Ga naar inhoud

Harkos

Gouden donateur
 • Aantal items

  6115
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Harkos

 • Titel
  Wiborg Captain
 • Verjaardag 04-09-1947

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Harrie
 • Beroep
  Pensionado
 • Woonplaats
  Boekelo
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-77
 1. J&T® Bamboe Tuxedo Syntheet 24mm, Le Père Lucièn - le Savon du Barbier, Merkur 510 Progress, Lord Super Chrome 6e x, Cella Eau de Lavande, Mennen Beaume Apaisant ASB. Kwast en zeep: J&T® Bamboe Tuxedo Syntheet 24mm en Le Père Lucièn - le Savon du Barbier: Hier staat zo'n oud pot LPL - le Savon du Barbier. Ongeparfumeerd, maar ruikend naar echte mooie zeep met een lichte kokosgeur. In plaats dat die zeep veroudert, lijkt hij wel steeds beter te worden. Er zit nog voor jaren in die pot. Vanmorgen daar een rijk schuim van geklopt en me heerlijk me geschoren. Mesje en krabber: De Lord Super Chrome voor de 6e x gebruikt. Dat Lord mesje toont zijn klasse. Opnieuw een voortreffelijke scheerbeurt. Nu ik dit schrijf, bijna 1 uur later heb ik wel wat stoppel, maar dat mag geen naam hebben. Morgen opnieuw. In de Progress op 3 een mooie combi, die idioten zeker de baard verwijderde. Lekker. Resultaat: BBS. Tot slot: Cella ea de Lavande voor de frisheid en extra geur. De Mennen voor de weerbestendigheid. Klaar.
 2. Er is geen therapie, die mij bij gebakken vlees weghoudt.
 3. Hallo ik kan wel met zo'n plastieken Mulcuto🤣. Kwestie van techniek [emoji23]🤣🤩
 4. Yaqi R1605-S Tuxedo, Chiseled Face Cedar & Spice, Rockwell Razors 6s, Lord Super Chrome 5e x, Proraso Wood and Spice cologne, Proraso Wood and Spice ASB. Kwast en zeep: Yaqi R1605-S Tuxedo en Chiseled Face Cedar & Spice: Weer een monster op. Dit keer de Cedar & Spice van Chiseled Face. Zat bij een serie monstertjes, die Danny me stuurde. Dit was één van de beteren, die er tussen zat. Cederhoutachtig en kruidig, zoals de naam zegt, maar niet zwaar. Schuimt prima op, maar dat doen de meeste Chiseled Face zepen. Mooie pluim schuim aan de kwast. De Yaqi, koop ik eergisteren zo'n Shavemac voor een prijs van 13 Yaqi's, sta ik vanmorgen voor de spiegel met de vraag: waarom, want die Yaqi is top! Daarover echter later en op een andere plek. Mesje en krabber: De Lord Super Chrome voor de 5e x gebruikt. De Lord blijft netjes en beleefd. Wat een goed mesje. Vandaag op zijn gemak de 5 norm gehaald. Zijn voorganger deed het 10 x. We gaan het zien. De 6s deed het erg soepel op 5, dus de plaat maar gekeerd naar 6, dat kan met de Lord. Het is geen mooi ding in mijn optiek, maar scheren! Zo wat mooi glad zonder enige branderigheid, of wat dan ook. Ik kijk nog wel eens met een schuin oog naar een Timeless, maar veel beter als dit kan het eigenlijk niet worden. Resultaat: BBS. Tot slot: De Wood and Spice combineert mooi met de Cedar & Spice. Lekker houterig en kruidig begin van de dag. Helemaal af.
 5. Omega 20102, Stirling Island Man, Maggard Slant met MR7 RVS steel, Lord Super Chrome 4e x, Proraso AS, Mennen Beaume Apaisant ASB. Kwast en zeep: Omega 20102 en Stirling Island Man: Stirling Island Man is een zeep, die niet op mijn verlanglijstje hoeft. Het monster dat ik had is opgegaan vanmorgen. Geen verkeerde zeep, maar ook niet iets wat mij bijzonder bekoord. Technisch gezien gewoon goede Stirling, maar de geur is me wat te algemeen. Wel lekker bloemig en ook wel wat mannelijke ondertonen, maar allemaal net niet krachtig genoeg. Overigens ben je niet zo van de uitbundige geuren en houd je van bloemig, fris en toch wat leer of hout, ben je hier goed mee bediend. Mooi schuim dus geklopt met het grote Omega varken. Mesje en krabber: De Lord Super Chrome voor de 4e x gebruikt. De Lord is ook deze keer goed scherp. Scheert heerlijk weg en geen bijzonderheden. In de Maggard slant goede combi. 3 rondjes glad, geen bijkomende schade of bijwerken, dus prima. Resultaat: BBS. Tot slot: De standaard (groene) Proraso past best lekker bij de Stirling Island Men, dus die er maar op. Afsmeren met de Mennen ASB en weer klaar voor een, hoewel een koele, hier heldere dag.
 6. Rod Neep Silvertip extra dense, Proraso Rood, Fasan Slant #42, Lord Super Chrome 3e x, Proraso Wood and Spice cologne, Proraso Wood and Spice ASB. Kwast en zeep: Rod Neep Silvertip extra dense en Proraso Rood: Simpele sandalwood met super kwast geeft een meer dan goed schuim. Die Proraso is best goed en ofschoon ik het geen geweldige sandalwood vind, meer een wat muffig aftreksel, is het technisch goed bruikbaar. Dus een mooie schuim maar weinig sandalwood. Opgekwast met de Rod Neep een prima laag voor het scheren. Mesje en krabber: De Lord Super Chrome voor de 3e x gebruikt. Het mesje doet het prima vanmorgen. Mooie snit niets met hoekgevoeligheid, of iets dergelijks. Dat ligt zeker ook aan de combi met de Fasan, want die kop zorgt eigenlijk dat het mesje altijd mooi afrolt tijdens het scheren door de schuine afronding van deze krabber. Een goed mesje voelt zeker niet als een rauw scrub ijzer in deze krabber. Resultaat: BBS. Tot slot: Afgewerkt met de Praraso Wood and Spice pept de geur van het zeep aardig op of eigenlijk overvleugeld deze met zijn stevige geurnoot. Tja dan rest mij nog een excuus, dat ik gisteren geen tijd had voor jullie, daar ik een heerlijke motor trainingsdag had met slalommetjes etc. en verkeer- en gevaarherkenning training zo aan het begin van het seizoen om de automatische piloot even te fine-tunen.
 7. Semogue 1305 Boar Bristle Shaving Brush, Musgo Real classic zeep, Merkur 39C Slant Long Handle Barber Pole, Lord Super Chrome 1e x, Musgo Real classic AS, Musgo Real classic ASB. Kwast en zeep: Semogue 1305 Boar Bristle Shaving Brush en Musgo Real classic zeep: De Semogue en de Musgo plus de klaterende zon buiten deden me bijna denken, in Portugal te zijn, maar helaas toen de dufheid geleidelijk verdween, drong het weer tot me door, dat ik gewoon in mijn badkamer in Boekelo stond. Echter wel met een heerlijke zeep en daarvan met een prima kwast geklopt mooi stevig schuim met die heerlijke Musgo Real Classic geur. Mesje en krabber: De Lord Super Chrome voor de 1e x gebruikt. Ruim 3 jaar geleden is het, dat ik de Lord Super Chrome gebruikte. Toen was ik erg te spreken over het mesje en deed ik er op mijn gemak 10x mee. Welnu het 1e gebruik van het nieuwe mesje is zeker veel belovend. In de 39c een mooie combi. Prima snit, geen verrassingen in welke vorm dan ook. Gewoon 3 rondjes glad en dat glad liep gesmeerd op de Musgo schuim. Resultaat: BBS. Tot slot: Afwerking in lijn natuurlijk en klaar voor weer een mooie warme dag. Stukje motorrijden voor de behendigheid, want morgen staat een safe riders training op het programma.
 8. Ook jij wordt ouder Jan[emoji23]?
 9. Ja, maar als ze ze dan ook nog op eten kan ik er wel mee leven.
 10. We worden veel te teerhartig in deze verwende westerse wereld.
 11. OK, dan misschien maar weer eens één kopen. Had zo'n ding, maar heb nooit de meerwaarde begrepen.
 12. Heb de indruk, da die pencils leuk zij voor de handel, maar een blokje hetzelfde is. Aluin = aluin. Kan nergens vinden, dat zo'n stift anders is. Het grote geheim waarschijnlijk.
 13. @Loei Hè die heb ik ook gepakt voor morgen, omdat de Personna vanmorgen op was.
 14. Jeruzalem Harkos® Fibre, BdF Raffinato, Gillette New, Personna - Lab Blue 9e x, Green Freeze (Osage/Mennen/Menthol), Mennen Beaume Apaisant ASB. Kwast en zeep: Jeruzalem Harkos® Fibre en BdF Raffinato: Zo wat had ik weer een lekker sopje in de scuttle. Sopje is wat oneerbiedig voor het mooie schuim wat ik van de Raffinato klopte. Dik lobbig fluweel zacht schuim. De Mühle syntheet was er gewoon zacht en niet springerig door. Best spul en als je dan ook nog van amandeltjes in et schuim houdt, ben je met de Raffinato prima bediend. Mesje en krabber: De Personna - Lab Blue voor de 9e x gebruikt. Het mesje is vandaag in de spaarpot verdwenen. Ofschoon hij misschien nog een keer had gekund, had ik toch iets van trekkerigheid en dan vind ik het prima na 9 x. In combinatie met de Gillette New was het nog goed te doen, maar het mesje voelt minder scherp dan de voorgaande dagen. Kan er nog prima glad mee scheren, maar dat kan flitsender. Resultaat: DFS. Tot slot: Tja en dan sta je voor die la met flesjes en kan je geen keus maken. De Green Freeze is een prima spul voor zo'n moment. Afgewerkt met Mennen ASB helemaal klaar voor deze zonovergoten dag.
×