Ga naar inhoud

Ator razor

Gouden donateur
 • Aantal items

  819
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Ator razor

 • Titel
  Merkur 37c
 • Verjaardag 4 juni

Persoonlijke informatie

 • Beroep
  Projectleider civiele techniek
 • Woonplaats
  Sell’n
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-02-16
 1. Blackbird met een open kam en een nieuw mesje. Fijne weeke iedereen.
 2. Ik spoel de zeep met warm water van mijn gezicht en gebruik daarna aluin voor het “ontsmetten”. Ondertussen maak ik de spullen schoon en daarna spoel ik mijn gezicht af met koud water zodat de poriën sluiten en het aluin eraf is.
 3. De salderingsregel is landelijk en niet afhankelijk van de leverancier. Zoek maar eens op die term bij bijvoorbeeld Essent. Eerst zou het in 2023 vervallen (zei de minister in juli 2017) maar in het regeerakkoord staat ineens 2020 Hoezo betrouwbare overheid. Stel dat die saldering vervalt in 2020 dan zou je ervoor kunnen kiezen om ook panelen op de oost en westkant te zetten zodat je de hele dag door zelf stroom opwekt. Bij mij is het niet alleen besparen maar ook een duurzame insteek. Mocht je het geld zelf hebben dan heb je ook nog eens meer rendement van de panelen dan dat het geld op de bank staat. Dan verlies je alleen maar geld door inflatie.
 4. Bij ons liggen 15 panelen op het dak. Afgelopen jaar aangeschaft. Ook drie grote panelen voor een zonneboiler. We hebben een “slimme” meter en krijgen de niet gebruikte kWh terug van Essent. Voor zolang het nog duurt (2020?). Wij hebben de btw terug ontvangen van de Belastingdienst. Redelijk eenvoudig om dat voor elkaar te krijgen. Laatst zei een collega dat hij had gelezen dat het 7 jaar duurde voordat je panelen terug verdient had en dat hij nog even wacht met aanschaffen. Zei een andere collega: in hoeveel jaar heb je jouw nieuwe keuken dan terugverdient? Tip, zorg ervoor dat elk paneel zijn eigen micro omvormer heeft. Als er dan schaduw valt op één paneel dan heeft dat geen invloed op de andere panelen wat opbrengst betreft. Zie de tweede foto waarop je kunt zien dat elk paneel een andere opbrengst heeft. Links boven komt eerder in de zon dan rechtsonder. Ik er blij mee, vooral bij een dag als vandaag. Veel stroom opgewekt en de zonneboiler levert gratis warm water voor de vloerverwarming en voor het douchen.
 5. @Hanskoning nope, hij is scherp gebleven . Hij had een touch up gekregen van Tony en dat merk je dan wel. Had blosjes op de wangen.
 6. Mijn moeder zei altijd, als je het dan al niet meer weet is het vast een leugentje en idd, bedankt Chris.
 7. 11/16" Near wedge: blad gemaakt door Pascal, handvat door mij en Tony heeft hem geslepen. Een goede scheerbeurt! Twee gangen en nagenoeg glad. Het is dat ik vandaag niet hoef te werken anders had ik het kantoorglad genoemd.
 8. Dan moet je er vol voor gaan! Blackbird open kam met Voskhod.
 9. De Latrine

  Show je aankopen.......Gummbah.... Wat dacht je van Franquin
 10. Gefeliciteerd John! ( Weet je het zeker, je kunt nog terug )
×