Ga naar inhoud

mhharsta

Gouden donateur
 • Aantal items

  3252
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over mhharsta

Persoonlijke informatie

 • Woonplaats
  Groningen
 1. Show je 'Scheerkist'

  Dikke pech Tony. Hopelijk is het bij glasschade gebleven.
 2. Show je aankopen!

  Bij de volgense sneeuwster zal ik een SOTD posten Wim, en koffie met........
 3. Show je aankopen!

  Een scheut advocaat over een flinke punt "sneeuwster"
 4. Wat heb je geslepen vandaag?

  De CF heb ik indertijd van MisterT overgenomen, en ik heb hem vanaf het begin gebruikt met olie en dan 100 slagen. Dat werkt inderdaad uitstekend, vandaar dat ik de steen niet anders ben gaan gebruiken. Minder slagen heb ik nooit geprobeerd. Ik ben trouwens wel benieuwd of ik het verschil zal merken tussen minder slagen en olie / water.
 5. Wat heb je geslepen vandaag?

  Bedankt voor jullie antwoorden. Ik zal de CF dit het weekend eens testen met 30 slagen water / drupje afwasmiddel.
 6. Wat heb je geslepen vandaag?

  Is dat voor je gevoel minder agressief / scherp dan 100 x Richard, of merk je eigenlijk geen verschil en is meer dan 30 overbodig? Edit: jij gebruikt de CF toch ook na de 12K Naniwa Richard?
 7. SvdD 11 december - 17 december

  Je geeft er weer een aardige draai de andere kant op Hans ! En dat je "6 gangen" nodig hebt......... kwestie van met de grove kant beginnen, dan lukt het echt in 3 .
 8. Wat heb je geslepen vandaag?

  De CF met olie levert mij ook een enorm scherpe snede op. Ik heb tot nu altijd zo'n 100 slagen gedaan over de CF met olie. Scheer ik meerdere dagen achtereen met een open mes, dan heb ik de voorkeur voor de Jnat als finisher. Na een paar dagen krabber en wat meer "baard" vind ik de snede van de CF dan weer erg fijn. Voor iedere dag is me een mes van de CF wat te agressief. Volgens mij geven de meeste CF bezitters op het forum een groot aantal slagen over de CF. Als ik de Jnat als finisher gebruik zijn na de naniwa 12K een 30-tal slagen op schoon water voor mij voldoende om een comfortabel scherend mes te krijgen. Een ietsje meer scherpte vind ik soms wel prettig en dan grijp ik terug naar het paneeltje met crox. Zoals ik lees uit jou ervaringen Arnout, geeft meer gepolijst op de CF ook meer agressieve scherpte. Zelf heb ik nog niet geexperimenteerd met minder slagen op de CF; de Jnat is hier veel meer aan de beurt geweest. Ik wil het toch wel eens proberen met wat minder werk op de CF met olie, of met water met een drupje afwasmiddel. Precies tussen de Jnat en de CF zou voor mij perfect zijn, maar ja, meer of minder baard om te scheren, verschillende messen, en ook niet iedere dag is hetzelfde
 9. Show je aankopen!

  Ik vind het knap dat je die bestelknop voor de zeep nog steeds kan vinden Chris! Met 15 stuks scheerzeep in de kast kan ik me er niet toe zetten nog meer zeep aan te schaffen. Dat probleem heb ik gelukkig niet met open messen, waar ik er wel wat meer van heb
 10. Slijpstenen club, show en vertel

  Daar heb je mooie stenen liggen Arnout!
 11. SvdD 11 december - 17 december

  Je zit er net even naast Hans; de eerste 2 gangen met de grove kant, en de laatste (meestal overbodige gang) met de fijne kant, om de zeep op te scheren. Zo hoort het .
 12. 3e gang met water ??

  3 Rondjes met niet te dun schuim. Wel gebruik ik bij iedere gang inzepen wat druppels extra water om het niet te laten "drogen" in de tijd die het scheren me kost. Met alleen water heb ik me nog nooit geschoren. Ook voor een eventuele touch-up heb ik nog wel wat zeep in de kwast zitten.
 13. uitspoelen kwast

  Zoals EFSK en PI56; onder rustig stromend water van bovenaf en uitschudden. Zeker niet droogdraaien in een ruwe handdoek. Ik neem er wel de tijd voor om na gebruik het scheerspul te reinigen, maar het blijft wel allemaal als nieuw.
 14. Wat heb je geslepen vandaag?

  Je hebt ondertussen flink wat messen en stenen onder handen gehad Arnout; waar plaats jij de Charnley Forest nu als finisher?
 15. SvdD 11 december - 17 december

  Niks mis met het plaatje, maar hier past in dit geval wel een beetje tekst
×