Ga naar inhoud

Hanskoning

Gouden donateur
 • Aantal items

  9104
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Hanskoning

 • Titel
  Walbusch B5
 • Verjaardag 02-08-60

Persoonlijke informatie

 • Beroep
  Eerzaam burger.
 • Woonplaats
  Utrecht
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-78

Recente bezoekers van dit profiel

104 profielweergaven
 1. SvdD 11 december - 17 december

  Ik zal de volgende keer als ik de Lutz of de Progress ter hand neem jullie standpunt volgen en zien of dit voordelen bied
 2. Show je aankopen!

  Ja beste Rolf je weet toch wat er met mij gebeurd als er wat spanning op komt te staan en dat roepte je dan toch maar weer zo bij me op Heb ik me ook nog vergist volgens mevrouw Koning het waren niet de prachtige kerst CD's maar juist dus wel Flappie. Sorry Als je nu na de Kerst toch langs komt kan je dan weer een nieuwe meenemen liefst een zwart/witte en al ingeent graag.
 3. SvdD 11 december - 17 december

  2 gangen en dan een meestal laatste overbodige gang...............mmmmmm dan hebben wij toch een compleet verschillende baard of mijn scheertechniek laat natuurlijk zeer te wensen over Zie bovenstaande lijkt me redelijk dezelfde conclusie Nu heb ik de een rare afwijking dat als ik geschoren ben daarna ook absoluut geen stoppel meer wil voelen ondanks een zware baard, dat gevoegd bij het feit dat ik alle tijd van de wereld heb om een scheerbeurt rustig en volkomen op mijn gemak te doen is en drie gangen bij mij denkelijk 6 gangen voor leden zijn die zoals ik wel eens lees een kantoorglad resultaat hebben
 4. Show je aankopen!

  Ik voel zijn hete adem in mijn nek en het zweet breekt me aan alle kanten uit, ga opeens zonder aanleiding schreeuwen en sla sinds kort mijn vrouw weer. Al twee keer de radio opeens uitgezet en de kerst cd die erin zat naar beneden gedonderd. Al drie keer persé naast de WC-pot gepoept en sinds vorige week de onderbroek en sokken niet meer verschoond, de kinderen opgebeld met de mededeling dat ze bij Kerst niet meer gewenst zijn en van weersomstuit een fles advocaat gekocht in een limonadeglas gedaan en vervolgens met een eetlepel genuttigd. Tot het gezonde verstand na een stevige schrobbering van mevrouw Koning weer naar boven kwam telt de momentopname zo oreerde zij of de jarenlange ervaring van zeepgebruik. En met een lijst van bijna 375 zepen die ik ooit al eens onder de kwast heb mogen begroeten ben ik zo vrij om aan te nemen dat ik natuurlijk enige ervaring opgedaan, laat onverlet dat ik ook op zeepgebied Chris nu natuurlijk iets serieuzer gaat nemen
 5. Waar zit je op te wachten?

  Jawel en ook een Eau de Toilette. Nu vind ik dat de balm helaas niet de mooie geur van de aftershave en eau de Toilette heeft maar een zeer éénvoudige dennengeur die doet denken aan de oude Badedas doucheschuim.
 6. Show je aankopen!

  Mooi houttekening in het handvat Rolf. Leuk lijstje Chris, eindelijk kunnen we je een beetje serueus gaan nemen
 7. Waar zit je op te wachten?

  Heeeeeeee Danny als ik het goed begrijp heb je ook de Ari aangeschaft dat is een goede keus en je vraagt je vervolgens af welke geur aftershave en Eau de Toilette hier bij past? Het antwoord is heel éénvoudig en wel Pino Silvestre original oftewel de groene fles. De tussenzin met 15 kids etc. begrijp ik helaas niet helemaal!!
 8. SvdD 11 december - 17 december

  @jos schenau Leuke foto zo met het dennengroen helemaal in stijl van de geur van de zeep Ik ben blij dat je dezelfde geurervaring met deze zeep hebt en de kwaliteit van het schuim onderschrijf ik. Zie trouwens dat je ook de Pino Silvestre nog besteld heb dat is een fantastische compagnon voor deze zeep dat worden heerlijk ruikende Kerstdagen voor je.
 9. Show je aankopen!

  Waar normaal gesproken Rolf zo treffend kon spreken is dit nu al de tweede keer in korte tijd dat ik een ernstige ontsporing ontwaar Gelukkig is daar nog Richard die deze losgeslagen bengel terzakekundig corrigeert en het gemis aan empathie op subtiele wijze aangeeft.
 10. Advent periode

  we waren in het jaar 2003 de week na oud en nieuw vrij en brachten deze door op de camping. We besloten een boswandeling te gaan maken alleen nu eens niet op de geijkte plaats maar in Leuvenum. De oudste 2 bleven thuis en met de jongste zonen liepen we in het bos waar alles wit gerijpt was want het had die nacht goed gevroren. Na een wandeling kwamen we terecht bij het toen nog in originele staat verkerende stokoude uitspanning "de Zwarte Boer". In makelaars gezwets wil originele details niets anders zeggen als een oud krot waar heel veel geld benodigd is om het aan de eisen van de huidige tijd aan te passen en dat was hier ook het geval. We kwamen binnen in een kleine en lege gelagkamer waar een open haard brandde, de muren met vergeeld behang en vol oude posters en kaarten van de Veluwe aan de wand. De gastheer was een oude man en naast drinken had hij als eten alleen zelf gemaakte boerencake en appeltaart. De Jongens en ik wilde graag chocolademelk en mevrouw Koning thee. De chocolademelk werd een hele belevenis want waar ze normaal gesproken uit een apparaat komen met een flinke dosis water of uit een pak bereidde deze man hem nog op de oude manier met Droste chocolade. Dus er werd gewoon een steelpan met melk opgezet in elke mok een paar schepjes chocolade, kristalsuiker erbij en toen de melk warmer was werd er in elke kom een laagje melk gedaan waarna hij met een kleine garde dit doorheen roerde. De kokende melk werd vervolgens hier opgegoten en wederom even de garde erdoor heen. Dit alles werd met argusogen gadeslagen door de jonge jongens en toen er bij het afkoelen ook nog eens een dik vel op de chocolade was ontstaan was hun oordeel éénduidig dit was vies. Mevrouw Koning was natuurlijk opgelucht dat ze thee had besteld en helemaal paf stonden we toen met de thee ook de bestelde cake en appeltaart geserveerd werden. De cake was per plak ongeveer 4 centimeter dik en uit het stuk appeltaart haalt de huidige horeca met gemak drie stukken. Tegenwoordig is het een luxe restaurant en hotel maar we gingen er vaak met de fiets heen om koffie te drinken en af en toe te dineren en een stukje van de oude kamer alwaar mijn zoons geconfronteerd werden met een stukje chocolade geschiedenis is redelijk in tact gebleven.
 11. SvdD 11 december - 17 december

  Tja de Kerstzeep voor vandaag bleek achteraf een missertje te zijn. Want na de scheerbeurt met de bril op nog eens goed naar het etiket gekeken en waar ik dacht dat de geur die van thee zou moeten hebben en wel de Earl Grey heet deze zeep van Nanny Silley Soap Old Grey Bristle Test. Waarom de thee? we waren in het jaar 2003 de week na oud en nieuw vrij en brachten deze door op de camping. We besloten een boswandeling te gaan maken alleen nu eens niet op de geijkte plaats maar in Leuvenum. De oudste 2 bleven thuis en met de jongste zonen liepen we in het bos waar alles wit gerijpt was want het had die nacht goed gevroren. Na een wandeling kwamen we terecht bij het toen nog in originele staat verkerende stokoude uitspanning "de Zwarte Boer". In makelaars gezwets wil originele details niets anders zeggen als een oud krot waar heel veel geld benodigd is om het aan de eisen van de huidige tijd aan te passen en dat was hier ook het geval. We kwamen binnen in een kleine en lege gelagkamer waar een open haard brandde, de muren met vergeeld behang en vol oude posters en kaarten van de Veluwe aan de wand. De gastheer was een oude man en naast drinken had hij als eten alleen zelf gemaakte boerencake en appeltaart. De Jongens en ik wilde graag chocolademelk en mevrouw Koning thee. De chocolademelk werd een hele belevenis want waar ze normaal gesproken uit een apparaat komen met een flinke dosis water of uit een pak bereidde deze man hem nog op de oude manier met Droste chocolade. Dus er werd gewoon een steelpan met melk opgezet in elke mok een paar schepjes chocolade, kristalsuiker erbij en toen de melk warmer was werd er in elke kom een laagje melk gedaan waarna hij met een kleine garde dit doorheen roerde. De kokende melk werd vervolgens hier opgegoten en wederom even de garde erdoor heen. Dit alles werd met argusogen gadeslagen door de jonge jongens en toen er bij het afkoelen ook nog eens een dik vel op de chocolade was ontstaan was hun oordeel éénduidig dit was vies. Mevrouw Koning was natuurlijk opgelucht dat ze thee had besteld en helemaal paf stonden we toen met de thee ook de bestelde cake en appeltaart geserveerd werden. De cake was per plak ongeveer 4 centimeter dik en uit het stuk appeltaart haalt de huidige horeca met gemak drie stukken. Tegenwoordig is het een luxe restaurant en hotel maar we gingen er vaak met de fiets heen om koffie te drinken en af en toe te dineren en een stukje van de oude kamer alwaar mijn zoons geconfronteerd werden met een stukje chocolade geschiedenis is redelijk in tact gebleven. Terug naar de zeep Bergamot en Koriander zo heb ik opgezocht daar moet deze zeep naar ruiken maar helaas de handen gaan hier niet op elkaar voor de geur, het schuim daarentegen is van goede kwaliteit. het Kai mesje 4x geplaatst in de Apollo slant en een prettige scheerbeurt blijft wel staan dat voor mij de Feather prettiger werkt als een Kai. De afronding vandaag eens niet met de Christmas Balm maar heerlijk onbescheiden met de IM.
 12. SvdD 11 december - 17 december

  Ik maak altijd terechte opmerkingen dus dat vermelden is volstrekt overbodig Chris maar vooruit het kan nooit kwaad om daar nog eens op te wijzen voor de nieuwe lezertjes onder ons Ik ben zelf niet zo weg van het Souplex mesje in de Lutz ik prefereer de Gillette Rubie, Indian Black of bijvoorbeeld de Personna Blue Lab. Je laatste zin is natuurlijk een belediging voor de Lutz maar het zij je vergeven want de 37C is daadwerkelijk ook een goede scheerder. Maar met de Lutz de eerste twee gangen met haar milde kant rustig de stoppels reduceren om vervolgens de laatste gang en de nabewerkingen met de agressieve kant te doen om vervolgens meer dan spekglad te geraken, als ik dit tik raak ik spontaan weer in vervoering
 13. Show je aankopen!

  Die arme Sue, ze is veels te druk met haar zeepziederij, of bedoel je dat niet? Hoewel haar antwoord ook mijn bloeddruk iets opgestuwd heeft Ik weet niet waarom maar de levertijden naar huize Koning willen nog wel eens ongemakkelijk lang zijn, zoals sommigen zich nog wel herinneren nam bijvoorbeeld het Titanium Wolfje ook ruim de tijd om zich te voegen bij haar nieuwe baasje. En kijk zou ik nu in het buitengewest wonen alwaar de Koeien met hun schadelijke CO2 uitstoot de plattelanders terroriseren maar néé ik woon toch echt aan de rand van een grote stad
 14. SvdD 11 december - 17 december

  Eeeeeeeeh Chris is het niet gepast om een paar woorden aan de Lutz te wijden?? En dan nog wel met een Souplex mesje ben zeer benieuwd hoe deze combi je bevallen is?
 15. Help: verkleuringen huid?

  Dan wordt het misschien een kwestie van uitsluiten en met een vaste set scheergerei te beginnen en als er irritatie optreed de dag daarna één product vervangen.
×