald had. Krabber geladen met een Astra mesje. Ik hou wel van die mesjes. Zijn behoorlijk scherp en toch vergevingsgezind.
 10. SOTD 6 februari -12 februari 2017

  Mijn scheerbeurt deze ochtend:
 11. Schoonmaken krabber na scheren.

  Mijn Merkur 37C heeft een witte waas gekregen. De oorzaak ligt bij de Proraso preshave en de Proraso scheerzeep. Zojuist even geprobeerd om de krabber te reinigen met 'Dasty' uit de Wibra (ik las deze tip in een eerdere post). Ik kan alleen maar beamen dat dit perfect werkt. Mijn krabbertje ziet er weer nagelnieuw uit!
 12. Lord_Super stainless Classic

  Ik heb er onlangs ook een 30-tal besteld en ze bevallen me ook heel erg goed in mijn Merkur 37C! Lekker scherp mesje dat toch vrij vergevingsgezind is. Een blijvertje!
 13. SOTD 30 januari - 5 februari 2017

  SOTD merkur 37c Astra superior platinum Proraso preshave Omdga hi-brush Palmolive for men menthol Proraso after shave balsem Een heerlijke scheerbeurt achter de rug! Mooi glad resultaat. Mesje gleed goed door het schuim. Een goedkope maar heel effectieve zeep.
 14. Onderhoud syntheten, Hoe?

  Gewoon goed uitspoelen en droog wrijven op een propere handdoek. Die kwasten hebben over het algemeen ook de eigenschap vlug te drogen.
 15. Lord_Super stainless Classic

  Heel erg comfortabel mesje! Is één van mijn favorieten!
×