Ga naar inhoud

Arnout

Lid
 • Aantal items

  1104
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Arnout

 • Titel
  ATT Windsor CM1
 • Verjaardag 21-09-77

Persoonlijke informatie

 • Beroep
  Buitensport en events organisator
 • Woonplaats
  wichelen
 • Begonnen met klassiek scheren
  20-04-16
 1. SvdD 11 december - 17 december

  het gewicht, de afmetingen, het potentieel om als wapen te dienen in hun fantasie,.. zijn al aan het vechten over wie het mag erven,..
 2. De Latrine

  De kans is alleszins niet onbestaande
 3. De Latrine

  Je hebt gelijk, ik was het woord synthetisch vergeten,.. Of had ik het niet vermeld om polemiek rond slijpstenen te vermijden,... het resultaat is alleszins hetzelfde!
 4. SvdD 11 december - 17 december

  Het is een aangename geur, het trekt snel in, maar als ik me rauw geschoren heb neem ik toch liever een proraso wit of nivea asb,...
 5. Even voorstellen; Wietse

  Toen we ons huis bouwden hebben we 4 meter minder diep gebouwd dan toegelaten, dat zou 40 vierkante meter extra garage en fietsberging geweest zijn, maar mijn vrouw vond dat overdreven en niet nodig. Die fietswerkplaats was bureau en nu speelkamer voor de kinderen, de garage is net diep genoeg voor mijn auto, ... En, rarara, we hebben een extra garagebox bijgeplaatst in de tuin voor wat tuinmateriaal, daarachter een carport voor hout, wat fietsen en de boten en een dezer zet ik nog een carport/ fietsenberging bij,... Maar die zware toegeving in het begin maakt wel dat ik een mooi rolkarretje uit de Ikea in de keuken heb vol met slijpsteen, dat ik de krultang en haardroger zonder commentaar uit mijn kant van de spiegeling heb gezwierd,... 😉
 6. SvdD 11 december - 17 december

  Het was vandaag kordaat dag precies,... Ik was vergeten dat ik nog vaste Edwin jager zeepjes had, dus bij deze de lime en pomegranate,... Het kleine pukje is wat lastig om te laden maar geeft snel een goed schuim, glad maar niet vettig en een lekker fris geurtje. Effe over linnen en leer, en dan merk je dat het een heel zwaar mes is. Heel voorzichtig geschoren, vooral bij het aanzetten toch telkens effe gekeken of ik geen oor of neusvleugels mee heb met de punt,... In twee passes en wat extra krabben glad. Ik mis finesse in de kordaat maar de kinderen vinden het het coolste scheermes dat ik heb,...
 7. Breedte van de strop

  Hifimu, blijf zo lang mogelijk met vet en olie weg van je strop, ik heb wat geëxperimenteerd met beschadigde strops maar er is niks mee te verdienen. Je krijgt teveel draw En de strop is een stofmagneet en teveel stof zorgt ervoor dat je mes er na het stroppen erger aan toe is dan na de slijpsteen. Ik had een strook leder liggen van 10 cm breed waar ik een strop van gemaakt heb, maar als ik bij de schoenmaker passeer vraag ik of hij die proper kan doorsnijden. Een strop van 5 cm is voor mij ideaal,
 8. Even voorstellen; Wietse

  Welkom en veel plezier hier! Een waarschuwing, regelmatig dit forum bezoeken kan wel een dure grap worden, de kans dat je gezinsleden binnenkort klagen over de scheerkast is niet onbestaande!
 9. Waar zit je op te wachten?

  Gisterenavond was het vlees weer zwak, er komen een mooie friodur en een dorco deze kant uit,...
 10. SvdD 11 december - 17 december

  Moest je nu niet die boeddhistische altruïstische ingesteldheid hebben, ik zou denken dat je teveel naar het moois van de natuur hebt gekeken in de yoga les, maar het zal wel aan het weer liggen zeker ?
 11. SvdD 11 december - 17 december

  Ben je onderuit gegaan Ron? Sterkte alleszins, niks plezants aan!
 12. SvdD 11 december - 17 december

  Leuk Wim!
 13. SvdD in de maak

  Hans, jij legt de nadruk binnen het scheren op zeep, ik leg die nadruk op slijpen, uw mening over bepaalde zepen komt ook te pas en te onpas boven, en daar krijg je ook niet echt generaal de handen voor op mekaar, maar dat stoort me persoonlijk niet, het brengt wat leven in de brouwerij. Een vergelijking tussen slijpen en fotografie lijkt me op een scheerforum redelijk op zijn plaats, maar als jij stopt met te pas en te onpas naar troepjeszeep, riolengeur en gebrek aan menthol te refereren stop ik met het te pas en te onpas naar slijpen refereren, deal ? Ron, inderdaad, nabewerking hoort er voor veel mensen bij, maar ik heb enorm veel respect voor de mensen die het kunnen zonder de nabewerking,.. De strop en crox komt elders wel weer boven 😉 Danny, ik heb nooit veel last gehad van stof op de sensor, met welke diafragmawaarden heb je daar lat van?
 14. Welke kop of punt

  Een snor of baard proper aflijnen vraagt een scherpe punt, maar ik heb liever een rond mes want met een punt zet ik wel eens een krasje in de hals,.... Verder is het vooral gewoonte denk ik. Met een vooruitgeschoven punt moet ik telkens effe spieken bij het aanzetten anders snij ik er een oor of neusvleugels af Verder veel plezier met je nieuwe mes!
 15. Goede (scheer) voornemens 2018

  Een beetje minder uitgeven aan scheergerelateerde dingen,... en misschien nu en dan eens iets durven laten gaan,...
×