Ga naar inhoud

Barbiere di Figaro

Winkelier
 • Aantal items

  2833
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Barbiere di Figaro

Gouden donateur
 • Titel
  Wolfman
 • Verjaardag 04-09-2009

Persoonlijke informatie

 • Beroep
  Winkelier
 • Woonplaats
  Zwolle
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-90

Recente bezoekers van dit profiel

223 profielweergaven
 1. Reëel verhaal! En maakt ook duidelijk dat prijzen zakken en terugverdientijd aan het afnemen is, maar denk dat jullie wel gelijk hebben dat als je het eenmaal hebt, je ook niet meer nadenkt daarover.
 2. Nee zout op de straat en mij te koud. Hopelijk gaat deze week de temperatuur wat omhoog. Ja joh, Lysbet heeft de Honda woensdag opgehaald, donderdag op gereden en nu dus even een week of twee weer in de garage. De straten staan weer wit.
 3. Dat moet gaan gebeuren Harrie! Een of ander leuke trip, maar het is met zo'n naked bike wel fijn dat er ook iemand met een auto meerijdt om nog wat in mee te nemen he? Heb jij de motor dit jaar alweer gebruikt dan?
 4. @Ator razor: Gaat het bij Essent vanaf 2020 veranderen dan dat je weet? Dank voor je uitgebreide toelichting. Dat van die terugverdientijd snap ik enigszins, maar je hebt er toch geen extra plezier van die zonnepanelen? Het gaat toch echt om de besparing.
 5. Gooi en smijt werk Harrie? Ehhhhh, Lysbet is de motorrijder in huize BdF en zij zal er zeker niet mee gaan gooien en smijten. @Hanskoning: Dank!
 6. Ik zag op een ander forum dat men een behoorlijk inzichtelijke discussie voerde over de voor- en nadelen van zonnepanelen. Wij overwegen het al een tijdje, maar misschien dat ik een paar overwegingen schets, waar anderen ook zo hun gedachten bij hebben. Misschien hebben jullie ze al? (Ik zag dat snowmiss ze monitorde, dus tune in!) Ik denk dat de prijzen van de panelen nog steeds dalen of dat ze per euro nog steeds meer opbrengst genereren. Ik zie soms een soort van subsidie en dan ook weer niet, lastig te doorgronden hoe je daarvoor in aanmerking komt. Heeft het ook zin met een moderne meter, die dus niet terugloopt en waar je afhankelijk bent van je energiemaatschappij voor wat ze er voor teruggeven? Met steeds meer alternatieve bronnen voor energie kun je straks misschien eenvoudig meeliften voor een fractie van de huidige kosten en alles kan dan op electrisch. Ik weet ook niet, of het zelf te doen is, of dat je daar echte vakmannen bij nodig hebt of voor een deel van de installatie. Aanbiedingen van ondernemingen van Ikea of energiemaatschappijen komen zo af en toe langs, maar is dat dan voordelig? En nog wat meer overwegingen, maar dit is dus waarom wij het tot nu toe niet gedaan hebben. Wat ligt er bij jullie op dak?
 7. Voor de kenners, denk ik. We hadden hier toch ook een motordraadje?
 8. Welkom en veel plezier hier!
 9. Oei Hans, Van Doorne beter dan Alonso? Ik zou het prachtig vinden! Maar ik denk dat de macht van Alonso nog te groot is en dat de auto helemaal op zijn rijstijl zal worden aangepast. Maar, hier ook al vol verwachting! Wat ik er zo van lees, is de RB14 een stuk beter dan de RB13. Al hoorde ik Verstappen wel zeggen dat ze naar Melbourne sowieso nog onderdelen meenemen waarvan ze weten dat die beter zijn dan waarmee ze getest hebben. Wordt weer spannend!
 10. Voorstellen

  Welkom en veel plezier hier!
 11. Dat had ik niet verwacht Hans! De P160 was zo'n typische zeep, die in heel Italië door barbiers gebruikt werd en dus beschikbaar was in kilo-blokken. Het was beschikbaar tot ergens in 2011 denk ik en toen we net begonnen, kochten we altijd heel voorzichtig 3 kilo tipo morbido en 3 kilo tipo duro. Beide met amandelgeur. Prima zepen allebei en vooral bekend geworden toen ze niet meer geproduceerd werden. Het schijnt dat de oorspronkelijke producent er domweg mee gestopt is. Je hebt nadien nog wel eens de pogingen gezien denk ik om die zeepgeur weer terug te brengen. Inclusief de oorspronkelijke kleuren, maar dat is volgens mij nooit een succes geworden. Ook weer typisch zo'n product, waar we met gemak 40 kilo van hadden kunnen kopen, toen ze nog volop beschikbaar waren en toen was er plotseling geen broodje meer te krijgen....
 12. Vanmorgen een pot gepakt, waarin ik ooit een stuk zeep moet hebben gedaan. Vanwege wat ompakken kwam ik die weer tegen. Bij het opschuimen en opbrengen bleek dat de P160 duro te zijn (kennen we die nog???) Schuim was (nog steeds) van goede kwaliteit, moest voor een dikke tweede laag nog een keer extra schuim opkloppen, maar het voelde en rook nog prima. Flink wat kilo's daarvan verstuurd of delen daarvan!
 13. Even je voorraad aanvullen? Alle BdF zepen en asb's, samen voor € 75,-! Maar, alleen vandaag dus he!
 14. Leuk terug te lezen! Bekend handschrift!
 15. Als je de term agressief niet meer wilt gebruiken Hans, dan is er wel iets anders nodig. Want agressief, dat geeft volgens mij nu nog weer dat er verschil zit tussen efficiënt / effectief (waartoe wij altijd de Pearl krabbers rekenen) en krabbers als de Roedter. Net als Marcel al aangeeft, is de blade gap (is daar al Nld voor?) een bepalende factor. Maar je kunt als adviserende verkoper natuurlijk niet aan de potentiële klant beginnen over de blade gap. Agressief is tot nu toe nu typisch de term die iemand waarschuwt. Want iedereen wil natuurlijk effectief en efficiënt. En iedereen, zo leert de ervaring, denkt ook dat hij best kan beginnen met een effectieve krabber. Maar als je begint met een krabber die we tot nu toe agressief noemden, dan komt dat niet goed. Is streng een goede term? Mild vs streng? Of, om bij de jeugd aan te sluiten (denk ik): Wreed! Da's een wrede krabber dude!
×