Ga naar inhoud

Jeroen

Lid
 • Aantal items

  186
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Jeroen

 • Titel
  Vergulde Hand

Persoonlijke informatie

 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-70

Recente bezoekers van dit profiel

132 profielweergaven
 1. Nieuw avontuur

  @Harkos En dan toch iets uit de lagere regionen besteld.. is het meteen van 10 februari onderweg… nog steeds onderweg.. wil dát iets zeggen of niet.? Correctie door een hogere macht met betrokkenheid op mijn scheerverlangen en zo op voorhand mij een scheerervaring tracht te voorkomen... 't zal TNT of postNL ofzo zijn.
 2. Nieuw avontuur

  Zelfs in het scheren komt de uniciteit van de mens in beeld. Zelf ben ik in ieder geval verre van ervaringsdeskundige op het gebied van de mesjes. Jouw lijst is indrukwekkend! Eerst eens deze handvol (figuurlijk..) ervaringen op doen. Mezelf kennende zal ik niet op één merk blijven hangen. Net zoals ik ondertussen meer dan één krabber heb waarvan ik dacht (in den beginne) dat dit meteen wel goed zat zo. Nu ... Ach, ik hou nou eenmaal van expansie laat ik maar zeggen, mens eigen toch?
 3. Nieuw avontuur

  @Harkos Ik scan graag je topic over de scheermesjes en zie - tot op heden - eigenlijk altijd wel dat we een gelijkende lijn hebben. Zowel voor wat betreft de factor van het aangenaam scheerervaren, als wel het aantal scheerbeurten waar het nog prettig is een mesje in de krabber te houden. Voor mij is je lijst een waardevolle keuze begeleider gebleken in het kiezen van de DE mesjes die op voorraad in mijn kast liggen
 4. Nieuw avontuur

  Ben goed op dreef alweer een schrijven.. !De Nacet deed het uitstekend met m’n drie dagen stoppels. Geplaatst in m’n prachtig gouden Gillette Old. Een drie dagen groei heb ik volgens mij al jaren niet meer laten staan. Twee is max en eigenlijk standaard. Drie dagen gaat broeien , prikken en m’n huid houdt van een max van twee dagen. Daar luister ik naar - geleerd.. En ooit, toen ik nog de Gillette sensor (?) ter hand nam, was drie dagen niet scheren een hoop klop en spoel werk voor het schoonmaken én tussentijds wegspoelen van de haartjes tussen de twee mesjes uit. Vandaag; met de Gillette Old boven mijn verwachting geschoren. Wel extra goed m’n te scheren zone ingezeept. Twee maal tussendoor even met natte zeep kwast bijop-schuimen en het geheel zo’n vijf minuten z’n week werk laten doen. Vanzelfsprekend een tweede scheerronde gemaakt met een mooie schuimkraag van de Weleda scheercrème. Wel fris vanmorgen... het was in de badkamer een 8+ graden.. De Nacet voelde uitstekend. Niet als nieuw, maar nog steeds beter als sommige mesjes die na een aantal keren scheren de bewaar-pot in kunnen. En meer dan een beetje beter dan sommige moderne snelle krabbertjes die je links en rechts uit de bakken en van rekken kunt plukken. Het zogenaamde ouderwetse DE scheren is werkelijke een aangename toevoeging aan mijn leven Heeft niets met 'die goede oude tijd' van doen. Hulde aan het forum
 5. Voorstellen Gerrit

  Welkom! Zelf merk ik dat bij mijn huid die ook wel gervoelig is - soms wat meer dan anders - een mix van biologische raw Shea butter en bio extra vierge kokosvet goed van dienst kan zijn als naverzorging voor over de dag. Maar voor de lekkere geuren zijn andere smeersel...
 6. Even voorstellen

  Welkom! Wel... naast het uitproberen van diverse zepen... kan het zomaar leuk worden ook andere krabbers dan de Qshave ter hand te nemen ..:)
 7. Voorstellen

  Welkom! Mooie binnenkomer... Mij heeft het scheren met een krabbertje niets dan goeds gebracht, in de vorm van de meest aangename scheerbeurten dan.
 8. Nieuw avontuur

  Zo... dit Nacet heeft mesje heeft zonder kleerscheuren, uhh.. ik heb zonder kleerscheuren dit mesje een mooie negen keer in een krabber gebruikt. Naar - een wat meer dan - aangename tevredenheid. Het waren zeer zeker de koude dagen aan het begin van het gebruik van dit Nacet mesje welke me een wat ruw na-scheer-gevoel gaven. Voor mij blijkt de Nacet een soepel scherend mesje wat in 7 van mijn krabbers naar volle tevredenheid dienst deed. Deed… dít mesje zal deze krabbers niet meer vergezellen (.. hmm, zo slecht is dit mesje ook nog weer niet, misschien morgen nog een keer in een Gillette om een stoppelzone van drie dagen te begroeten, maar mét een nieuw mesje in de aanslag). In de Fatip was ik er iets minder gelukkig mee. Het mesje leek met name bij de kin minder grip te hebben in die zin dat niet alles even goed geschoren was. Daarna, een ander mesje, ander merk, nieuwe ronde!
 9. Nieuw avontuur

  Ja, en het is me duidelijk dat het mesje meer dan ok is Vandaag een verschil van dag en nacht. Vanmorgen was de Nacet perfect en vind ook ik het zoals je schrijft 'het een mooi soepel mesje'.
 10. Nieuw avontuur

  Nu een drietal keer geschoren met de Nacet lijkt het mesje me iets tegen te vallen… lijkt. Het mesje deed namelijk z’n intrede tijdens het Nederlands hevigste koudemoment.. Dus, de cv maakte extra warmterondes. En de toch al droge lucht door de vorst werd zo nog eens extra ontvochtigt en gort droog. Volgens mij heb ik met een scheef blik wel even de 20% gezien. Dit tegenover een normaal relatief iets te snel vochtig huis. Dan ook nog de ‘ruige’ koude buitenwind, maakte mijn huid als vanzelfsprekend een stroeve scheerzone voor het krabbertje. Geen eerlijke slag voor de Nacet. Ik houd het mesje nog even in de running. Wie weet.. in Rusland zullen ze wel vaker met dit bijltje gehakt hebben, als in barre weersomstandigheden dan. De Nacet vergelijk ik zeker niet met een ‘het bijltje’ of een ‘met de botte bijl’.. of 'het bijtje erbij neerleggen'.. De volgende scheerronde - edit: waar ik anders een ander merk mesje pak - zal wederom de Nacet van dienst doen in het mij - edit: weer - bekende binnenklimaat.
 11. en zo is het ... naar mijn bescheiden mening..
 12. @Snuff @Jerry9630 e.a. Dank! Ben er bijzonder content mee. Spoedig in actie.. Vermoed overigens dat het een Gillette Old Type is uit 1921-1928 a.d.h.v foto's - en gewicht (53g) - via de site van mr-zaror.
 13. Binnen uit de US en nu op de gevoelige plaat... (de foto ondergrond was niet groot genoeg....) Perfect exemplaar. Gillette Old Style. Geen idee van exact wanneer.. maar ziet er, zo vind ik, prachtig uit Helemaal naar wens!
 14. Gefeliciteerd!
×