Ga naar inhoud

Harkos

Gouden donateur
 • Aantal items

  5729
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Harkos

 • Titel
  Wiborg Captain
 • Verjaardag 04-09-1947

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Harrie
 • Beroep
  Pensionado
 • Woonplaats
  Boekelo
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-77
 1. Nieuw avontuur

  @Jeroen Mijn gemiddelde ligt op 10,33. 10 is voor mij eigenlijk wel het maximum om het leuk te houden.
 2. SvdD 22 januari tot en met 28 januari 2018

  Plisson Fibre, TFS Anniversary Italian Fern, Fasan Slant #42, National Standard (carbon 0,10 mm) 5e x, Pinaud-Clubman Special Reserve, Mennen Beaume Apaisant ASB. Kwast en zeep: Plisson Fibre en TFS Anniversary Italian Fern: Die Italiaanse varens zijn altijd een feestje om mee e scheren. Mooi volle wat zoetige en toch aardse en bloemige geur. Echt iets om even de zinnen mee te verzetten. Opgeklopt met de Plisson Fibre, goed kwastje voor deze zachte zeep, een mooi schuim en een lekkere dikke laag op de bakkes. Normaal ben ik niet zo heel erg te spreken over deze kwast, maar voor dit soort zepen gaat het wel prima. Mesje en krabber: De National Standard (carbon 0,10 mm) voor de 5e x gebruikt. Het mesje heeft mooi mijn 5 norm gehaald. Blijkt wel, dat ze er vroeger wel wat van konden. Morgen mag hij weer. In de Fasan kwam het mesje helemaal tot zijn recht. Die slant kop buigt en tordeert het mesje stevig. Mooi stevige onwrikbare snede. Krabben en scheren! 3 rondjes scheren, met, dwars op en tegen de vleug in en glad. Eigenlijk ben ik wel nieuwsgierig of dit mesje geslepen kan worden met zo'n ouderwets slijpapparaatje, maar die heb ik niet. Misschien even langs de pasta kant van mijn spanriem trekken? Resultaat: BBS. Tot slot: De Special Reserve gaat leker met de varentjes. Mennen voor de zorg en weer helemaal bestand tegen dit flut weer.
 3. Waar zit je op te wachten?

  @ChrisVanMeer Later.......
 4. Waar zit je op te wachten?

  Jullie weer!!
 5. Mesjes proberen

  Polsilver = top!
 6. SvdD 15 januari tot en met 21 januari 2018

  Er staat: Niet overdreven effectief, maar wel zeer efficiënt. Even toelichten: het mesje is niet heel erg effectief, als ook wel door sommigen agressief genoemd. Het is wel efficiënt, want met 3 strakke rondes was ik glad zonder wat bijwerken enz. Strotje glad. Kin vlot glad. Dit allemaal door gewoon rustig door te scheren met dit antieke carbon mesje.
 7. De hier voorradig sandelwoods: Cyril R. Salter Indian Sandalwood Dr. Harris Sandalwood EJ classic soap Sandalwood Haslinger Sandelholz Mama Bear Sandalwood Rose (geen echte sandalwood, maar wel sterk in de geur) Meissner Tremonia Indian Flavour (geen echte sandalwood, maar wel sterk in de geur) Mühle Sandelholz Proraso Rood TFS Crazy Sandalwood Tobs Sandalwood Truefitt & Hill Sandalwood. Die Proraso ruikt echt niet naar een mooie sandelwood, ruikt niet slecht, maar sandelwood niet echt. Daarna valt de EJ tegen vanwege matide geurkracht. Mama Bear en Meissner hebben veel sandelwood n de geur, maar ook andere geuren. Zijn wel erg lekker. Mijn voorkeur bij echte sandelwood gaat uit naar: 1 TFS , 2 Tobs, 3 Dr. Harris, 4 Cyril, 5 Haslinger, 6 T&H.
 8. SvdD 15 januari tot en met 21 januari 2018

  Semogue SOC Badger Cherrywood, Pino Silvestre Extra Gentle Shaving Soap, Rockwell Razors 6s, National Standard (carbon 0,10 mm) 4e x, Pino Silvestre Aftershave Vapo Naturel, Pino Silvestre Moisturizing & Lenitiv After Shave Balm. Kwast en zeep: Semogue SOC Badger Cherrywood en Pino Silvestre Extra Gentle Shaving Soap: Frisse set up deze ochtend, Pino Silvestre. Mooie kwast, SOC badger, en het opvouwbare reiskommetje. Laden, kloppen, mooi nat schuim. Mesje en krabber: De National Standard (carbon 0,10 mm) voor de 4e x gebruikt. Het mesje deze keer als beste ervaren. Denk niet dat hij 3 beurten moest inlopen, maar dat hij erg gevoelig is voor de krabber, waar hij in zit. De 6s van Rockwell met plaat 5 is blijkbaar de super combi met dit heel oude carbon mesje. Zo wat scheert dat mooi. Niet overdreven effectief, maar wel zeer efficiënt. Rustige halen over de bakkes en het mesje mooi laten snijden. 3 rondjes en glad. Niet een beetje bijwerken hier en daar, maar gewoon klaar. Tja dat was dan wel weer erg vlot. Resultaat: BBS. Tot slot: Afgewerkt met de Pino AS en ASB en ruikt mijn kop en de badkamer weer naar een fris dennenbos.
 9. SvdD 15 januari tot en met 21 januari 2018

  Omega 10019, Dr. Harris Sandalwood, Phoenix Alpha Ecliptic Slant Ox Blod, National Standard (carbon 0,10 mm) 3e x, Proraso Con Olio di Sandalo AS, TFS Crazy Sandalwood ASB. Kwast en zeep: Omega 10019 en Dr. Harris Sandalwood: Dr. Harris is een prima Sandalwood zeep, maar het ontbreekt aan een stevige geur in het schuim. Schuim kloppen en scheren kan ik er prima mee, maar heb liever de geur van Tobs of de Crazy Sandalwood van TFS. Mesje en krabber: De National Standard (carbon 0,10 mm) voor de 3e x gebruikt. Vanmorgen realiseerde ik me in eens, dat het hier natuurlijk nog om een carbon mesje gaat. Geen idee, dat me dat niet eerder te binnen schoot. Dit oude 3 gats mesje met een laklaag scheert echt als een carbon. Daarom waarschijnlijk was gisteren het mesje in de Fatip ook niet optimaal. Ik stond niet in de carbon modus. Deze ochtend in de Phoenix bultrug werd ik meteen met mijn neus op de feiten gedrukt. Oh ja carbon snit, dus geen trek, maar wel scheren met enige weerstand, maar perfecte zachte snit. Achteraf een prima huid gevoel. Die lichte bakeliet krabber is goed met carbon. Wat heb ik me lekker glad en zacht, maar effectief geschoren. Resultaat: BBS. Tot slot: Proraso Sandalo AS er op, Crazy Sandalwood ASB. Heerlijk.
 10. Waar zit je op te wachten?

  Ja, werkt wel, maar gaat wel bloed onder zitten. Niet netjes.
 11. Meld hier je forum-problemen

  @ChrisVanMeer Plakken vanuit Excel heb ik voorlopig opgelost. Met ctrl shft V plakt de editor platte tekst uit Excel. Met Shft V plakt hij een plaatje met opmaak van e gegevens. Een bewerkbare tabel plakken is me nog niet gelukt.
 12. SvdD 15 januari tot en met 21 januari 2018

  Yaqi R1605-S Tuxedo, Mitchells Woolfat, Fatip Grande Rutinia, National Standard (0,10 mm) 2e x, Rebul Mandarine, The Shave Doctor Aftershave Cooling Gel. Kwast en zeep: Yaqi R1605-S Tuxedo en Mitchells Woolfat: Alweer een geleden, dat ik de MWF gebruikte. De Yaqi was er snel klaar mee. Warme vochtige kwast, wat warm water op de zeep en laden maar. Afgieten in de scuttle, kloppen schuim, veel mooi schuim. Niet super dik, maar van die mooie dik lobbige "Bulgaarse yoghurt". Vind dit een zeer verzorgende zeep, maar opgepast voor de lanoline, als je er niet tegen kan. Ik ben nog van ouderwetse makelij, dus ongevoelig voor overgevoeligheid. Mesje en krabber: De National Standard (0,10 mm) voor de 2e x gebruikt. De National was vanmorgen wel wat een uitdaging. Goede snit, maar linke dinges. Waarschijnlijk is de combi van de Fatip met dit mesje niet zo optimaal. Leek op scheren met een Feather in een R41 (2011). Erg rauw en bijterig. Uiteindelijk wel glad zonder schade, maar met het gevoel op eieren te lopen. Resultaat: BBS. Tot slot: De mandarijntjes maakten dit weer goed. Lekker fruitig geurend Rebul edc. Verzorging met een beeje Shave Doctor. Zo het erf opruimen na een dagje storm.
 13. Ik vind Proraso een slecht voorbeeld van Sandelwood!
 14. Ik 1x een stick. Was er niet van onder de indruk en voel absoluut geen drang om dit verder te onderzoeken. Een beetje simple zeep vond ik destijds.
 15. SvdD 15 januari tot en met 21 januari 2018

  Semogue SOC Bristle Cherrywood, Scheermonnik Delfts Wit, Lutz Slant, National Standard 1e x, Rebul Dark Spice, Mennen Beaume Apaisant ASB. Kwast en zeep: Semogue SOC Bristle Cherrywood en Scheermonnik Delfts Wit: De Delfts Wit blijft verwonderen vanwege het mooie schuim. Makkelijk opkloppend en een weldadig dicht, vet en toch vochtig schuim met een mooie vanille kruidige geur. De SOC badger zat zo vol en de scuttle liep bijna over. Mesje en krabber: De National Standard voor de 1e x gebruikt. Een heel oud mesje ditmaal. De National Standard. Een 3 gats mesje, met afgeronde zijkanten. Het laatste te testen mesje, dat ik nog heb liggen. Daarna moet ik dus op zoek naar nog niet eerder gebruikte mesjes. Die zijn er voldoende, maar dat later. Deze 1e beurt met het mesje is in elk geval geslaagd. In de Lutz een prima resultaat. Wel vraagt het mesje wat aandacht bij het inleggen, want de 3 gaten zijn dusdanig ruim, dat uitrichten tijdens het vastdraaien is vereist. Eenmaal ingeklemd is da helemaal geen probleem en heb ik me mooi glad geschoren met deze combi, Lutz en National. Resultaat: BBS. Tot slot: De Rebul Dark Spice sluit mooi aan bij de Delfts Wit. Neutrale Mennen ASB erover en u maar de beloofde storm afwachten.
×