Ga naar inhoud

efsk

Gouden donateur
 • Aantal items

  10711
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over efsk

Persoonlijke informatie

 • Beroep
  Mooi man
 • Woonplaats
  De Buitengewesten
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-70

Recente bezoekers van dit profiel

62 profielweergaven
 1. Wat heb je geslepen vandaag?

  Dat is niet wat ik schreef. Ik merk wel verschil, maar ik vind het niet zó veel beter dat ik bereid ben in die leercurve te stappen of de bijbehorende investering te doen. Ik heb namelijk een setup die precies voloet aan mijn behoefte.
 2. Wat heb je geslepen vandaag?

  Dat weet ik, maar daar het slijpen voor mij geen hobby is heb ik geen zin of behoefte dat alles uit te testen. De progressie zoals ik die nu heb is voor mij uitstekend om een voor mij plezierige snede te krijgen, en dat iedere keer opnieuw zonder verdere moeite. Dat is dus uitstekend. Bij het overnemen van een mes van een ander ervaar ik andere snedes, maar hoewel daar hele lekkere tussen zitten heeft geen ervan me nog overtuigd het anders te gaan doen. Overigens doe ik er 30 op olie.
 3. SvdD 11 december - 17 december

  Brad Sears/Morris & Forndran Polo 2 in Finest Badger, Roze Haslinger Sandalholz Ziglar (t) Voskhod (3) Tunney aluin Gister wegens opspelende van alles niet aan scheren toegekomen, dan vanochtend maar effe. Een vluggertje was dat, dus gepakt wat voorhanden lag en dat was op de zeep na hetzelfde gereedsschap als de vorige keer. De kwastzeepcombi was excellent, de Ziglar leek gang 1 moeite te hebben met de meerdaagse baard, maar gang 2 meteen tegen de vleug en huppelekee prima. Gang drie overgeslagen, het was helemaal prima zo.
 4. Wat heb je geslepen vandaag?

  Toen ik de steen net had deed ik dat ook, water met drupje afwasmiddel. Na met @MisterT te hebben gesproken bij de eerste shavingsocietybijeenkomst ben ik olie gaan proberen en eigenlijk bevalt die snede me beter. Meer scherpte bij gelijk comfort.
 5. Show je aankopen!

  Met kwark vind ik het lekkerder dan met room moet ik je zeggen.
 6. SvdD 11 december - 17 december

  Dat trekt mijn huid niet. Doe ik dat op de hals dan wordt dat éen groot bloedpunt.
 7. Wat heb je geslepen vandaag?

  1k-2k 5k-8k-12k-CFolie is de progressie. Ik concludeerde dat op mijn steen 30 ook lekker was. Zelf ervaar ik de CF ook helemaal niet als agressief. Nu is dat een relatieve term, en is het best mogelijk dat in vergelijk met een jnat een CF de agressiefste van het stel is, maar ik vind de CF snede na 30, 50 of 100 lagen een erg plezierige snede geven.
 8. Wat heb je geslepen vandaag?

  ik doe tegenwoordig hooguit een slag of dertig op de CF, met olie. Vind ik een fijne snede opleveren, waarbij naar mijn gevoel niet aan comfort ingeboet wordt.
 9. Show je aankopen!

  die fles advocaat oplepelen is op zich geen slecht idee.
 10. SvdD 11 december - 17 december

  Stapsgewijs dichterbij. De eerste gang met de groffe, de tweede met de fijne, en de derde goeddeels om de zeep op te krijgen ook met de fijne.
 11. uitspoelen kwast

  drogen doe ik helemaal niet trouwens. Na het uitschudden wegzetten en tegen de tijd dat de kwast aan de beurt is issie wel opgedroogd.
 12. uitspoelen kwast

  Hoe maak je je kwast voor het scheren nat en hoeveel druk gebruik je bij laden en kloppen? Meer is bj reinigen namelijk niet nodig. Ik knijp na gebruik éen keer het restant schuim eruit, dan houd ik de kwast vast met duim en wijsvinger om de knot om een beetje bij elkaar te houden. Vervolgens rustig stromend water van boven in in de knot laten lopen, en op de handpalm bewegen zoals je zou doen als je schuim maakt. Dit kan je nog een keer herhalen, en eindigen met alleen even wtr in de knot laten lopen. Dan een paar keer goed uitschudden. Komt er bij het uitschudden nog wat schuim uit de krochten van de knot gekropen een keer herhalen. Zo niet: ruiken. Ruikt het nog naar je zeep herhalen. Zo niet: klaar.
 13. 3e gang met water ??

  ik niet te dun, vind ik niet lekker.
 14. 3e gang met water ??

  Elke gang goed inzepen, soms met een keer extra de kwast langs de waterstraal.
 15. SvdD 11 december - 17 december

  Zie hier Chris.
×