Ga naar inhoud

Harkos

Gouden donateur
 • Aantal items

  5563
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Harkos

 • Titel
  Wiborg Captain
 • Verjaardag 04-09-47

Persoonlijke informatie

 • Beroep
  Pensionado
 • Woonplaats
  Boekelo
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-62
 1. SvdD 11 december - 17 december

  J&T® Padoek finest 2-band badger Virginia Sheng, La Toja Hidrotermal Crema de Afeitar, Azuma Yasuki steel kamisori, Greif Gold carbon 0,06mm 6e x, Proraso Wood and Spice cologne, Proraso Wood and Spice AB. Kwast en zeep: J&T® Padoek finest 2-band badger Virginia Sheng en La Toja Hidrotermal Crema de Afeitar: Tegen de gewoonte in gekopsopt. Elke dag iets nieuws bedenken om niet in sleur te vervallen. De La Toja op het velletje gesmeerd, warm ingeweekte badger er over en schuim, de kwast zo vol. Tja dat gaat makkelijk met die crème. Voor de 3e ronde moest nog een pietsie crème bijgeladen worden, maar verder prima. Mesje en krabber: De Greif Gold carbon 0,06mm voor de 6e x gebruikt. Vanmorgen een hybride scheerbeurt. De Azuma stevig gestropt en de Pearl TTO OC met de Greif ook maar vast klaar gelegd voor de afronding. De kamisori voelt goed. Mooi scherp en goede snit. De 1e 2 rondes gingen redelijk moeiteloos, maar het puntje van de kin blijft een opgave, waarbij de angst voor het amputeren door nog groeiende techniek meer de oorzaak is, dan dat het mes er niet doorgaat. Komt ook nog wel. Voor de 3e ronde en dat puntje van de kin dus nog maar even de combi Pearl / Greif gepakt. Het mesje is wel deze keer in de spaarpot verdwenen, want het wordt wat moeizamer. Resultaat: BBS. Tot slot: Tijdens het opschuimen rook ik wat overeenkomst naar mijn idee in geur van de La Toja en de Proraso Wood and Spice. Dus dat ter afwerking. Inderdaad gaat dat goed samen. Er zit een grondnoot in beide die gelijk is. Mooi. Dagje shitweerhuisarrest.
 2. Goede (scheer) voornemens 2018

  @Wolf Wegdoen is zinloos! Indien honger, ziekte etc. je er niet toe noopt wordt je er zeker niet gelukkiger van
 3. SCHEEF!

  Deze is inderdaad ook weer erg mooi. Toch grappig, dat die Amerikanen een andere benadering hebben van de vormgeving, dan de Duitsers etc. Uiteindelijk zijn het meestal afstammelingen van Europese messenmakers.
 4. SvdD 11 december - 17 december

  Sotd: Semogue SOC Bristle Cherrywood, Stirling Wintergreen, Dovo Bergischer Löwe, Gillette Tech Fat Handle Greif Gold carbon 0,06mm 5e x, Stirling Wintergreen AS, Nivea Men Original-Mild Aftershave Balsam. Kwast en zeep: Semogue SOC Bristle Cherrywood en Stirling Wintergreen: De Wintergreen vulde de badkamer explosief met een heerlijke geur van keelpastilles, menthol en groene kruiden. Heerlijk de tranen springen je spontaan in de ogen. Opgeklopt met het SOC varken een mooie kom schuim. Die tranen zijn wel wat lastig, want het mes lag gestropt klaar. Mesje en krabber: De Greif Gold carbon 0,06mm voor de 5e x gebruikt. Moedig geworden door de kamisori gisteren, de Dovo Bergische Löwe gisteravond met de coticule op scherpte gebracht. Dat is aardig gelukt. In het verleden vond ik dat mes niet echt prettig, maar deze ochtend was het beter dan ooit. Stevig aantal slagen over het leer en gaan. Het slijpen moet nog beter, maar 2 rondjes met het mes lukten aardig. Daarna met de Greif afgemaakt in de Gillette Tech Fat Handle. Het mesje was, ondanks de scheur, nog steeds bruikbaar. Resultaat: DFS. Tot slot: Wintergreen AS er over, weinig prik. Nivea voor de broodnodige zorg. Klaar.
 5. SvdD 11 december - 17 december

  @Snuff Het is inderdaad een kwestie van scherpte, rust en doorzettingsvermogen, plus een vleugje zelfvertrouwen. Smaakt in elk geval naar meer. Ga nu ook maar aan de slag met slijpen van mijn Dovo. Heb nu het goede gevoel om te vergelijken!
 6. Even voorstellen; Wietse

  Welkom en veel plezier hier.
 7. SvdD 11 december - 17 december

  Plisson Fibre, Calani Dubai, Azuma Yasuki steel kamisori, Apollo Greif Gold carbon 0,06mm 4e x, Cien Ice, Nivea Men Original-Mild Aftershave Balsam. Kwast en zeep: Plisson Fibre en Calani Dubai: Gezien er een spannende scheerbeurt gepland stond, een mooie volle kom dik schuim geklopt van de Calani Dubai met de Plisson Fibre. Die kwast doet het aardig met de harde Calani. Zeep even ligt voor geweekt en vervolgens kloppen maar. Mooie laag op de bakkes gesmeerd. Mesje en krabber: De Greif Gold carbon 0,06mm voor de 4e x gebruikt. Voor het eerst een echte kamisori in de vingers om mee te scheren. Slik. De eerste halen met de vleug mee waren indrukwekkend door de volledige afwezigheid van trek of welk ander scheergevoel. Echter de vingertop test bewees, dat er wel baardreductie had plaatsgevonden. Zo wat is dat mes mooi zacht geslepen door Ron. Nu weet ik ook waarom ik maar weinig vriendje ben met mijn open messen. Die moeten scherper. Bij de 2e ronde dwars op de vleug ging het iets moeizamer en de souplesse verdween te veel om de 3e ronde ook nog af te maken. Dat nog even met de Apollo met de Greif gedaan. Uiteindelijk nog even wat bijgewerkt op de hals met de Azuma, dat mes wordt ik vrolijk van. Resultaat: BBS. Tot slot: Besluiteloos voor de la met AS, want iets dat echt bij de Dubai past heb ik eigenlijk niet, dan maar de Cien. Lekker fris. Nivea erover, maar dat was eigenlijk ondanks het messen geweld overbodig.
 8. Show je aankopen!

  Heb een pot gemalen aluin. Krijg je elke snee mee dicht[emoji33]
 9. Show je aankopen!

  En nu moed verzamelen: Door bemiddeling van Ron deze kamisori gekocht. Ron heeft hem nog even geslepen en ziet er erg scheerklaar uit. Morgen aan de slag????
 10. Goede (scheer) voornemens 2018

  Goed voornemen: Ik verander niets.
 11. Koken

  Vandaag Sous Vide gegaarde eendenborst met tuinbonen en culinaire aardappeltjes. Vrijdag zo'n sous vide apparaat aangeschaft. Ben benieuwd naar het 1e resultaat.
 12. SvdD 4-12 tot 10-12

  Vero Black Harkos® Fibre, Pinaud-Clubman Shave Soap, Merkur 38C HD Long Handle Barber Pole, Greif Gold carbon 0,06mm 3e x, Pinaud-Clubman After shave lotion Original, Hema Sheabutter ASB. Kwast en zeep: Vero Black Harkos® Fibre en Pinaud-Clubman Shave Soap: De Pinaud-Clubman zeep geeft een mooi luchtig en toch dicht schuim. Niet zo'n Bulgaars yoghurtje, maar dun fijnblazig geklopt room. Goed om je mee te scheren. Zoek je iets, dat lekker ruikt, dan kom je bedrogen uit met deze zeep. Is de AS stevig van geur, zo zwak is ie van de zeep. Wel fris, maar verder nietszeggend. Technisch gezien dus weer een goede zeep, maar emotioeel zwak. Mesje en krabber: De Greif Gold carbon 0,06mm voor de 3e x gebruikt. Het mesje scheerde ondanks de breuk toch goed. Niet heel erg diep, maar dat lag aan het gereedschap. In de 38c een erg vriendelijke combi en daardoor niet al te veel diepgang. Na 3 gangen, moest nog even de Feather AC DX over het strotje en de kin voor het zondags gladde effect. Resultaat: BBS. Tot slot: Over het geheel genomen een mooie scheerbeurt, afgesloten met Pinaud Original AS en Hema ASB. Sneeuw, dus lekker thuis verwennen. Aan de slag met eendenborst etc. Prettige dag.
 13. SvdD 4-12 tot 10-12

  Rose of Bulgaria?
 14. Wat heb je geslepen vandaag?

  Ik blijf perplex. Zouden vroeger al die kappers iets meer gehad hebben als een stukje zandsteen en misschien een harde brok? Toch liepen de klanten niet weg. Heb er verder nog niet zoveel verstand van, maar kan al wel een uit beenmerg op een Arkansas Oliesteen zo scherp krijgen, dat ik mijn arm er mee kaal kan scheren [emoji6]
 15. Mijn vrouwjte : positief nieuws

  Prachtig goed voornemen voor het aanstaande jaar! Wens haar sterkte met de herstart!
×