Ga naar inhoud

GladJakker

Lid
 • Aantal items

  384
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over GladJakker

 • Titel
  Astra Groen
 1. SvdD 18 december tot en met 24 december 2017

  Proraso groen pre-shave Omega 80067 TOBS Eton College Merkur 39c Derby Extra (1x) Proraso groen AS Proraso groen ASB Na even wat scheerbeurten niet te hebben beschreven en één Lord Platinum Class mesje (4x) te hebben versleten. Een krappe week aan gezichtsbegroeiing verwijderd. Dat ging met het Derby-mesje soepel en probleemloos. De AS gaf wel wat prik en het voelt ook wel een beetje als een ruwe beurt. Het vorige Derby-mesje ging vijf keer mee, dus we moeten er het eind van het jaar wel mee kunnen halen.
 2. SvdD 20 november - 26 november

  Victoria Super Daxer Proraso rood scheerzeep Parker 90R Hema-mesje (10x) Proraso rood AS Bogena uiercrème Met betrekkelijk eenvoudige middelen een heerlijke scheerbeurt. Was het perfect glad? Nee, dat niet, maar het was wel easy as sunday morning.
 3. SvdD 13 november - 19 november

  Omega 80067 TOBS Lavender Parker 90 R Hema-mesje (7x) Blue Stratos AS Bogena uiercrème De interpretatie van een lavendelgeur stond me vandaag niet tegen, zul je net zien dat als de bodem van de pot in zicht komt dat je een geur beter gaat waarderen. Het Hema-mesje blijft het lekker doen en ook de Parker voelde plezierig aan. Mild, maar toch effectief. In drie gangen lekker glad, zonder dat AS prik gaf.
 4. SvdD 6 - 12 november

  Mijn bezwaren tegen de term DDS heb ik eerder hier al kenbaar gemaakt. Ik blijf daarbij, maar thans strekt mijn bezwaar zich ook uit tegen de weekindeling. De zondag is de eerste dag van de week. Dat gezegd hebbende, ik heb mij vandaag geschoren. Omega 80067 TOBS Mr Taylors Mühle R41 Twist Hema (6x) Pitralon Polar Bogena uiercrème Gladder dan in veel andere beurten. Maar toch ook wel een beetje een schraal gevoel, ondanks de verzorgende kwaliteiten van de uiercrème. De R41 gaat voorlopig weer op stal.
 5. SvdD 6 - 12 november

  Omega 80067 Proraso rood scheerzeep Parker 90R Hema-mesje (5x) Proraso rood AS De Vergulde Hand ASB Een Scheerbeurt van Vandaag met eenvoudige middelen als ik de opsomming van hierboven zo nog eens nader beschouw. Maar dat deed niks af aan de kwaliteit. Ik merk wel dat ik wat makkelijker naar de Proraso zeep grijp sinds er een bijpassende AS is.
 6. SvdD 6 - 12 november

  TFS Crazy Sandalwood pre-shave Omega 80067 TFS Crazy Sandalwood Mühle R41 Twist Hema-mesje (4x) DVH aluinstick Proraso rood AS De Vergulde Hand ASB Ik heb enige schroom om onder DDS te posten, ik scheer me immers niet dagelijks, dus zou De Scheerbeurt van Vandaag beter passen. Het is overigens ook een betere vertaling van Shave of the Day, anders zouden de Angelsaksen immers ook wel reppen over The Daily Shave. Maar dat geheel terzijde. De gebruikelijke zondagse scheerbeurt sneuvelde omdat ik de piketdienst van een kantoorgenoot had overgenomen en de piketcentrale mij om 7.45 uur naar het hoofdbureau van politie dirigeerde. Zowel de verdachte als de rechercheur hadden overigens beiden meer gezichtsbeharing dan ik, dus ik viel niet uit de toon. Toen ik toch al "over tijd" was, maakte het ook niet meer zoveel uit om de scheerbeurt vandaag naar de avond te verplaatsen. En dat werd een sandalhout-beurt, past ook beter bij de avond dan bij de ochtend. Zelfs bij frissere temperaturen wil je de ochtend toch kwiek beginnen, maar in de avond mag het allemaal wel wat zwaarder. Gezien de achterstalligheid maar weer eens gekozen voor de R41. En dat was geen teleurstelling, wel een bloedpuntje waar de aluinstick aan te pas moest komen, maar niet oncomfortabel en wel heel glad. De rode AS van Proraso vind ik nog steeds een schot in de roos op sandalenhout-gebied en het past ook prima bij de ASB van de Vergulde Hand. Die combinatie is ook een blijvertje.
 7. SvdD 30 okt - 5 nov

  Omega 80067 TOBS Lavender Merkur 39c Hema-mesje (3x) Blue Stratos AS Proraso blauw ASB Een heerlijk knisperend mesje, lekker glad, gewoon een fijne scheerbeurt. Nog even overwogen om in het kader van Movember de snor te laten staan, maar toch maar geschoren. Zo'n halfslachtige snor is ook net niks.
 8. SOTD 23 -29 oktober

  Proraso groen pre-shave Omega 80067 TFS RasoZero Merkur 39c Hema-mesje (2x) Proraso groen AS Proraso groen ASB Terwijl de dagen kouder worden en de wind rond het huis guurt en er gisteren al erwtensoep op het menu stond toch maar gekozen voor een scheerbeurt die je ook in zomerse tijden zou kunnen doen. En dat viel absoluut niet tegen, de pre-shave geeft wel een verkoelend effect, maar de zeep lijkt mij geschikt voor het hele jaar. Zepig met een vleug eucalyptus, een heel goede all rounder. De Merkur 39c scheert net wat effectiever en moeitelozer dan de Parker. Bovengemiddelde scheerbeurt.
 9. SOTD 23 -29 oktober

  Omega 80067 TOBS Natural Shavingcream Parker 90R Hema-mesje (1x) Blue Stratos AS Proraso wit ASB In de eerste ronde voelde het mesje wat trekkerig en bot aan en dat had ik van een Hema-mesje toch niet verwacht. Tijdens de tweede en derde gang de kwast nog maar eens goed in het warme water gedoopt en met het wat nattere schuim wist het Hema-mesje goed raad. De AS gaf nagenoeg geen prik.
 10. SOTD 16 -23 oktober

  Omega 80067 TOBS Mr Taylors Parker 90R PolSilver SI (11x) Pitralon Polar AS Bogena uiercrème Vorig jaar was Mr Taylors de meest gebruikte scheercrème van het jaar. Tot op heden blijft het gebruik sterk achter en dat is ergens wel onterecht. Maar ja, keuzes, keuzes... Het mesje is wel op, want de AS gaf toch wat meer prik dan het scheerresultaat rechtvaardigde en ook de uiercrème was erg welkom.
 11. SOTD 16 -23 oktober

  Voor de verandering geen pre-shave Omega 80067 Proraso blauw scheercrème Parker 90R PolSilver SI (10x) Blue Stratos AS Proraso blauw ASB Het was weer een heerlijke midweekse scheerbeurt. Voor mij als kopsopper lijkt de crème van Proraso toch net wat romiger en plezieriger dan de zeep. En over de zeep had ik na de vorige scheerbeurt met Proraso rode zeep al de loftrompet gestoken qua prijs/kwaliteit-verhouding. Nadeel is dan wel weer dat Proraso wel de moeite neemt om drie nieuwe "Single Blade" lijnen uit te zetten maar ze niet de moeite nemen de blauwe lijn van een pre-shave, zeep en AS te voorzien. Rare jongens die romeinen...
 12. SOTD 9 oktober - 15 oktober

  Bartex als pre-shave Omega 80067 Proraso rood scheerzeep Parker 90R PolSilver SI (9x) Proraso rood AS De Vergulde Hand ASB De rode Proraso heeft toch een wat chemisch en zoetig luchtje, maar de prijs/kwaliteit-verhouding is erg goed en die wordt in dat opzicht alleen overtroffen door de Palmolive Classic. Maar als de bodem in zicht komt ren ik niet naar de winkel voor een nieuwe pot. Dit jaar is er geen nieuwe zeep bij gekomen. Op overzienbare tijd gaan de TOBS Lavender en de Palmolive Classic wel op en dan mag er weer wat nieuws bij komen. Mijn gedachten gaan nu uit naar de sandelhout van TOBS of Mühle. Maar het overwegen van de koop is leuke dan de koop zelf. Of, het bezit van de zaak is het einde van het vermaak...
 13. SOTD 2 oktober tot en met 8 oktober 2017

  TFS Crazy Sandalwood pre-shave Omega 80067 TFS Crazy sandalwood Parker 90R PolSilver SI (7x) Proraso rood AS De Vergulde Hand ASB Het leuke van deze Parker is dat hij erg mak is. Maar dat wil niet zeggen dat het daardoor een krabber is die je ook hersenloos kan gebruiken. Wil je efficiënt scheren, dan moet je de hoek goed in de gaten houden. Dat ging zo goed dat ik twee maal de after shave heb opgebracht, omdat ik de eerste keer in het geheel geen prik voelde dacht ik dat ik wat weinig op mijn hand had gesprenkeld. Bijkomend voordeel van deze comfortabele scheerbeurt is dat ik nu heerlijk geur...
 14. SOTD 2 oktober tot en met 8 oktober 2017

  Bartex als pre-shave Omega 80067 TOBS Lavender Merkur 39c PolSilver SI (6x) Blue Stratos AS Bogena uiercrème Zelfde constellatie als de vorige keer, met uitzondering van de afwerking met uiercrème. De bodem van de TOBS Lavendel komt in zicht en het zal er om gaan spannen of die dit jaar nog op komt.
 15. SOTD 25 september - 1 oktober

  Bartex als pre-shave Omega 80067 TOBS Lavender Merkur 39c Polsilver SI (5x) Blue Stratos AS Proraso wit ASB Een heel erg gladde beurt in drie bedrijven. Met een beetje irritatie, dat dan weer wel. De geurcombinatie van lavendel, Blue Stratos en de witte Proraso doet me denken aan versgewassen beddengoed. Je kunt kwalijker rieken...
×