Ga naar inhoud

Jeroen

Lid
 • Aantal items

  107
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Jeroen

 • Titel
  Vergulde Hand

Persoonlijke informatie

 • Begonnen met klassiek scheren
  01-01-70

Recente bezoekers van dit profiel

45 profielweergaven
 1. Nieuw avontuur

  6de scheerronde voor de Rapira PL. Het mesje levert gevoelsmatig wat aan scherpte in. Het voelde nl. lichtelijk als een trekken. Of het aan scheren met Rapira en Fatip ligt, mijn scheerhand met de Fatip? Ik had nog niet eerder gelet op hoe vaak ik met een mesje kan scheren, maar het lijkt me wat aan de korte kant wanneer ik het mesje vergelijk op het web. De Rapira gaat in ieder geval mee naar de volgende krabber.
 2. SvdD in de maak

  Bijzonder leuk! En vast nog meer motiverend moois te creëren
 3. Nieuw avontuur

  Een vijfde scheerronde met de Rapira Platinum Lux was gisteren. En voor het eerst met de Leresche 901 geschoren. De Rapira PL is prima ook deze ronde. De Leresche scheert goed, voor mij is deze krabber ietwat aan de te pittige kant voor dagelijks gebruik. Wanneer vergeleken met de Fatip en Muhle r41, neigt de Leresche 901 gevoelsmatig eerder richting de r41. De Fatip is voor mij een prima dagelijkse krabber, de r41 niet. Morgen de Fatip en gaat de Rapira voor een zesde scheerronde. Iedere scheerbeurt bestaat voor mij uit een twee maal scheren. Waarvan nimmer een ATG.
 4. Hi, ik ben Yusuf

  Welkom Yusuf, Genoeg te lezen over DE mesjes ook!
 5. Even voorstellen

  Welkom Scoozy, Veel lees en scheer-probeer plezier toegewenst!
 6. Miki

  Hallo Miki, Zeker genoeg te lezen hier
 7. Aloha

  Welkom!
 8. Bodemplaat krabber uitwisselbaar?

  Oké, dank je. Ik begrijp het. Kromming en klemming. Ja, dat bepaald de snede. De bevestiging van de onderplaat is door middel van drie gaatjes. Door het middelste gat steekt de schroefdraad van de bovenplaat. De bovenplaat klemt dan bijna vanzelf de onderplaat vast. Als ik een Fatip bodemplaat pak, past het, maar verder kijken dan past het ben ik niet gekomen. Oftewel.. niet uitgeprobeerd. Ik denk dan dat een eventueel samenspel de doorslag zal geven. Geen experiment voor mij
 9. Nieuw avontuur

  Dag drie met de Rapira in de Tech, dag vier (vierde scheerbeurt) de Rapira Platinum Lux in de Merkur Progress, was scheren als vanzelfsprekend niet anders dan verwacht; goed. Naar mijn weten meer dan goed, maar ik kan het nog niet afzetten tegen de andere mesjes die ik ga uitproberen.. Dus wellicht wordt goed wel fantastisch scheren
 10. Bodemplaat krabber uitwisselbaar?

  De titel zegt het al.. is een bodemplaat tussen diverse krabbers uitwisselbaar? Voordat ik de stoute schoenen aantrek en het gewoon probeer... en welicht nieuwe sneden op m'n gelaat ontdek, eerst even polsen. Ik heb onlangs een krabber gekocht - zie hier - waarbij het naar mijn idee niet verkeerd is er een andere bodemplaat bij te hebben, of in ieder geval te kunnen kiezen. De krabber is met een andere bodemplaat dan natuurlijk niet meer origineel. Wat ik ook wel weer jammer vind. Maar, zou het kunnen? Of is het een ... ja het kan, past het, dan past het. Maar ermee scheren is uitproberen. En kijk goed hoe het mesje onder het afdekplaatje wegkomt?
 11. Show je aankopen!

  Ja, ik zag inderdaad dat er mooiere exemplaren van Leresche rond zweven dan deze .. en vast beter scherend ook. Deze geeft me in ieder geval een glimlach. Voor mij was Leresche volledig nieuw, maar ik ben dan ook nog niet zo lang bewegend binnen scheerland. Wellicht dat ik nog eens de gelukkige bezitter zal worden van zo'n geweldig scherende Leresche. Wat ik al wel begrepen heb is dat Leresche over het algemeen wat moeite had met de afwerking. Loslatende plating dan.
 12. Show je aankopen!

  Eergisteren m'n NOS Leresche 901 ontvangen. Niet de topper onder de krabbers, maar wel een leuke erbij-krabber vind ik. Ga er ook zeker wel mee scheren. In ieder geval voor het probeer. Minder is toch wel de aluminium bodemplaat die dun is. Maar daar is de prijs dan ook naar Voor de foto's ben ik helaas vergeten de plaat even te poetsen. Er zit nog een klein beetje vet op van de polijstpasta - 't was even snel op de foto. De heel kleine krasjes konden heel eenvoudig met heel fijn pasta iets 'ronder' gemaakt worden. Eruit poetsen doe ik niet. De laag wil ik graag intact houden natuurlijk. De krabber is dus een Vintage NOS Leresche 901 Safety Razor uit Frankrijk. Gekocht via Etsy. Foto en info van Etsy hier: Eigen foto's:
 13. Nieuw avontuur

  Vandaag opnieuw met de ronde gestart. Het Rapira mesje heeft een braampje, zo ondervond ik de tweede dag, gisteren. De eerste dag heb ik denk ik een zijde van het mesje gebruikt. Gisteren voelde het anders! Dus mesje eruit én Rapira een nieuwe kans. Deze nieuwe Rapira voelt weer als de andere mesjes van Rapira die ik de afgelopen maanden heb gebruikt. Da's goed. De tweede krabber op rij is de Swing OC. De derde zal de Gillette Tech worden.
 14. Nieuw avontuur

  Dankje voor je bericht! Hmm, ik gebruik deze zeep al zolang dat wellicht een andere zeep wel eens een fris idee zou kunnen zijn. Niet eerder aan gedacht dat mijn huidige scheerzeep wellicht wel eens niet (meer) optimaal zou hoeven zijn voor mij. Ook mijn baardhaar is in de loop van de jaren wel wat steviger geworden valt me op en daarmee wellicht ook de effectiviteit of inweektijd van deze zeep. Wellicht wel eens een idee hier ook aandacht aan te schenken. Na deze mesjes ronde dan, en mijn huidige voorraad zeep daarmee flink geslonken te laten hebben.
 15. Nieuw avontuur

  Plezier is altijd goed! Ik ben niet de enige in dit huishouden die vindt dat m'n kwast vervangen mag worden... zal me er eens een beetje in gaan verdiepen. Mijn huidige heeft lang dienst gedaan, maar was voor mij wel wat aan de slappe kant. Heb graag een iets ruggengraat in m'n eerstvolgende kwast en wederom dassenhaar.
×