Ga naar inhoud

Robgtt99

Lid
 • Aantal items

  51
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Robgtt99

 • Titel
  Vergulde Hand
 • Verjaardag 16 februari

Persoonlijke informatie

 • Woonplaats
  Amsterdam
 • Begonnen met klassiek scheren
  01-08-17
 1. Goede (scheer) voornemens 2018

  Even een extra voornemen erbij gedaan: Nadat ik de scherpte van een pas aangeschaft mes heb gevoeld, ga ik mij meer toeleggen op het slijpen Al moet ik zeggen dat mijn messen goed genoeg waren. Geen trekkerig gevoel, bbz etc. Maar het kan dus toch beter Dus voor de komende tijd: Aanschaffen goede stenen die er ook mooi uit zien (moet in de vitrine komen te liggen) (is geen straf )
 2. Mezelf even voorstellen

  Welkom. En mooie voornemens heb je.
 3. Hi, ik ben Yusuf

  Welkom. Veel leesplezier
 4. Waar zit je op te wachten?

  Dit al binnen 15 dagen. Worden nog 350 lange dagen
 5. Aloha

  Welkom.
 6. Wolfman razors

  Lijkt mij een heel goed plan...... .......voor jullie. Mochten er Thiers Issard’s, Koraats of Wolfmans niet gebruikt worden. Laat het mij dan weten
 7. Even voorstellen

  Welkom veel leesplezier
 8. Waar zit je op te wachten?

  Opbergdoos van thiers issard voor7 messen helaas zonder bijbehorende inhoud.
 9. Wat heb je geslepen vandaag?

  Reactie/regel een bij vallende messen Handjes zsm wegtrekken.
 10. Wat heb je geslepen vandaag?

  Zojuist mijn dovo Bismarck op de coticule. En finish op de 12k Noodgedwongen. Weliswaar. Liet hem met stroppen door mijn handen glippen. Licht sneetje in mijn hand. Gelukkig is het daarbij gebleven. Maar de dovo had een minieme beschadiging. Nagenoeg niet zichtbaar. (En misschien wel alleen maar tussen mijn oren) Maar neem liever geen risico. Scheerbeurt daarna was weer lekker. Had hem dus al veel eerder moeten slijpen.
 11. SvdD in de maak

  Ik kom om f8 met 50mm op een kleine 1,4 cm. (Nikon d700) Ik zou mij maar even moeten verdiepen in productfotografie
 12. problemen?

  Het probleem waar ik tegen aan loop is mijn budget vs mijn wensenlijstje. Maar gewoon de tijd uittrekken voor het moment, eens in de zoveel tijd het zen-moment te hebben van het slijpen van de messen, dat is gewoon het voordeel van het scheren. Bij sneller en makkelijker stap ik weer terug naar de mach5.
 13. SvdD in de maak

  Fotografie. Een van mijn hobby's. Zelf jaren analoog geschoten. Naast digitaal “voor t gevoel”. Inmiddels mijn F5 verkocht en volledig digitaal gegaan. Al meet ik nog steeds handmatig de belichting uit. Nabewerken hoort erbij. Zowel bij digitaal in lightroom als het pushen en doordrukken in de doka. Daar zit weinig verschil in. Behalve dat je bij digitaal meteen t resultaat ziet. In photoshop iemand zijn gezicht veranderen, slanker maken etc heb ik meer moeite mee. (Gevoelsmatig) Klopt dit? Lijkt mij dat je met een 18-55 objectief al een redelijk ruim dof hebt. Ook op f8. Gewoon op trial en error proberen. Dan voor evt scherpte kan je meerdere foto’s staggeren/stapelen met de verschillende dof’s. Aan de andere kant. Je foto’s zien er gewoon super uit. Dus waarom veranderen? En foto’s waarbij de scherpte verloopt naar onscherpte met een mooie bokeh zijn ook weer mooi.
 14. goedenavond allen

  Welkom Sjors, Veel leesplezier. Staat genoeg informatie op dit forum. Bekend uitgangspunt, Als je je kan beperken tot de aanschaf van 1 goed mes/krabber, kom, kwast, preshave, zeep dan klopt dit. Ik ben van mijn excuus “het is uiteindelijk goedkoper” overgestapt naar “het is duurzaam en dus milieubewust” en nu “het is een hobby” En een open mes. Ik denk dat nagenoeg iedereen die dit gebruikt dit nooit meer anders wilt. En denkt had ik dit maar eerder gedaan.
 15. Voorstellen Kuebegah

  Welkom.
×