Ga naar inhoud

Hanskoning

Gouden donateur
 • Aantal items

  9111
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Hanskoning

 • Titel
  Walbusch B5
 • Verjaardag 02-08-60

Persoonlijke informatie

 • Beroep
  Eerzaam burger.
 • Woonplaats
  Utrecht
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-78

Recente bezoekers van dit profiel

106 profielweergaven
 1. uitspoelen kwast

  Na de scheerbeurt eerst uitknijpen dan leg ik hem met het begin van de loft onder een lopende kraan met lauw water terwijl ik de scheerspullen opruim waarbij ik hem telkens een stukje draai, vervolgens op het handvat neer zetten en de zachte straal van de kraan op het centrum van de kwast laat lopen. Daarna oppakken en zoals efsk even de hand eromheen om de loft geheel uit te spoelen, uitslaan vervolgens een paar schilder bewegingen over een droge handdoek en weer ophangen.
 2. Saponificio Varesino zeep

  Lees ik "Flying Mango" direct geinteresserd, alle aandachtsbellen rinkelen want ...............er zal toch geen alternatief voor I Coloniali opgestaan zijn, wordt ik weer Italiaans genept want er zit alleen een beetje Mango boter in verwerkt woooooow zeg en wat is dan de geur ach kijk zelf maar
 3. SvdD 11 december - 17 december

  De bekende advent zeep combinatie met vandaag één maar wel wezenlijk verschil dit ten opzichte van de voorgaande scheerbeurten met deze zepen, want de 30mm Fan Finest Silvertip iets te enthousiast in de zachte zeep van de Cryogen zijn rondjes laten draaien voordat de Stirling aan de beurt was en dat leidde tot een ronduit zeer verkoelende scheerbeurt Om vervolgens helemaal in stijl te blijven de scheerbeurt afgerond met de meest vriezende aftershave welke in huize Koning aanwezig is en wel de IJs Cologne van Kremlon. Het zal helder zijn dat de later aangebrachte balm aanvoelde als een warm bad. De proef op de som genomen en vandaag de Lutz weer tevoorschijn gehaald en voorzien van een vers Polsilver Super Iridium mesje om de eerste twee gangen met de agressieve kant te doen en de laatste gang tegen de haarrichting in met de milde zijde. Op een bepaald moment in de derde gang kwam bij mij de vergelijking met een Gillette Ball End naar boven want de eerste twee gangen is voor het reduceren van de stoppels en de derde gang om echt glad te worden en door de mildheid van de Gillette miste ik altijd het schonende en diep scherende gevoel en heb al vrij snel na de scheerbeurt weer voelbare stoppels. De Lutz is met de milde zijde gelukkig effectiever als een Gillette dus na de scheerbeurt strak glad, nu eens zien hoelang dat gevoel blijft. Ook nu geen enkele spoor van irritatie dus daar zit geen verschil in.
 4. Show je aankopen!

  Nog nooit geprobeerd maar het idee is zeker een praktijktest waard Na het diner in een uithuizig etablissement staat wel vaak Dame Blanche op de spijskaart, waarbij ik altijd het verzoek heb om de chocolade apart te serveren en het ijs als extra te overgieten met dit gele eiergoedje, ook niet te versmaden
 5. SvdD 11 december - 17 december

  Ik val in herhaling vergeef me, maar als mijn huid niet opspeelt door mijn ziekte kan ik er alles aan hebben en dan heb ik dus dezelfde methode als Harrie. Ik denk dat het verschil is hoe de Lutz te gebruiken in het feit zit hoe je huid zich gedraagt. Ik heb er absoluut geen last van dat mijn huid met de laatste gang ATG met de agressieve kant tot bloedpunten leidt zelfs geen enkele vorm van irritatie. Dit zelfs terwijl ik absoluut geen stoppel meer wil voelen na het scheren. Tijdens de scheerbeurt heb wel ik twee gebieden waar je altijd stoppels blijft voelen iets onder de linkerkaak en een smalle strook bij de overgang tussen kin en hals maar dat trekt na het scheren compleet weg en dus spiegelglad. Bij de Atg gang verander ik alleen van kant op de bovenlip dit doe ik wel met de milde kant want als ik hier de agressieve kant toepas ontstaan er wel bloedpuntjes. Misschien heeft het ook te maken met je voorkeur voor krabbers. Ik scheer altijd alle gangen, dus met ATG, zonder problemen met de Fatip, R41, Blackbird open en dichte kam, Timeless 0,95 en het Wolfje met het grote bekje. Minder milde krabbers en in de loop van de tijd heb ik hiervoor mijn eigen techniek ontwikkeld waarmee ik me irritatievrij kan scheren. Dit gezegd hebbende wil ik absoluut niet zeggen dat mijn scheertechniek zaligmakend en al helemaal niet dat deze gelijk en/of beter als die van een ander absoluut zelfs niet, maar voor mijn huid is dit de meest geschikte en dat is met alles van pre-shave tot balm en alles daar tussen natuurlijk hoogst subjectief. Maar laat onverlet dat ik besloten heb om vanmorgen de Lutz met een vers mesje te laden en de eerste gangen dus met de agressieve kant en de derde gang met de milde kant te doen.
 6. Show je aankopen!

  Ik mis de slagroom, het elegante glaasje en het kleine lepeltje in mijn opsomming om deze traktatie met enige gratie te nuttigen.
 7. SvdD 11 december - 17 december

  Ik zal de volgende keer als ik de Lutz of de Progress ter hand neem jullie standpunt volgen en zien of dit voordelen bied
 8. Show je aankopen!

  Ja beste Rolf je weet toch wat er met mij gebeurd als er wat spanning op komt te staan en dat roepte je dan toch maar weer zo bij me op Heb ik me ook nog vergist volgens mevrouw Koning het waren niet de prachtige kerst CD's maar juist dus wel Flappie. Sorry Als je nu na de Kerst toch langs komt kan je dan weer een nieuwe meenemen liefst een zwart/witte en al ingeent graag.
 9. SvdD 11 december - 17 december

  2 gangen en dan een meestal laatste overbodige gang...............mmmmmm dan hebben wij toch een compleet verschillende baard of mijn scheertechniek laat natuurlijk zeer te wensen over Zie bovenstaande lijkt me redelijk dezelfde conclusie Nu heb ik de een rare afwijking dat als ik geschoren ben daarna ook absoluut geen stoppel meer wil voelen ondanks een zware baard, dat gevoegd bij het feit dat ik alle tijd van de wereld heb om een scheerbeurt rustig en volkomen op mijn gemak te doen is en drie gangen bij mij denkelijk 6 gangen voor leden zijn die zoals ik wel eens lees een kantoorglad resultaat hebben
 10. Show je aankopen!

  Ik voel zijn hete adem in mijn nek en het zweet breekt me aan alle kanten uit, ga opeens zonder aanleiding schreeuwen en sla sinds kort mijn vrouw weer. Al twee keer de radio opeens uitgezet en de kerst cd die erin zat naar beneden gedonderd. Al drie keer persé naast de WC-pot gepoept en sinds vorige week de onderbroek en sokken niet meer verschoond, de kinderen opgebeld met de mededeling dat ze bij Kerst niet meer gewenst zijn en van weersomstuit een fles advocaat gekocht in een limonadeglas gedaan en vervolgens met een eetlepel genuttigd. Tot het gezonde verstand na een stevige schrobbering van mevrouw Koning weer naar boven kwam telt de momentopname zo oreerde zij of de jarenlange ervaring van zeepgebruik. En met een lijst van bijna 375 zepen die ik ooit al eens onder de kwast heb mogen begroeten ben ik zo vrij om aan te nemen dat ik natuurlijk enige ervaring opgedaan, laat onverlet dat ik ook op zeepgebied Chris nu natuurlijk iets serieuzer gaat nemen
 11. Waar zit je op te wachten?

  Jawel en ook een Eau de Toilette. Nu vind ik dat de balm helaas niet de mooie geur van de aftershave en eau de Toilette heeft maar een zeer éénvoudige dennengeur die doet denken aan de oude Badedas doucheschuim.
 12. Show je aankopen!

  Mooi houttekening in het handvat Rolf. Leuk lijstje Chris, eindelijk kunnen we je een beetje serueus gaan nemen
 13. Waar zit je op te wachten?

  Heeeeeeee Danny als ik het goed begrijp heb je ook de Ari aangeschaft dat is een goede keus en je vraagt je vervolgens af welke geur aftershave en Eau de Toilette hier bij past? Het antwoord is heel éénvoudig en wel Pino Silvestre original oftewel de groene fles. De tussenzin met 15 kids etc. begrijp ik helaas niet helemaal!!
 14. SvdD 11 december - 17 december

  @jos schenau Leuke foto zo met het dennengroen helemaal in stijl van de geur van de zeep Ik ben blij dat je dezelfde geurervaring met deze zeep hebt en de kwaliteit van het schuim onderschrijf ik. Zie trouwens dat je ook de Pino Silvestre nog besteld heb dat is een fantastische compagnon voor deze zeep dat worden heerlijk ruikende Kerstdagen voor je.
 15. Show je aankopen!

  Waar normaal gesproken Rolf zo treffend kon spreken is dit nu al de tweede keer in korte tijd dat ik een ernstige ontsporing ontwaar Gelukkig is daar nog Richard die deze losgeslagen bengel terzakekundig corrigeert en het gemis aan empathie op subtiele wijze aangeeft.
×