Ga naar inhoud

decraew

Lid
 • Aantal items

  174
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over decraew

 • Titel
  Vergulde Hand
 • Verjaardag 14 februari

Persoonlijke informatie

 • Voornaam
  Wim
 • Beroep
  -
 • Woonplaats
  Duffel
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-99
 1. Een beetje wel misschien, maar eerder nog door een aantal individuen in m'n familie - ik heb bvb een nonkel die violen en cello's bouwt en repareert.
 2. Meestal ben ik zo intens bezig met een hobby dat er voor méér dan een paar geen plaats is. Dat is heel lang wetshaving en alles errond geweest, maar daarvan ben ik genezen Verzamelwoedes die ik gehad heb zijn onder andere ... (open) scheermessen uiteraard parfum's, de betere Whiskey en Rum, en mechanische uurwerken. Verder ben ik al een jaar of 12 aikido beoefenaar (maar momenteel even niet wegens geen tijd en energie meer over), en dans ik al een jaar of 10 de argentijnse tango met m'n wederhelft. Ik luister veel naar muziek en lees ook wel wat af, maar dat beschouw ik niet zozeer als een hobby. Maar m'n grote passie/hobby momenteel is houtbewerking (meubeltjes maken).
 3. Huh? Is dat een hobby ?? Ik krijg daar beroepsmatig al genoeg mee te maken, in m'n vrije tijd ... nopethankyouverymuch !!
 4. Vorige week verworven via een partiële ruil: Ik ben nogal een fan van Panerai uurwerken, maar heb er absoluut de centen niet voor over, daarom is deze wel iets voor mij ... Oh ja, ik ben in blijde verwachting van dit beest hier: Absoluut Ron en het probleem is: is een véél duurdere hobby dan scheergerief verzamelen !
 5. Volledig eens met Kalerolf: - in eerste instantie het handvat behouden. Gewoon met zeer fijn schuurpapier / daarna micromesh of één of andere polijstpasta. Best geen vilten polijstwiel gebruiken, daarmee kan je je handvat snel en gemakkelijk om zeep helpen. - de snede van het mes ziet er echt goed uit, dus zeker geen grove stenen gebruiken (zeker niet < 1000, en zelfs 1000 is in dit geval wat overkill denk ik dus als je die wil gebruiken niet te veel bewegingen ermee). Bereid je ook voor, lees eens e.e.a. over de verschillende tests die je kan doen. Vooraleer je eraan begint, "reset" het mes door het even over de rand van een glas te halen. Wat nuttig naslagwerk, vooraleer je eraan begint vind je hier: http://www.coticule.be/CSA.html
 6. Ziet er prima uit, dat scheermes ! Hoe ga je het slijpen aanpassen als ik vragen mag ? ... en gewoon ook nog even bevestigen wat velen al gezegd hebben: die chinese scheermessen zijn troep. Zijn er goed uit van ver, maar je kan daar echt niets mee aanvangen.
 7. Muziek

  Voor de metalheads ! Vorige week toevallig gehoord op Studio Brussel. I liked it, maar ben toen de naam vergeten. Eerder deze week was ik aanwezig op de Mia's (idee van m'n wederhelft, is niet m'n ding), toen ik hun naam hoorde (genomineerd voor o.a. beste videoclip en beste live performance). Ik ben absoluut geen metal fan, maar deze schijf is prima wat mij betreft !
 8. open scheermes of DE?

  Zoals jij, plus dat ik eerst m'n gezicht was met een goede zeep (=waaruit ze de glycerine niet verwijderd hebben bij de productie) en goed laat weken onder de douche. Voor het overige kies ik uiteraard een goede zeep of crème. Er zijn er veel, maar er is nog meer crap op de markt.
 9. open scheermes of DE?

  Zoals gesuggereerd hierboven ... dat kan normaal gezien niet, dan doe je iets verkeerd. Ik vermoed dat je niet goed stropt, wat toch wel essentieel is. Ik heb vorig weekend bezoek gehad van iemand die me via SRP had gecontacteerd om zijn Wade & Butcher te slijpen. Geen probleem, kom maar af. Bleek dat dat mes perfect scherp was. Toen ik doorvroeg bleek hij totaal geen aandacht te besteden aan het voorbereiden van zijn baard, en hij gebruikte een flutzeep.
 10. Muziek

  En speciaal voor de Metal fans, m'n favouriete metal nummer van het voorbije jaar: "Varken" van "Fleddy Melculy". Voornamelijk vanwege de tekst.
 11. Muziek

  Is wel grappig, jij luisterde blijkbaar naar dezelfde muziek als ik vroeger. Swans, Sonic Youth, Einstuerzende, ... blijkbaar ook Foetus ! "Nail" van SFOTW is nog steeds één van m'n all-time favourites en nog steeds zeer goed beluisterbaar. Waar ik ook héél erg fan van was en lang gebleven ben zijn de Butthole Surfers. Nog een Foetus projectje dat ik wel kon smaken: En de Surfers:
 12. Muziek

  Nice, ik kende die groep niet ! "Private Investigations" van Dire Straits is één van m'n all-time favourite nummers ...
 13. Muziek

  Snap ik. Anderzijds ... er zitten een aantal ongelooflijke pareltjes tussen. Abbey Road, den dubbele witte, Sergeant Pepper's, Revolver, Rubber Soul, zelfs Let it Be.
 14. Muziek

  Moeilijk om uit te leggen eh ? Gaat van heel lang geleden https://goo.gl/L9LrNE , over https://goo.gl/awfSjj , https://goo.gl/aZxRYS (album versie helaas niet te vinden), https://goo.gl/tKZCVP , https://goo.gl/B69EzH , https://goo.gl/7JrrZQ en héél veel andere muziek. En wat is er mis met lekkere popmuziek ?
 15. Muziek

  Mee eens. Bovendien, ik denk dat ik te lang te dikwijls te hard naar lawaai heb geluisterd, want ik kan zo'n toestanden maar 10' aan, daarna heb ik het wel weer gehad. Sic transit gloria mundi, maar tegenwoordig heb ik al eens graag wat melodie in m'n muziek
×