Ga naar inhoud

kalerolf

Zilveren donateur
 • Aantal items

  8367
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over kalerolf

 • Titel
  Walbusch B5
 • Verjaardag 19-12-1960

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  rolf
 • Beroep
  Partime barbier
 • Woonplaats
  Nieuw Vennep
 • Begonnen met klassiek scheren
  11-01-74
 1. Wat heb je geslepen vandaag?

  Tja ik begin gewoon goed ipv snel.. Verschil is er, zo gebruik ik alles wat onder de 1k zit om mijn keukenmessen een beginsnede te geven en vanaf 1k begin ik bij mijn of een ander zijn scheermes.. wie weet ben ik gewoon zuiniger op mijn en een ander zijn spullen.. wie zal het zeggen. Dit zeggende het is mij verder ook geen discussie waard. Doe wat je denkt te moeten doen.
 2. Hallo iedereen

  Welkom
 3. Wat heb je geslepen vandaag?

  Alles onder de 1k is te laag.. geeft enkel maar meer krassen. Onder de 1k is de Chip snel weg maar je hebt extra werk om die extra krassen uit je snede te krijgen.. 3 of 4 lagen tape en dan op de 1k werkt ook. Hoe meer het vordert met verwijderen van de chip er telkens een laag tape verwijderen tot je weer tot de juiste slijphoek komt
 4. SRP

  Ohhh vandaar vond het al zo vreemd dat een welbekende domein in eens veranderd met een minimale verandering in de naam. Boze forumlid of valt er wat te halen dan dat het gekaapt is vraag je je dan af. Vreemd en rare praktijken daar.. zo zie je maar je kan niet iedereen vertrouwen op zijn goede naam.
 5. Eerste scheerbeurt en de vragen :)

  Kan wel op die manier HiFuMi maar Neen ik neem een vochtige doek met warm water daarna zoals beschreven in mijn betoog.: ( even knip en plak gedaan) Dit inschuimen doe je bij voorkeur met een natte maar geen zeiknatte kwast. Even uitschudden voor het zeep laden en schuimen.
 6. Eerste scheerbeurt en de vragen :)

  Hoi Bart fijn dat de eerste meeviel.. Het trekkerige kan je inderdaad wijten aan het nog niet onder de knie hebben van overal de juiste scheer hoek van je mes. Betreft het stropen voor je volgende scheerbeurt. Neem de tijd ervoor, de snelheid zoals je op youtube filmpjes ziet komt vanzelf.. belangrijkst is mes vlak op je strop.. enige druk mag en kan maar is niet noodzakelijk. Het gewicht van het mes doet vaak al voldoende. Goede voorbereiding is het halve werk voor een prettige scheerbeurt was je gezicht voordien en schuim vodoende in zodat je baardhaartjes zachter kunnen worden. Dit inschuimen doe je bij voorkeur met een natte maar geen zeiknatte kwast. Even uitschudden voor het zeep laden en schuimen. Probeer beide handen te gebruiken tijdens het scheren dit werkt het makkelijkst maar is niet noodzakelijk ken er zat die enkel 1 hand gebruiken. In het begin is het wennen en zoeken hoe je je mes houd maar gaat zeker goed komen. Kijk in de spiegel hoe je het beste bij de haartjes komt door gekke bekken te trekken om ook zo je huid te strekken. Kin en onder de neus zijn vaak een lastig punt maar ook hier is het zo als je het te pakken hebt kan het bijna met je ogen dicht. Overigens op je gezicht geld geen druk, het mes is scherp genoeg om door de stevigste baard heen te gaan.. scheer in het begin op een rustig moment. Weet niet of je kids of nieuwsgierige partner hebt die kunnen afleiden probeer dat te vermijden in het begin. Geen stress en rustig aan te werk gaan. Je Bastet is een mooi mes,hier ga je nog tijdje plezier van hebben.. Succes met de volgende scheerbeurten
 7. SvdD 15 januari tot en met 21 januari 2018

  Helemaal met je eens.
 8. Show je aankopen!

  Lukt niet om het bij 10 te houden.. Mooi mes.
 9. SvdD 15 januari tot en met 21 januari 2018

  Onderzoek doet vaak kopen .. is net als puppies kijken.. " we gaan alleen kijken zeggen we dan." Maar komt thuis met ....
 10. SvdD 15 januari tot en met 21 januari 2018

  Vanmorgen vroeg wakker had afspraak met een boer uit de buurt dat ik zijn omgewaaide eik zou opruimen.. hout wat nu grotendeels in mijn tuin ligt om nog kleiner te zagen.. maar kan gerust zeggen dat er aardig wat bruikbaar hout vanaf komt.. hier wil ik ook het sprongetje maken naar de scheerbeurt. Getooid in houthakkers hemd en met een ...hallo Jumbo Sven Kramer muts op bestijg ik de trap naar de badkamer.( eindelijk haar door die muts) Scheer spullen bij elkaar gezocht, scuttle gevuld met warm water. Stroppen van het mes. Schuim kloppen en na een fijne uitgebreide douche beurt het haar van bijna een week weggemaaid. Cyril R Salter indian Sandalwood. Rolf custom. Silvertip. Heljestrand 5/8. Givency blue label.
 11. Show je aankopen!

  Kan je snel achterkomen.. eerst even snijden en dan gebruiken.. foto's voor en na gebruik zou leuk zijn of eigenlijk een must om ons de juiste werking te laten zien.
 12. De Latrine

  Dat kan alleen met een Coticule die comfo snede. Jongens met een goede snede op een bijl kan je zelf scheren.. techniek, techniek.
 13. Show je aankopen!

  Is het andere formule dan JA..oude formule dan NEEN.. Overigens niks mis met het schuim wat je er mee verkrijgt.. vol vet en blijft goed staan en verzorgd goede nazorg voor je huid.. super zuinig ook nog eens.. helaas maar een houdbaar datum van 2 jaar, die ga je aan het eind van de rit voor het grootste gedeelte weg kieperen Hans als je je hele zeep rotatie op pijl wilt houden . Uitgedroogd.[emoji6]
 14. Nuàvia Nera

  [emoji3] Dit moet ter plekke toch.. fijne reis en neem een lege koffer mee.
 15. SvdD 15 januari tot en met 21 januari 2018

  Bastet. Arko Rolf custom goede scheerbeurt
×