Ga naar inhoud

Mikali

Gouden donateur
 • Aantal items

  496
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Mikali

 • Titel
  Astra Groen
 • Verjaardag 09-08-87

Persoonlijke informatie

 • Beroep
  Waterklerk / Operator
 • Woonplaats
  Ranst
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-09-01
 1. SvdD in de maak

  Ik vind het knap! En het resultaat mag er dan ook naar zijn.
 2. Goede (scheer) voornemens 2018

  Ik wil een betere slijper zijn dan ik nu ben
 3. Wat heb je geslepen vandaag?

  Dit mes ook aan mijn vader gegeven die zich er ook mee heeft geschoren en goed heeft bevonden. Enkel de kant (op de steen de "van u weg" stroke) was net ietsje minder comfortabel. Dit zal te maken hebben met mijn nog niet zuiver techniek dus daaraan moet ik werken. Vandaag dan nog maar eens de Charlex geslepen. Dit keer van 1K to 16K, zelfde verhaal als hierboven met de Juventus. Enkel ditmaal gefinished op de Ozaki Kiita. Vorige keren ben ik tot de 8K gegaan voor de Jnat, dus benieuwd morgevroeg of ik verschil ga merken.
 4. Wat heb je geslepen vandaag?

  +1
 5. Wat heb je geslepen vandaag?

  Hierover zijn de meningen sterk verdeeld. Ik denk dat snuff voor de 20k adviseerd niet meer dan een 8-tal slagen te gebruiken. Op een ander forum las ik dat men zegt tot 50- 100 slagen te hebben gedaan en dat bleef hetzelfde volgens hem. Ik ben nog aant experimenteren lol
 6. Wat heb je geslepen vandaag?

  Ik heb gisteren mijn Juventus nog eens geslepen. Van de 1k tot de 20k. Veel gekeken met de microscoop en heb eens opgeschreven hoeveel slagen ik deed. Eerder deze week de Ax methode eens getest, en al was het resultaat niet super, met slechts 21 slagen per kant scheerde het mes wel. Dus deze keer deed ik 5 slagen een rechte stroke, en 5 slagen x stroke. Zo'n 4 keer om dan nog 5 x's te doen maar vederlicht. Bij de 1k waren het er iets meer, voorafgegaan door wat cirkels. Bij de 16k wat minder. De 20k kreeg iets van een 20 slagen. Deze ochtend geschoren en was superglad. Wat opviel was dat in het begin het niet goed ging, tot ik absoluut geen druk meer gebruikte, ging als boter door 2 dagen stoppels, zelfs ATG. Moraal van het verhaal: less is more en hier ga ik meer mee experimenteren.
 7. Vaak gehoord, maar is het ook waar?

  Het is al gezegd maar ik merk dat hoe scherper het mes (open mes voor mij) hoe minder druk ik mag zetten, en bijgevolg hoe gladder het resultaat, en geen irritatie... Na enkele jaren scheren moet ik hier nog altijd op letten.
 8. Mijn vrouwjte : positief nieuws

  Goei nieuws voor Kerst!
 9. Nieuwe website

  Ik vind het wel beter... Vooral mobiel, zonder die tapatalk rommel hehe
 10. Wat heb je geslepen vandaag?

  Ook je bezigheid dus. Ik ben terug bezig op doe Thiers, dit keer met 2 laagjes tape om de bevel wat te verkleinen en minder last te hebbe met de kromme geometrie. Kijken of het wat uithaalt...
 11. Wat heb je geslepen vandaag?

  Gisterenavond de Charlex na te hebben bot gemaakt opnieuw voorzien van een bevel op de Shapton GS 2K. Daarna de Shapton GS 4k en 8K om te eindigen op de Ozaki Kiita met tomo nagura slurry. Shave test was uitzondelijk goed dus ikke blij !
 12. SvdD 4-12 tot 10-12

  Deze ochtend geschoren met mijn vers geslepen Charlex. Heerlijke scheerbeurt, geen aluin waargenomen en BBS !! - Maseto Fan shape 30mm - Charlex straight - CF pre shave - MdC Agrumes - aluin - dr Harris Arlington ASM - dr Harris Arlington talkpoeder
 13. Martin de Candre irritatie

  Wel de CF lime heeft hij en niks last mee...
 14. Martin de Candre irritatie

  Is er nog iemand die ooit irratie kreeg (rode brandende nek) van MdC zeep ? Voor de verduidelijking, ik ben eraan verkocht, maar mijn vader heeft de "Agrumes" geprobeerd en kreeg er dus irritatie van. Hij gaat nu de Vetyver eens proberen om uit te sluiten waaraan het licht, de algemene ingredienten van de zeep, of iets bepaald in de Agrumes ... Nog iemand dit soms voor gehad ?
×